Duyuru

Collapse
No announcement yet.

1.4 insignia + lpg

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: 1.4 insignia + lpg

Sayın Titan Kardeşim,
    Ben de 1.4 var. Bu arabalara lpg taktırmak bu arabaya yapılabilecek en büyük kötülük bence. Araba zaten yumuşak kullanımla tamamı şehir içi olmak kaydıyla 7.1 -7.5 lt arası yakıyor. Siz bu 10.000 km yi hep şehir içi mi yapıyorsunuz?
    Ayrıca öteden beri bilinen lpg nin %30 tasarruf sağladığıdır. Basit bir hesapla yapacağın tasarufun, senin yaptığın km (tamamı şehir içi kaydıyla, eğer yarı yarıya şehir dışı olursa 700.-TL ye düşer ) ile 1.000.- TL civarında bir rakam olduğu görülür. 3 yılda cihaz ancak kendini amorti edecek ve ondan sonra size çalışacak. Tabi bu arada motoru yemezseniz.

Bende Mercedes vardı. Kalktım LPG taktırdım. O güzelim araba inanın müzmin bir hastalığa yakalanmış hasta gibi gün be gün eridi gitti. Performans gitti, eksoz gitti, silindir contası gitti, çalışması değişti,olur olmaz yerde stop ediyordu,hararet yapıyordu,vs. araba resmen bana küstü .
    Sonunda satmak zorunda kaldım. O LPG denen şey Mercedes gibi bir arabayı bu hale soktu.

Yaklaşık ayda 80.- TL için arabanıza kıymayın LPG denen o ucube ile uğraşmayın. Arabanızdan zevk alın derim.

Yorum

+1

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Hasan_42
        Sayın Titan Kardeşim,
        Ben de 1.4 var. Bu arabalara lpg taktırmak bu arabaya yapılabilecek en büyük kötülük bence. Araba zaten yumuşak kullanımla tamamı şehir içi olmak kaydıyla 7.1 -7.5 lt arası yakıyor. Siz bu 10.000 km yi hep şehir içi mi yapıyorsunuz?
        Ayrıca öteden beri bilinen lpg nin %30 tasarruf sağladığıdır. Basit bir hesapla yapacağın tasarufun, senin yaptığın km (tamamı şehir içi kaydıyla, eğer yarı yarıya şehir dışı olursa 700.-TL ye düşer ) ile 1.000.- TL civarında bir rakam olduğu görülür. 3 yılda cihaz ancak kendini amorti edecek ve ondan sonra size çalışacak. Tabi bu arada motoru yemezseniz.

Bende Mercedes vardı. Kalktım LPG taktırdım. O güzelim araba inanın müzmin bir hastalığa yakalanmış hasta gibi gün be gün eridi gitti. Performans gitti, eksoz gitti, silindir contası gitti, çalışması değişti,olur olmaz yerde stop ediyordu,hararet yapıyordu,vs. araba resmen bana küstü .
        Sonunda satmak zorunda kaldım. O LPG denen şey Mercedes gibi bir arabayı bu hale soktu.

Yaklaşık ayda 80.- TL için arabanıza kıymayın LPG denen o ucube ile uğraşmayın. Arabanızdan zevk alın derim.
        zaten motor garantisi bitene kadar lpg düşünmüyorum. ilerisi için ise eğer çok uyumlu ve sorunsuz bir sistem geliştirilirse düşünebilirim

Yorum

Bence yazık olur yapacağınız masrafa çünkü araç 5000 km yi geçince sakin kullanımda 8 lt altına düşüyor. Uzun yolda daha muazzam değerlere iniyor.
          2015 Audi A4 2.0 Tdi 190 Hp Sport Quattro

Yorum

dizele geçiş en mantıklısı.
            2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz 
            2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı

Yorum

1.4 den ziyade 1.6 kullananlar ve sağlam km yapanlar için dizel şart....

Yorum

benim gibi yılda 20.000 kmden aşağı yapmayan biri için artık bütçeyi zorlamaya başladı bu araç.en kısa zamanda bende istemeyerekte olsa dizele geçeceğim.lpg işi baş ağrısından başka bişey değil bu araçlar için en azından şuanda öyle ilerde belki sorun çözülür.

