iyi akşamlar.opel insginia 1.4 140 bg edition elegance araç almayı düşünüyorum.hatta almak üzereyim diyelim.ama bugün forum sitenizi ziyaret ettim.yakıt tüketimlerine şöyle bir göz attım.7.1 den aşağısını göremedim.teknik verilerde verilen değerlere yaklaşmıyor bile bu değerler.ve bazı arkadaşların 8.5'ten aşağı düşemediklerini duyunca bu aracı almaktan biraz soğudum denebilir.zaten test sürüşü de yapamadım.ve şu anda kullandığım araç 1.6 hdi 110 bglik bi araç.yani dizel.ve gezmeyi cok severim.6 yılda 120000 km.yılda 20000 km eder.sizce böyle bir kullanımla bu araç bana nasıl bir cevap verir.dizel araç daha mı mantıklıdır sizce?şimdiden teşekkürler.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
çok kararsızım be arkadaş
Collapse
X
-
Ynt: çok kararsızım be arkadaş
vayyy dedektif iş başındaOrjinal yazı sahibi: Gökhan_55yaşın 17 sen 6 senedir araç kullanıyorsun üstelik yılda 20 bin üzeri doğru mu?Hayat bisiklete benzer,Pedal çevirmeyi bıraktığın an düşmeye mahkümsun...
[img height=150]http://i1096.photobucket.com/albums/g322/emrezxr/144_zps71fffeb4.jpg[/img]
Yorum
-
2lt sıradan dizel performansı alıcaksın 7.5 8 lt yakıt yakıcaksın bence gayet uygun bir durum ayrıca dizel kullanmak çok rahat değil çok vites değişimi ister tork bandı dar sen 1.4t ile 1500 den itibaren bitmek bilmeyen devir bandı ile araç kullanıcaksın. sessiz araç kullanıcaksın daha ne istersin ? zaten 17 yaşındasın ki yaptığın doğru iş değil. haklı bile olsan olası kazada direk başın dertte police dikkat et
Yorum
-
Kardeşim bahsettiğimiz araç Insignia, 1500+kg bir araç ve en önemlisi benzinli bir araç. 100km'de 7.5 litre şuan piyasadaki çoğu benzinli araçtan daha az bir tüketim. Bu tüketim verileyile lüks ve havalı bir araca bineceksin. Piyasadaki Insignia'ların çoğunlu 1.6 Turbo ve bu veriler bu araçlar için hayal. Bence beklentileri fazla zorlamamak lazım zaten yeteri kadar makul.
Örnek vermek gerekirse
BMW 1.16 (116hp) - 10 litre yakıyor.
Passat Tsi - 8 litre civarı
Hyundai i20 1.2 motor - 8 litre yakıyor
Toyota Corolla 1.6 - 8 litre civarı yakıyor
Bu arabada bırakta bir zahmet yaksın o kadar tamamıylada hakkını vererek yakar o da ayrı bir konu[shadow=red,left][glow=grey,2,500]SPORT[/glow][/shadow]
Yorum
-
onur kardeş sen herzaman doğru yolutakip et ben gökhanın dikkatine hayran kaldım senin yaşını farketmedim bile ihihiHayat bisiklete benzer,Pedal çevirmeyi bıraktığın an düşmeye mahkümsun...
[img height=150]http://i1096.photobucket.com/albums/g322/emrezxr/144_zps71fffeb4.jpg[/img]
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: onuryorulmaztekrar cevap veriyorum burda ailem adına konuşuyorum.hem milleti keklemek istesem yaşımı büyük yazardım saygılar.[shadow=red,left][glow=grey,2,500]SPORT[/glow][/shadow]
Yorum
-
dizel araçtan iner benzinliye binersen, 1000 cc hacmindeki benzinliler bile fazla yakacaktır senin gözünde onu söyleyeyim. ki bineceğin araba bahsedildiği gibi insignia yani, sıradan bir araç değil. çok yaktığını ya da yakacağını düşünüyorsan, insigniayı bırak, benzinli araçların yanından geçmemeni tavsiye ederim
Yorum
-
Bu araç sonuçta benzinli sen 8 lt/100km yak öp de başına koy.Benzinli bir araçta ekonomi beklemek kadar yanlış birşey olamaz.En basit 1.3 atmosferik motorlu benzinli araç bile 7-7.5 yakıyor 1.4 ve turbo olan 1600kg araçtan daha nasıl bir yakıt tasarrufu bekleyebilirsin ki? 8-8.5lt hatta 9lt çok çok iyi değerler bizim araçlarımız için.Desene sen benim yakıt sarfiyatımı görsen şoka girersin...İnsignia 1.4T kendi sınıfındaki araçlar içerisinde çok iyi yakıt/performans oranına sahip ancak anladığım kadarıyla sizin istediğiniz araç profilinden uzak.
Yerinizde olsam fluence 1.5 dizel, corolla 1.4 dizel gibi yakıt sarfiyatı istediğiniz düzeyde ve aileniz için daha uygun olan bolca gezebileceğiniz araçlara bakardım.2011 Opel İnsignia 1.6T Cosmo+FlexRide
Yorum
Yorum