Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Çok Kararsızım 1.6T mi 1.4T mi ?

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Çok Kararsızım 1.6T mi 1.4T mi ?

Tüm forumdaşlara ilk öncelikle selamlar. Aracımı satmak üzereyim uzun zamandır forumu takip ediyorum aceba 1.4t mu yoksa 1.6t cosmo mu alsam arada kararsız kaldım.. Ayda ortalama 600-700 km üzerine çıkmıyorum sadece şehir içi kullanım 3 ayda bir uzun yol oda en fazla 200 km 1.6t yakıt tüketimi korkutuyor 14-16 litreleri görünce korkmamak elde degil tabiki.. Şu anki aracım toyota coralla 1.6 benzinli lpg takılı haftalık 50 tl benzin 50 tl de lpg kullanıyorum yani haftada 100 tl tekabül ediyor.. Sizce bu yazdıklarıma nazaran 1.6t mu yoksa 1.4t almammı mantıklı olur ne olur yardım...
    Araba Çocuk Gibidir Sevgi ve Şefkat İster...

Ynt: Çok Kararsızım 1.6T mi 1.4T mi ?

Orjinal yazı sahibi: volkangsm
    50 tl benzin 50 tl de lpg kullanıyorum yani haftada 100 tl tekabül ediyor.. Sizce bu yazdıklarıma nazaran 1.6t mu yoksa 1.4t almammı mantıklı olur ne olur yardım...
    1,4 alırsanız aynı paraya en az aynı km gidersiniz lpg derdiniz olmaz, toyotaya göre de epey bir performans elde edersiniz.

Bence 1,4 T

Şimdi Yeni stil paketi ile afl far da ekleniyor ki cosmo ile pek bir donanım farkı da kalmıyor

Yorum

Tevfik bey benim size önerim 1.6 T cosmo olacaktir. Nedeni ise 1. Sizin dediginiz gibi oyle 14-16 litre tuketim yok. 2. Cosmo donanim 1.4 T de yok(alarm+yari deri koltuk+ bluetooth ve gorsel bazi farliliklardan mahrum kalirsiniz. 3. Gunluk ortalama 20 km yol yaoiyorsunuz o yuzden yakit tasarrufu yapmak icin yeterli bir km degil bence.

Yorum

Tevfik abicigm kesinlikle 1.6 T cosmo eğer ayda 600 700 km yapıyosanız yakıtta hiçbir sıkıntı olmaz
        <1,6 Turbo Cosmo Beyaz,Dvd 800 Navi,Flexride,Sunroof,19'jant>

Yorum

14-16 litre yakan belki 2-3 kişidir, o da zaten çok yokuşlu semtlerde oturduklarından yada kısa mesafe gittiklerinden. Adana'nın trafiği felan nasıl bilmem ama kaba bir hesap yaparsak (umarım yanlış yapmamışımdır)
          ayda 600-700km yapıyormuşsunuz, ortalama 650 km'den, haftada 150km diyelim,
          100 lirayla 150km gidiyorsunuz, yani km'de 66 kuruş yapar.
          Insignia 1.6T benzinle ort. 15litre yaksa km'de 67 kuruş yapar. yani Corolla'yla aynı. 1.4T alsanız daha az bile yakarsınız.
          InsigniaTEAM

Yorum

Valla ben 1.6 T cosmo kullaniyorum arabamda extralarda var buna ragmen ortalam olarak 11.3 yakiyorum ve cigu zaman agresif kullaniyorum. Eger arabam Cagrinin hesabindaki gibi 66 krs yakarsa inanin yakarim arabayi. Ferrari bile 16-17 litre yakior...

Yorum

değerli yorumlarınız için teşekkürler buradan sizin yapmış oldugunuz yorumlarla kararımı kesinleştirip aracı alacagım ayrıca murat kardeş senin cosmo yu görünce içim gidiyor oda cabası
              Araba Çocuk Gibidir Sevgi ve Şefkat İster...