Yorum

lpg bence yaptıgınız km göre mantıksız
                  Hayat bisiklete benzer,Pedal çevirmeyi bıraktığın an düşmeye mahkümsun...
                  [img height=150]http://i1096.photobucket.com/albums/g322/emrezxr/144_zps71fffeb4.jpg[/img]

Yorum

Basit bir hesap da dizel için yapalım. Tabi elma ile armudu kıyaslamıyacağız. Yani 1.6 Edition insignia yi yine ona en yakın insignia ile kıyaslıyacağız.
                    Yılda 10.000 km ve tamamı şehir içi için :
                    100 km de yakıt farkı yaklaşık 2 lt. Fiyat farkı ise 13.000.- TL dir.
                    Yılda yakıt farkı yaklaşık 550.- TL dir. Bu da yaklaşık 24 yıl sonra amorti demektir.
                    Şimdi soruyorum yılda 10.000/20.000 km için dizel almaya değermi?
                    Kaldı ki dizelin bandrolü daha pahalı ve bakım masrafları daha fazla.
                    Dizel araba yılda 40.000 ve daha üstü km yapanlar için uygundur.
                    Saygılar.

Yorum

hasan bey amorti noktasında olabilir ama satarkende aradaki uçurumu dizeller kapatıyor.

Yorum

Haklısınız.
                        Dizel daha kolay alıcı buluyor. Ancak bunu anlamış değilim. Biraz önce baktım sırf bandrol farkı 1.360.-TL
                        Yani yıllık yakıt farkından çok bandrol farkı var.
                        Valla hesabını bilen bu hesabı yapmalı bence.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Hasan_42
                          Basit bir hesap da dizel için yapalım. Tabi elma ile armudu kıyaslamıyacağız. Yani 1.6 Edition insignia yi yine ona en yakın insignia ile kıyaslıyacağız.
                          Yılda 10.000 km ve tamamı şehir içi için :
                          100 km de yakıt farkı yaklaşık 2 lt. Fiyat farkı ise 13.000.- TL dir.
                          Yılda yakıt farkı yaklaşık 550.- TL dir. Bu da yaklaşık 24 yıl sonra amorti demektir.
                          Şimdi soruyorum yılda 10.000/20.000 km için dizel almaya değermi?
                          Kaldı ki dizelin bandrolü daha pahalı ve bakım masrafları daha fazla.
                          Dizel araba yılda 40.000 ve daha üstü km yapanlar için uygundur.
                          Saygılar.
                          bu hesap benim çarşıya uygun değil
                          dizel ort. 2.0 için mak.8 lt desek 100 km de 8*4tl=32 tl km de 0,32 krş
                          1.6 t için kendi adıma 10,5 lt ort ile 10,5*4,7 = 49tl km de 0,49 krş
                          yıllık 10.000 km için 4900- 3200 = 1700 tl ben en az 20.000 km yapıyorum 3.400 tl eder buda benim vergimide öder bakımımıda yapar üstüne parada kalır.
                          şimdi diyeceksiniz dizeller pahalı iyide para çöpe gitmiyor dizeli aldığın fiyattan 3-5 aşağıya satacaksın yani zaten o para sende biyere gittiği yok.he okadar verecek paran yoksa o ayrı bir konu o zaman yapacak bişey yok gül ve diken oluyor

Yorum

valla kendi adıma söylüyorum 2,0 130+45 hp insignia var ihihi

1 tork beni mutlu ediyor

2 benzin yine zamlandı vay arkadaş bu iş nereye kadar gider tüpmü taksam demiyorum çünkü benzin pahalı ben dizele biniyorum diyorum mutlu oluyorum fark bu bence yoksa yakın zaman da 4.00 benzinin fiyatı şimdide dizel oldu ihihi
                            Hayat bisiklete benzer,Pedal çevirmeyi bıraktığın an düşmeye mahkümsun...
                            [img height=150]http://i1096.photobucket.com/albums/g322/emrezxr/144_zps71fffeb4.jpg[/img]

Yorum

elektrik motorlarını lpg ler gibi arabamıza monte edilecek durumu gelene kadar böle devam edicez.... yapacak birşey yok..... onu da bizim çocuklar görür. elektrikte aacyip pahalı olur. bu sefer de ondan dert yanarız. fosil yakıt alternatif üretemeyiz ama bizim karadeniz insanı kesin arabalar için ucuz elektrik üretecek bir mekanizma icat eder sonrada yollarda polisler kaçak elektrik kullanımı kontrolu yapar kaputu açıp doğu illerimizdeki 'BAZI' vatandaşlarda şimdii nasıl ucuz mazot kullanıyorsa kaçak elektrikten aynı yoldan devam ederler

Yorum

Konuyla ilgisi yok ama dizel araçların MTV önümüzdeki dönemde daha fazla olacak deniliyor. Bu olay piyasayı çok değiştirir. LPG olayına gelince; motor benzine göre dizayn edilmiş bu durumda oynamak üstelik bu kadar elektronik bir araçta bu işi yapmak bana göre doğru değil. Suç araçlarda değil, benzin zamlarında. Ben kendi adıma LPG montajına vereceğim 3-4 bin liraya kötü bir araç daha almayı düşünüyorum. Şehir içinde ona binerim.

Yorum

İşleniyor...
                                X