Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Direksiyondan gelen tıkırtı

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Direksiyondan gelen tıkırtı

Herkese iyi akşamlar.Daha önce başına gelmiş olan varmı bilmiyorum ama olursa diye sizinle paylaşmak istedim.Pazar sabahı aracıma bindim çalıştırıp otoparktan cıkacaktımki direksiyonu sağa doğru cevirmemde fren pedalının olduğu kısımdan döşeme altından vuruntular olmaya başladı.Pazar günü servis kapalı olduğundan tanıdık bir kaç tamirci arkadaşa gösterdim kimi rot dedi kimi hidrolik yağı dedi, başka bir dünya sebeb söylediler.Salı günü servise gittim ve sorunun paspastan kaynaklandığını söylediklerinde şaşırdım.Aracın paspası direksiyon miline takılmış ve seslerde o yüzden geliyormuş.Bundan sonra daha dikkatli olmam gerek Allah muhafaza ayağım V kayışına falan takılmasın diye)Şaka bir yana ama neden öyle bir acıklık olduğunuda anlamış değilim.

Ynt: Direksiyondan gelen tıkırtı

şaka değil dimi bu ?
    1.4 140 hp

Yorum

Yok değil.Hatta giderken en az 500Tl yi gözden çıkarmıştım ücret almayınca sevincten boyo koruma,pasta cila ve motor koruma yaptırdım 250TL ye

Yorum

Bu cok buyuk bir ihtimalle direksiyorn pompasindan kaynaklaniyor. Eger araclarla park sirainda ozellikle direksiyonuj dip hareketlerini ve belli bir sure orda kalacak sekilde yaparsan pompada yarilma veya patlama oluyor. Eger cok daha israrli davanirsan direksiyon powerini yeme ihtimali var. Oyuzden en sag veya en sol konumda direksiyonu birkac saniye tutup manevra yapmamak gerekiyor. Karsiniza cikacak sey bir muddet sonra direksiyondan siddetli surtunme benzeri sesler gelmesi ve ardindan dondurememe. İnip baktiginizda da muhtemeln direksiyon hidroliginin tamamen aktigini goreceksiniz. O yuzden pompaya ve hortuma cok dikat etmek lazim....
        Bence yarin direksiyor hidrolik miktarinizi bir kontrol edin.eger azalma varsa ekleme yapmadan sakin ha surmeyin....daha sonra da eklem yapip servise goturunki pompa ise pompa hortum ise hortum degisssin....

Yorum

Utku bey hidrolik yağına baktım herhangi bir azalma yok çok şükür ama zaten serviste sorunun paspastan kaynaklandığını söyledi.Ama Opel ODAK'ı takdir ettim arabayı 4-5 saat orada tutup kullanıcı hatası adı altında olmayan bir sebebten dolayı paramı almayı düşünmediler.Teşekkürler ODAK

Yorum

O zaman sorun yok.... Gule gule kullanin...
            Odakta on nunara kardeslerimiz var. Ozellikle Burak kardesim tam anlamiyla super bir kardesimiz....

Yorum

bu sesi aracı ilk çalıştırdıktan 2-3 saniye içersinde direksiyonu çevirirken fren pedalına tık diye bi ses ile vuruntu şeklinde duyuyorsunuz dimi?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Hasan_apg09
                bu sesi aracı ilk çalıştırdıktan 2-3 saniye içersinde direksiyonu çevirirken fren pedalına tık diye bi ses ile vuruntu şeklinde duyuyorsunuz dimi?
                Evet vuruntu şeklinte oluyordu ama bende sürekli oluyordu Hasan Bey.

Yorum

İşleniyor...
                X