Duyuru

Collapse
No announcement yet.

130 luk ile 160 lığın farkı nedir???

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• 130 luk ile 160 lığın farkı nedir???

130 bg lik 2.0cdti insignia ile 160 bg lik 2.0cdti insignianın farkı nedir? motor olarak soruyorum . neticede ikiside 2.0 cdti kaputun altında farklı olan şey ne??? yanlızca yazılım farkı mı? eğer öyleyse örnek olarak chip li bir 160lık 200 bg çıktıysa chipli bir 130 luk ta 200 bg ye çıkabilirimi?
    2010 BMW 320d Lci

KUL BELÂ GÖRMEZ HAK YAZMADIKÇA , HAK BELÂ YAZMAZ KUL AZMADIKÇA...

Ynt: 130 luk ile 160 lığın farkı nedir???

turbo farkı olması lazım, yanlış bilmiyorsam bizim 130'luk lar yurtdışındaki 110'lukların üflenmiş hali olarak geliyor.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Serdar99
      Orjinal yazı sahibi: Sufy
      Orjinal yazı sahibi: nymt
      Şu 130 Hp ile 160 Hp arasındaki farkın ne olduğuna baya kafayı taktım. Ancak küçük bir not buldum.Ne kadar doğru arkadaşlarla paylaşmak istedim.130 Hp lik motor : Turbocharger with intercooler 160 Hp: Variable geometry turbocharger with intercooler. Buradan anladığım kadarı ile motorlar aynı gibi gözükse de teknik olarak turboları farklı ve 30 Hp lik bir fark buradan kaynaklanıyor sanırım.
      turbolar farklı ,birde yazlım..

130hp'lik A20DTJ kodlu motor ile 160hp'lik A20DTH kodlu motorda farklı olan parçalar sadece şunlar :

Volan
      Radyatör giriş hortumu
      Starter

Bunlar dışındaki herşey aynı, buna turbo da dahil.
      Aradaki güç farkı tamamen ECU mapping ile elde ediliyor.

Yorum

Türkiye'ye ilk partilerden sonra gelen ve 20000 TL'ye yakın indirimle satılan 130'lukların motor kodları A20DTJ değil A20DT

Yorum

ARKADAŞLAR YENİ KONU AÇMAK İSTEMEDİM BURDAN KONUYU AÇALIM İSTEDİM.

İNSİGNİA 2.0 CDTI 130BG MODELİNİ KULLANIYORUM ŞEHİR İÇİNDE YETERLİ Bİ GÜCE SAHİP FAKAT ÜST DEVİRLERDE ÇOK YETERSİZ HELE Kİ UZUN YOLDA ANİ SOLLAMALARDA STRES YAPMANIZA NEDEN OLABİLİYOR. UZUN ZAMANDIR MOTOR GÜCÜNÜ ARTIRMAYI DÜŞÜNÜYORUM

SÜREKLİ GİTTİYİM SERVİSTEKİ DANIŞMANA SORDUM 160BG İLE 130BG FARKI NEDİR SADECE YAZILIM OLDUGUNU ELLERİNDE OLMADIĞINI ANCAK BAŞKA BİR SERVİSTE YAPABİLECEYİMİ SÖYLEDİLER BENDE ODAK TLF. AÇTIM ORDAKİ USTA TURBO VE BEYNİN FARKLI OLDUĞUNU SÖYLEDİ. TURBOLAR FARKLIMI GERÇEKTEN BEYİNDEKİ FARK SADECE YAZILIMSAL OLMALI.
          ARKADAŞLAR SORUN YAŞATMAYACAK ÖNERİLERİNİZİ BEKLİYORUM
          Insignia 2.0 cdti cosmo flexride

Yorum

sorunuzun cevabı yukarıda yazmakta, volan, starter ve, radyatör hortumları farklı, 130 bg yazılımla beraber sağlıklı bi şekilde 155-160 bg lere çıkarabilirsiniz...

Yorum

FARKLI OLAN PARÇALARI TEMİN EDEREK 160BG ORJİNAL HALİYLE YAPMAK MÜMKÜNMÜDÜR VE MALİYET COK FAZLA OLURMU?

