Arkadaşlar okuduğum ve duyduklarım kadarı ile 1.6 t ler 10 litre/100 km civarı yakıt tüketiyor. Malesef dizeller için fazla yorum yok ne kadar yakar sesi çokmu içeriyi rahatsız ediyormu vs... Forumdaki dizel hemde benzinli araç sahibi arkadaşlardan yorumlarını bekliyorum, dizel almak mantıklımı sizce? Senede 20.000 km rahat yol yapan biri için hangisi daha mantıklı? Herkese yorumları için şimdiden teşekkür ederim.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Dizel mi? Benzin mi?
Collapse
X
-
Ynt: Dizel mi? Benzin mi?
Orjinal yazı sahibi: BurakArkadaşlar okuduğum ve duyduklarım kadarı ile 1.6 t ler 10 litre/100 km civarı yakıt tüketiyor. Malesef dizeller için fazla yorum yok ne kadar yakar sesi çokmu içeriyi rahatsız ediyormu vs... Forumdaki dizel hemde benzinli araç sahibi arkadaşlardan yorumlarını bekliyorum, dizel almak mantıklımı sizce? Senede 20.000 km rahat yol yapan biri için hangisi daha mantıklı? Herkese yorumları için şimdiden teşekkür ederim.İNSİGNİA 1.6 T EDİTİON ELEGANCE
-
Şuan elimizde bir dizel araç var 4 senelik 150.000 km de inanın hiçbir sorun çıkarmadı. Acaba sizinkimi şanssızlık yoksa bu opeldemi bi sorun var? Herkes bi ortalamasını yazsa aslında özellikle dizel sahibi arkadaşlar ortalamalarını yazsa çok iyi olur. Bi hesap çıkartabiliriz
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: BurakŞuan elimizde bir dizel araç var 4 senelik 150.000 km de inanın hiçbir sorun çıkarmadı. Acaba sizinkimi şanssızlık yoksa bu opeldemi bi sorun var? Herkes bi ortalamasını yazsa aslında özellikle dizel sahibi arkadaşlar ortalamalarını yazsa çok iyi olur. Bi hesap çıkartabilirizAşk çok yakar dediler usta tüp mü taktırsak?
Yorum
-
2005 eylül ayından geçen sene eylüll ayına kadar 2006 focus II TDCİ ve 2009 focus II TDCİ aracım vardı.. insignia yı görünce bu arabayı almam lazım deyip focusu satıp 2009 cosmo 1.6 T aracı alıp 4 ay kullandım ve sattım imzamdaki aracın siparişini verdim..
2006 focusu 67 000 km kullandım alpin powerbox takılı olarak her depo dolduruğumda hesapladım. km de 16 - 17 kuruş filan yakıyordum 67 000 km yakın 19 kuruşlara çıktı tabi bu arada zamlarla birlikte.. 2009 focusu aldığımda ise hesaplamalar devam etti yine powerbox takılı tabii.. bu aracıda 26 000 km yol yaparak sattım... insignia yakıtına gelince 2. el oalrak aldım 700 km de. alan arakdaşın belfıtığı olduğu için arabasını satmak zorunda olduğunu duydum..ve depo dolu iken satmaya kalkınca bende aldım .. tabiri cazise motor bile açılmamıştı.. ilk zamanlar yakıt 11 lt /100 km yakıyordu motor açıldıkça yakıt 10 civarına düştü.. 40 kr 44 kr yakıyordu dizel kullanıp benzine geçmek ve ayda yaklaşık 1 000 tl yakıt masarfı çok gelmeye başladı. üstelik arcıda çok sevince dahada fulu olsun istedim..
İlk insigniam da 1.6 T cosmo sadece suunroof özelliği vardı. siparşimi imzamda olmuşken dizel olsun dedim duyduğuma göre dizel km de yaklaşık. 22 kr 24 kr yakıyormuş benzini yarısı..benim hesabıma göre mtv 1700 küsür gibi yaklaşık 1100 tl senede fazla ödeme .. servis bakımları 15 000 km bir senede 30 000 km yaptığımızı düşünelim 2 servis yapalım araca. 400 tl benzin 550 gibi dizel 2 servis 300 fark gibi toplam mtv ve servis farkı 1 400 fazla ödeme yapılıyor ..30 000 km yakıtlarını hesaplarsanız dizel daha avantajlı.. sadece ilk ödemede fazla ödeniyor peki ikinci ele düşünce aynı fiyattan satılmıyorki . kaybedilen değer miktarı oranı kadar zarar edilebilir veya benzinliye göre daha kolay ve değr kaybı az olabilir . bu piyasa şaartlarına göre değişir..
Bu sebeplerden dolayı benim tercihim .. dizel
sabrınız için tşk ve saygılar2015 Honda CRV 1.6 160 hp Akıllı 4x4 9 ileri zf şanzıman .. vs vs (görmemişin... :P )
Görelim Mevlam neyler .. Neylerse güzel eyler
[center]
Yorum
-
Avni bey benzinlinin dizelin yanında fısırtı kalmasından korkuyorum Geçen gün test sürüşüne çıktım benzinli ile, uzun zamandır dizel araç kullanıyorum ve bana araba çalışmıyor gibi geldi
@Sufy sayın abim ne demek sabır, zevkle okudum böyle yorumlara ihtiyacım var, aynı hesabı bende sürekli yapıyorum banada çok mantıklı geliyor. Fakat yukarda yazıldığı gibi pompa ve enjektör olayı işin içine girerse ozaman olaylar biraz değişiyor. Manuel vites dizel insignia hiç görmedim.Bayiler dizelleri hep otomatik getiriyor, gelende sipariş beklememek için otomatiği alıp gidiyor sanırım. Bende manuel düşünüyorum. Haliyle eğer bende dizel alırsam, bende biraz sipariş bekleyeceğim. İmzanızdaki araç için indirimle birlikte kaça anlaştınız?
Yorum
-
86.000 gibi kapı açtılar sanırım 82.000 84.000 arası sıkı pazarlık yapacağım bu arada alıcam gibi2015 Honda CRV 1.6 160 hp Akıllı 4x4 9 ileri zf şanzıman .. vs vs (görmemişin... :P )
[center]
Yorum
-
aracın herşeyi otomatik.. bana birşey kalmıyordu.. uzun yolda uyumamak ve yakıtı daha az yakmak için manuel seçtim..2 aydır bekliyorum.. az kaldı2015 Honda CRV 1.6 160 hp Akıllı 4x4 9 ileri zf şanzıman .. vs vs (görmemişin... :P )
[center]
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: mertkOrjinal yazı sahibi: Sufy86.000 gibi kapı açtılar sanırım 82.000 84.000 arası sıkı pazarlık yapacağım bu arada alıcam gibi2015 Honda CRV 1.6 160 hp Akıllı 4x4 9 ileri zf şanzıman .. vs vs (görmemişin... :P )
[center]
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: SufyOrjinal yazı sahibi: mertkOrjinal yazı sahibi: Sufy86.000 gibi kapı açtılar sanırım 82.000 84.000 arası sıkı pazarlık yapacağım bu arada alıcam gibi
Yorum
Yorum