Duyuru

Collapse
No announcement yet.

1.4 insignia + lpg

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• 1.4 insignia + lpg

son 15 gün içinde toplam benzine 25 kuruş zam geldi. yakıt ortalamam 2000 km'de 8.6. çok fazla değil belki ama benzin 5 liraya dayandı. lpg taktırmak mantıklımı acaba 3000 tl gibi bir fiyat vermeye değermi.. senede 11-12 binkm yol yapıyorum ve en az 6-7 sene aracıma binmeyi düşünüyorum.

Ynt: 1.4 insignia + lpg

Sayideger kardesim bu kadar da abartmayin bence. 8.4 litre yakitli d sinifi arac kullaniyorsunuz. Bu motorlara takilan lpg sistmelrinde ciddi sorunlar vikariyor. Sonra motora odeyevceginiz parlar birakin tasarrufu ocaginiza incir agaci eker haberiniz olsun....

Yorum

bndede 1.4 astra j var bnde cddi cddi düşünür oldum prins yag püskürtmeli sistem bide çelik subap düşünüorm ama 4 mlyara denk gelio sorunsuz tam anlamıyla bi uyumda söz konusu değil bgnde zam geldi ztn benzine iyice kararsız kaldım

Yorum

Orjinal yazı sahibi: trabzon61
        Sayideger kardesim bu kadar da abartmayin bence. 8.4 litre yakitli d sinifi arac kullaniyorsunuz. Bu motorlara takilan lpg sistmelrinde ciddi sorunlar vikariyor. Sonra motora odeyevceginiz parlar birakin tasarrufu ocaginiza incir agaci eker haberiniz olsun....
        8.6 yakıt tüketimine çok demiyorum zaten. 4.7 lira oldu benzin lpg ise 2.5. sahibindene ilan verilen arabaların bir kısmı lpg taktırmış

Yorum

lpg de sanırım 2.5tl den falza ehh 11 lt kafadan yakar lpg bence çok binmiyorsanız gereksiz

Yorum

1.4T zorlamadığınız sürece mantıklı tüketime sahip bir araç, bence LPG gereksiz, sağlıklı sorun çıkarmayacak birşey olsa neyse ancak bu kadar risk varken taktırmak bana akıllıca gelmiyor.
            1.4T Su Mavisi + Sunroof Paketi + Landirenzo Omega Kit LPG

Yorum

açıkçası sorunsuz bir lpg sistemi üretilmeden karşıyım ama ne zamanki sıvı püskürtmeli lpg sisteminin 1.4t motora uyumlu olanı çıkar bence hemen taktırılmalı.ayrıca forum genelinde lpg takılan araçlarda tüketimin artacağı gibi yanlış bir düşünce var.lpg nin yanma ısısı-verimi benzine oranla daha fazla olduğundan,özellikle yeni nesil sıralı sistem denilen sistemlerde yakıt sarfiyatı artmamakta,bazı sistemlerde küçükde olsa azalış olmaktadır.ayrıca vakit bulup inceleme şansını bulamadım ama yağlı tip diye adlandırılan sistemin karşısındayım.çünkü benzinli araçların motorları yağ-mazot gibi yoğun yanıcı maddelerin yanma odasında oluşturduğu emisyona göre üretilmediğinden ileride çalışma stabilesini kaybedeceğini düşünüyorum.onun yerine güncel sistemlerin motor parçalarına verdiği tek zarar olan sübab eğilmesini,sübab değişimi ile gidermek bence çok daha mantıklıdır.sonuç olarak;
              uygun sistem çıktığında veya subablar çelikleriyle değiştirildiğinde bence hemen lpg ye geçilmeli.

Yorum

diyelim ki ortalama yakıt tüketimimiz 100km de 10lt.yılda 10000km yol yapan bir kullanıcının bile benzin lpg fiyat farkından kazancı 2200tl.2-3 yıllık kullanımda yapılan kazançla hem lpg kitinin parasını hemde aracın vergi-bakım giderlerini karşılarsınız.daha uzun süreli kullanımda ise cebinize para bile kalır.hiçbir akaryakıt şirketi veya devlet,sen yakıta fazla para verdin diye madalya takmıyor.

