Arkadaşlar şehir dışına sık sık işim dolayısı ile çıkıyorum.Benim kara şahini de karda kışta yola vurmuyorum.Kmsi de daha o yüzden 43000 .Ben de sık sık deüğişik araçlar kiralıyorum.En son jetta yeni kasa dizel comfortline ve de astra h dizel kiraladım. Aaralarında hissettiğim çok net farklılıklar var ve bunu siznle paylaşmak istedim.Öncelikle jettadan başalayayım.Jetta şık görünün içi oldukça geniş ve kullanışlı bir araba.Dsg şanzıman oldukça akaıcı ve kullanımı rahat. süspansiyon ayarları önceden sahip olduğum jettaya göre biraz daha yumuşak ve virajlarda kayma eğilimi var. Yani aynı süratle astra h la girdiğimde çok daha iyi yol tutuşu alıyorum. Bunların yanında parasına göre donanıı çok zayıf.yani örneğin bu fiyatlardaki bir araçta cruise control yok,ışık sensörü yok,...Gelelim astraya....Önceden bu arabanın ilk kullanıcılarından biri olarak net bir şey söyleyebilirim astra oldukça iyi yol tutuyor.hatta jettadan bir gömlek üstte ..Donanımında fiyata göre oldukça dolu. sensörlerin tümü var.Ayrıca aracın için deki malzemelerin tokluğu daha iyi..Jettada meksika yapımı olduğu için bazı montajve malzeme birleşim sorunları olduğunu duymuştum.Bu raçta da bunu gözlemledim: Nacizane düşüncelerim bunlar .Bunları paylaşmak istedim.saygılar sevgiler
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Astra h deneyimim
Collapse
X
-
Ynt: Astra h deneyimim
Bende aynı aractan vardı, hatta 1.3CDTI EasyTronik, Şehir Dışı 4.7 lt tüketim gördüğüm oldu, şehir içi karma tüketim 5.0 Lt idi, yani araç tasarruf için bire bir, ancak Dizel araç olduğundan ve ilk gaz tepkimesi çok uzun olduğundan sürüş keyfini düşüryor, ama ztn bu genel dizel araçlarda olan sıkıntı. konforlu bi araçtı, ses yalıtımı çok başarılıi, bu bu donanımda bu fiyatta alınabilecek en uygun dizel arabaydı ve EasyTronic Şanzuman seçeneğide bir Artıdır, Astra J lerde bile halen otomatik dizel seçeneği yok bildiğim kadarı ile
ORCA : OPC Line + FlexRide + DVD800 NAV + SunRoof + Spor Ort Deri Koltuklar +Infinity Sound System+19"Jant+SprintBooster+Cosmo 1.6 180 Hp
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: FunkyairUtku Hocam paylasim icin tesekkurler
Performans olarak Jetta yi nereye konumlandirirsin ?
1,4 122Lik Jettaların 140lıklardan Fiyat ve Yakıt konusundan bir farkı olmadığını biliyorum. O yüzden 140lık daha iyi diye düşünüyorum
140lık Jetta Performans bakımındansa , İyi pilotajlı bir 1,4T Astrayı zorlar , 1,4T İnsigniayı alır diye düşünüyorum.1,6T yi 0-60 da geçeceğini ve sonra 1,6T nun her türlü yiyeceğini düşünüyorum. 200 Km ye kadar. Zaten bahsi geçen araçlar 220 Km den sonra solukları kesiliyor biliyorsunuz , Jettanın 234 Km/h ye kadar çıkabildiğini duymuştum. Sanırım bizim forumdan Onat abi de 230 ların biraz üstüne çıkmıştı. Onat abi miydi tam hatırlayamıyorum.
160 lık Jetta , 1,4T İnsigniayı kastırmadan alır , 1,4T Astrayı iyi bir pilotajla hala zorlar , ama çok zorlamadan onu da alır , 1,6T yu 0-100 de zorlar. Kalanını unutsun
Jettalar TC olmadığı dolayısıyla gücün daha çoğunu kalkışta yere aktarabiliyorlar İnsigniaya göre çok daha hafif oldukları için , 1-2 Saniye ESP , sonrası malum uzayış gidiş.
DSG gerçekten çok ayrı bir dünya zaten 7 ileriyi de yapabilirlerse M-Tronic'lerle yarışacağını düşünüyorum.
Ama DSG nin de farkettiğim bir sorunu var , bunu 7 ilerilerde yapmıyor ama. 6. Viteste Top Speede çok zor erişiyor. Bir de arada sıkıntı çıkaran bir Şanzıman. Araba yolda vitesten çıkıyor ve Durup , Stop edip tekrar çalıştırmadan olmuyor. Tabi ki Şansınız varsa bu sorun 10 Km içerisinde tekrar etmiyor.Sonuna Kadar Vectra , Sonuna Kadar 125 HP , Sonuna Kadar LPG Power hiho
Yorum
-
Performans oarak jetta daha basarili. Ancak esas fark alt devirlerde. Yani astraya yazilim atilip sprint boostre takviyesi ile bu fark azalir. Astra h la cok rahat 195 i gordum....yasilimla hem son hiz 210 civari olacaktir hem de alt devirlerdeki fak azalacaktir. Bu arada camla acikken inanilmaz fark edilen astranin dizel motoru camlar kapali iken nerdeyse hic fark edilmiyor. Yani yalitim oldukca basarili....bence bu sinifta alinabilecek en uygun , donanimli ,surus keyifli araba astra H.....
Yorum
-
Jetta 122 lik ile bir deneme yapmistim benim aracla 150 den sonra jetta geride kaliyor .2.denemede Ben gectim jettaya virajlarda insignia gibi guven vermiyor yavaslamak zorunda kalabiliyorsunuz donanim ve tasarim olarak insignianin yanindan gecemez kanaatindeyim2011 2.0cdti cosmo flexi sunroof Infinity ses sistemi
yeni yüzyıl üniversitesi mimarlık
Haşin gaddar bilakis çok kibarım.Israr ederim iyi dans ederim o kadar.
Yorum
-
Vedat bey vw genelde tam beygir datasini veriyor . Yani yere aktarilan net gucu veriyor.bu da dogru bir data. Ancak opelin verdigi beygir degerlerinden biraz dusmek gerekiyor. Yani 140 lik bir insignia normalde dynoda 140 datasini vermeyebiliyor. Ayni sekilde 180 lik insignia 160 bg civari cikiyor....yani motordan alinabilecek kuvvet datasi farkli yola aktarilabilen farkli. Ayni zamanda vwnin aktarma organlari ornegin dsg fark yaratcak bir donanim...yanliz sunu soyleyeyim yeni jettanin yol tutusunu hic begenmedim. Bazi virajlarda resmen dagiliyor...
Yorum
-
açıklamanız için teşekkür ederim utku bey. o zaman opel 2.el de yaptığı oyunu bura da yapıyor dieybiliriz şimdilik 1.4 kullanan arkadaşlar performanstan belli ölçüde de olsa tatmin olduğuna göre. yine de idare eder diyebiliriz. arkadaşımın 2.0 130 luk dizelini kullanmıştım. hakikaten güç olarak 130 danda sanki fazlasını veriyor gibi. ama demekki bu benzinlilerde biraz daha farklı.
Yorum
Yorum