Yorum

Bu kadar km ile kEsin 1.6 T ve kesin cosmo
                Butce sizde

Yorum

ben aracımı sakin kullanmam bulunduğum ilçede en fazla 4.viteste 30-40 sn gidebiliyorum siz hesap edin buna rağmen ort.10.3 öyle abartıldığı gibi yakmıyor bu araçlar emin olun.
                  ee tabi sürekli red line de dolaşırsan o ayrı.ama normal kullanımda daha da düşük değrerler elde edilebilir.ben uzun yolda 6,4 lt ort. ile de gittiğim oluyor yolun durumuna göre 8,5 da oluyor gayet nnormal yani.
                  sorunuzun cevabı okadar km ye tabiki 1.6 t
                  2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz 
                  2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı

Yorum

1.6t abartıldığı kadar yakıt tüketimine sahip olmamakla beraber aracı tam tanımıyanlar tarafından çıkarılan söylenti dolayısıyla sizin korktuğunuz gibi korkan kesim çoğunlukta , bu da ikinci elde satış zorluğu veya değerini bulamama gibi risk teşkil edebilir. netice itibariyle ikinci el durumu sizin için önemliyse 1.4t+ yeni stil paket tavsiye ederim.
                    ikinci el değeri ikinci planda ise, öncelikle sürüş keyfi ve konfor tam olsun derseniz kesinlikle 1.6t cosmo tercih edilmeli .

Yorum

Aracım şimdilik Şehir içi 7 lt.tüketiyor belki biraz daha düşebilir.

700 km.deki yakıt masrafınız.
                      Muratın yakıtına göre 11,3 lt*7* 4,5 = 355,95 TL.
                      Benim aracın yakıtına göre 7,0 lt*7*4,5 = 220,50 TL.

Sadece opelde değil diğer markalarda da yeni trend 1.4 Turbo
                      Düşük motor,düşük tüketim,yüksek performans,temiz bir doğa

Yorum

Orjinal yazı sahibi: tozse
                        Aracım şimdilik Şehir içi 7 lt.tüketiyor belki biraz daha düşebilir.

700 km.deki yakıt masrafınız.
                        Muratın yakıtına göre 11,3 lt*7* 4,5 = 355,95 TL.
                        Benim aracın yakıtına göre 7,0 lt*7*4,5 = 220,50 TL.

Sadece opelde değil diğer markalarda da yeni trend 1.4 Turbo
                        Düşük motor,düşük tüketim,yüksek performans,temiz bir doğa
                        Kesinlikle trend küçük hacimli motorlar düşük emisyon ve düşük tüketim.
                        Lakin Murat'ın 11.3 lt ortalamasında gittiği gibi hiçbi 1.4 gidemez hattaa stok 1.6 bile zorlanır
                        Dolayısı ile sizin 7 lt ile karşılaştırmak biraz haksızlık gibi geldi bana

Tüketim olarak 1.4
                        15% avantajlıdır. Bugun bir deneme yapacağız onu da paylaşırız

Ama bu arkadaşın bütçesi de
                        uygunsa 1.6 Cosmo alması şart

Yorum

ya ne kadar ekmek okadar köfte şimdi gidip performansı düşük araçlarla kıyaslarsanız her halde bizim araçlar onlara göre fazla yakıyor.ama bizim araçlarda ilk hedef ekonomi değil performanstır.bunu hala millet anlamadı.insanlar istiyorki hem performans hem ekonomi olsun ozaman BMW alacaksınız yapacak bişe yok
                          2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz 
                          2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ahmet_turedi
                            ya ne kadar ekmek okadar köfte şimdi gidip performansı düşük araçlarla kıyaslarsanız her halde bizim araçlar onlara göre fazla yakıyor.ama bizim araçlarda ilk hedef ekonomi değil performanstır.bunu hala millet anlamadı.insanlar istiyorki hem performans hem ekonomi olsun ozaman BMW alacaksınız yapacak bişe yok
                            Haklısın.

Yorum

tavsiyem 1.4t olacaktır.Kendim kullandıgım için değil performansı tatmin eder yakıt olarakta benim görüşüm 3-4 litre daha fazla yakıyor 1.6t. 1.4t çıktıgından beri insignia olarak satışlar 1.4t tabiri cahisse peynir ekmek gibi satılmaya başladı 2.el olarak bakarsakta çogu kişi 1.6t ların yakıtından dolayı 1.6turbolara çekimser bakıyorlar.Bu nedenlerden dolayı 1.4t diyorum
                              2011 2.0cdti cosmo flexi sunroof Infinity ses sistemi
                              yeni yüzyıl üniversitesi mimarlık

Haşin gaddar bilakis çok kibarım.Israr ederim iyi dans ederim o kadar.

Yorum

İşleniyor...
                              X