Yorum

Bu ortalama ve yilda 10 bin km yol icin
                  Son derece ideal bir motor 1.4 T
                  Ben hicbirsey yapmayin derim

Yorum

Sitede motoru elime verdiler diye biri birbiri yazi var okuyun ..
                    Astra J 1.6t 180 hp Cosmo Active select+Flexiride 18" Jant+Cyclone Navi geri görüş kamerası+Arka 2 Lcd Ekran Renk:Siyah Model:2011+Kenwood ses sistemi

Yorum

Sevgili Sadık kardeşim ,zaten piyasanın en tasarruflu olmasada hatırı sayılır derecede tasarruf yapan aracını almışsın.E senede fazla km de yapmıyorsun .Ben senin yerinde olsam dertsiz başıma dert almam.Eğer illada yaptırırsan başına birşey geldiğinde de astarı yüzünden pahallı olur haberin olsun .Anlamadığım bir olayda motorsiklet kadar yakan D segmenti arabaya binmek istiyorsunuz.Bu insignia sahibi olarak beni çok üzüyor.Kurçaladıkca arıza çıkıyor sonrada servis ilgilenmedi,Opel duy sesimizi falan.Araçlarımızın değeri düşüyor.Yapmayın derim sevgili Titan kardeşim.

Yorum

''8.6 yakıt tüketimine çok demiyorum zaten. 4.7 lira oldu benzin lpg ise 2.5. sahibindene ilan verilen arabaların bir kısmı lpg taktırmış'' demişsiniz. demekki araçlara lpg bile çözüm olmuyor bir kronik arıza veriyorki insanlar satma ihtiyacı duyuyor... ne kadar ekmek o kadar köfte. bu ağırlıktaki bir araca inanın 'LİTRE' bazında çok makul bir tüketimi var.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: dawn1974
                          Sevgili Titan kardeşim ,zaten piyasanın en tasarruflu olmasada hatırı sayılır derecede tasarruf yapan aracını almışsın.E senede fazla km de yapmıyorsun .Ben senin yerinde olsam dertsiz başıma dert almam.Eğer illada yaptırırsan başına birşey geldiğinde de astarı yüzünden pahallı olur haberin olsun .Anlamadığım bir olayda motorsiklet kadar yakan D segmenti arabaya binmek istiyorsunuz.Bu insignia sahibi olarak beni çok üzüyor.Kurçaladıkca arıza çıkıyor sonrada servis ilgilenmedi,Opel duy sesimizi falan.Araçlarımızın değeri düşüyor.Yapmayın derim sevgili Titan kardeşim.
                          yok hocam benim aracımızın değerini düşürmek gibi bi derdim olamaz. zaten 6-7 sene allah izin verirse kullanmayı düşünüyorum. sadece uzun vadede kendini amorti ettirecek ve daha az sarfiyat sağlayacak bir sistem üzerinde fikir almak istedim arkadaşlardan. bu arada ismim de sadık

Yorum

bence de sorunsuz ya da az sorunlu bir sistem çıkarılana kadar beklenmeli. bir ara bende düşünüyordum. ama kararsız kaldım sizin gibi. ama arkadaşların yaşadığı sorunları ve aracın aslında kendi sınıfına göre yaktığı yakıtı grünce ve tabi yaptığım km yi görünce biraz daha beklemek daha mantıklı...
                            MEN AMENE BİL KADER EMİN-E MİNEL KEDER.

Yâ Rab! Garibem, bîkesem, zaîfem, nâtüvanem, alîlem, âcizem, ihtiyarem, 
Bî-ihtiyarem, el'aman gûyem, afv cûyem, meded hâhem zidergâhet İlahî!

Yorum

Bende aracıma az biniyorum.( 1.6 Turbo benzinli )( Yılda 7000-8000 km) Ortalamam genelde 10-11 lt arası. Maddi durumumda çok çok iyi değil ancak kesinlikle lpg düşünmem , 20.000 km ve üzeri yapsanız o riske belllkiii değer ama 10.000 km ler için heleki 1.4 turbo motor için bence değmez...

Yorum

İşleniyor...
                              X