Yorum

net bilgim yok ama chip yaptırın 700 800 tl ye daha fazla performansı daha ucuza alırsınız. ayrıca dikiz aynasının altına koyulan 4 led ışığa 500 tl isteyen servis o parçalara en az 3 -4 bin ister. birde uygulama ve işçilik olayı var tabiii. işçilikte bir maliyet oolacaktır. ve en önemlisi uygulama doğru düzgün yaparlar mı belli değil yapsalar dahi orijinali olmadığı için safkan bir cosmo 160 bg liğin performansını verebilirmi? neticede bu parçaları ve işçiliği serviste halletseniz bile aracın ampulü patlasa bu parçadan der bu servisler ve garantiye sokmazlar oluşan hiçbir fabrikasyon kusurunu kabul etmezler.
                2010 BMW 320d Lci

KUL BELÂ GÖRMEZ HAK YAZMADIKÇA , HAK BELÂ YAZMAZ KUL AZMADIKÇA...

Yorum

VERDİYİNİZ BİLGİLER İÇİN TEŞEKKÜRLER. İSTANBULDA BU İŞİ EN İYİ KİMYAPAR KİMİ ÖNERİRSİNİZ? BU ARADA CHİP DERKEN YAZILIMI KASTEDİYONUZ DEYİLMİ SORADAN TAKILAN APARATLARIN SAĞLIKLI OLMADIĞI YAZIO BAZI SİTELERDE

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Palupa23
                    VERDİYİNİZ BİLGİLER İÇİN TEŞEKKÜRLER. İSTANBULDA BU İŞİ EN İYİ KİMYAPAR KİMİ ÖNERİRSİNİZ? BU ARADA CHİP DERKEN YAZILIMI KASTEDİYONUZ DEYİLMİ SORADAN TAKILAN APARATLARIN SAĞLIKLI OLMADIĞI YAZIO BAZI SİTELERDE
                    öncelikle yazınızı küçük harflerle yazarsanız daha iyi olur, büyük harfle yazmak bağırmak anlamına geliyor forumda chipten kasıt yazılım, beynin yeniden yapılandırılması, yazılım bendede var, aracım 1,6t 180 bg idi, yazımla beraber şuan 220 bg yakın, yaklaşık 20000 km yazılımlı kullandım, hiç bir sorun yaşamadım, bu işi şağlam yapan iki yer duydum, biri paşaoğlu, diğeri ps chiptuning, ben ps chiptuningte yaptrıdım, karar sizin....

Yorum

Buyuk harf icin kusura bakmayin. Site icinde yaptigim incelemede pc tununing de genellikle yapilmis en kisa surede yaptirmayi dusunuyorum burdan paylasirim sizlerle.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Palupa23
                        Buyuk harf icin kusura bakmayin. Site icinde yaptigim incelemede pc tununing de genellikle yapilmis en kisa surede yaptirmayi dusunuyorum burdan paylasirim sizlerle.

aklınızda herhangibir soru varsa yardımcı oluruz...

Yorum

turboları kesin büyük 130 hp ile 160 hp nin yazılımla benim arac 177 hp oldu ihihi
                          Hayat bisiklete benzer,Pedal çevirmeyi bıraktığın an düşmeye mahkümsun...
                          [img height=150]http://i1096.photobucket.com/albums/g322/emrezxr/144_zps71fffeb4.jpg[/img]

Yorum

Orjinal yazı sahibi: emrezxr
                            turboları kesin büyük 130 hp ile 160 hp nin yazılımla benim arac 177 hp oldu ihihi
                            Emre bey benim aracımda 130hp bu yazılım gercekten arabanın performansını etkiliyormu?birde aracımı uzun süre kullanmayı düşünüyorum(kısa zamanda zengin olmazsam tabi mesele 150.000veya 160.000km yazılımlı arac kullanmanın motora kalıcı bir zararı varmıdır?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: mukavemet4
                              Orjinal yazı sahibi: emrezxr
                              Emre bey benim aracımda 130hp bu yazılım gercekten arabanın performansını etkiliyormu?birde aracımı uzun süre kullanmayı düşünüyorum(kısa zamanda zengin olmazsam tabi mesele 150.000veya 160.000km yazılımlı arac kullanmanın motora kalıcı bir zararı varmıdır?
                              Diezel araçlarda chip ciddi fark ettiriyor

Gözle görülür bir zararı yok ama ekipmanlar normalden daha fazla çalışıyor

Bildiğim kadarı ile 230 km hızlarda egzostaki sensörler uyarı veriyordu onun dışında bir sorun yok

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

İşleniyor...
                              X