Duyuru

Collapse
No announcement yet.

19 inç için lastik ebadı tavsiyesi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: 19 inç için lastik ebadı tavsiyesi

Abi ben 2 yıl 235-40-18 kullandım vectrada. Kolay kolay bişi olmaz...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: trabzon61
      Şimdi bayii ile konuştuk abi 235 tabana 40 yanak çok sakat diyor.....Kafam gerçekten çok karıştı ....Serdar hocam 255 35 19 ne gbi sorun çıkartı????? Yakıt sarfiyatı ,tutunma ,hız??????????????????????????????
      Eğer bayi 235/40'e çok sakat deyip 255/35'e birşey demiyorsa sen o bayiyi değiştir

Yanak yüksekliği 235/40'da 4 mm azalırken 255/35'de 8,8 mm azalıyor, yani o daha riskli.

Her birinin yanak yüksekliğini net olarak vereyim :

245/40/19 : 98 mm
      235/40/19 : 94 mm
      255/35/19 : 89,2 mm

Bu ölçülerden yanağın ne kadar inceldiğini net olarak görebilirsin.

Bir de komple jant+tekerlek çaplarına bakalım :

245/40/19 : 678.6 mm
      235/40/19 : 670.6 mm
      255/35/19 : 661.1 mm

Bu ölçüler arasındaki farkın yarısı da aracın yere olan yakınlığının ne kadar farkedeceğini verir.
      Zaten jant ölçüleri aynı olduğu için o da yanaklar arasındaki farka denk geliyor

Yorum

Contisport contact 3 bu zaman kadar kullandığım ve çok güzel bir lastik.Ancak aracı yolda tutmkata zorlandığım için artık daha yüksek performansa sahip bir lastik kullanmak istiyorum.Contisport contact 5 de rakip bir lastik. Yurt dışı testleri iyi olduğunu gösteriyor . Hatta good year eagle f1 asymetric 2 de çok klas bir lastik.Ama daha önce hiç kullanmadığım bir lastik.Micehilin super sport gerçekten bir çok yerden elde ettiğim bilgiler ışığında çok kalaiteli bir lastik ve benim kullanımıma uygun bir lastik. Örneğin ben yavaş kalakmıyorum ve sürekli patinaja giriyorum. Bunu en güzel kompanse edebilecek lastik bu diye düşünüyorum hamuru gereği...Bakalım muhtemeln 235 40 19 alacağım...

Yorum

Yok yok bayinin 255 den haberi yok.Ben sadce merak ettim.
          Yazdıklarından anladğım hocam 255 de yere daha yakın bir araç olacak.Ancak nerdeyse 0 yanak olacak. o da çok büyük risk....Peki yakıt açısından ve son hız açısından ne gibi etkisi olur???

Yorum

255/35'in bir dezavantajı daha var : Çapı daha küçük olduğu için aracı yere yaklaştırdığı kadar da çamurlukla olan mesafesi artıyor. Özellikle senin şu anki 245/45/18 lastiklerine göre hesaplarsak çamurluk-lastik mesafesi 8,3 mm artacak, bu da çamurluğu biraz fazla boş gösterebilir.

Yorum

235 40 19 u sipariş ettim. Bu arada allahtan araba sportta yere daha yakın.Jantla çamurluk mesafe de az zaten muhaha muhaha

Yorum

255/35'le hızın da düşer.

Örneğin 5500 devir 5.vitesteki hızın senin mevcut 18'lerle 203,8 km/s iken 255'lerle ancak 198,8'e çıkarsın

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Serdar99
                  Orjinal yazı sahibi: cagri
                  bu yüzden de öncelikle yanağı eşit tutmakta fayda var benim düşüncem. yani 235/40 R19 derim
                  Çağrı, yazdıklarını doğru anladıysam atladığın bir şey var, yanağı eşit tutmak diye bir şey söz konusu değil.

Yanak yüksekliği sabit bir ölçü olmayıp taban genişliğine bağlıdır. Yani 40 yanak dediğin zaman bu sabit bir ölçü değildir, taban genişliğinin %40'ı anlamındadır. Örnek olarak, 235/40 lastikte yanak 235 mm'nin %40'ı olan 94 mm, 245/40 lastikte ise yanak 245 mm'nin %40'ı olan 98 mm'dir. Utku aracına Opel'in 19" jant için önerdiği ölçü olan 245/40 yerine 235/40 takarsa, daralan yanaktan dolayı aracı yere (245/40'a göre) 4 mm daha yakın olacaktır. Bu, aerodinamik ve ağırlık merkezi anlamında olumlu bir gelişme olsa da, daralan yanağın darbelerden etkilenme olasılığı yükseleceği ve gösterge sapması normale göre %1,2 oranında artacağı için tavsiye edilmez.
                  serdar kardeş süpersin valla heeeeee
                  Hayat bisiklete benzer,Pedal çevirmeyi bıraktığın an düşmeye mahkümsun...
                  [img height=150]http://i1096.photobucket.com/albums/g322/emrezxr/144_zps71fffeb4.jpg[/img]

Yorum

O zaman 235 ile de daha hızlı oluruz muhaha muhaha muhaha muhaha

Yorum

bırak bu hız işlerini 130 geçme sen haha
                      Hayat bisiklete benzer,Pedal çevirmeyi bıraktığın an düşmeye mahkümsun...
                      [img height=150]http://i1096.photobucket.com/albums/g322/emrezxr/144_zps71fffeb4.jpg[/img]

Yorum

255/35/19'a göre evet

Ama 245/45/18'e göre yine ufak da olsa bir düşüş yaşayacaksın maalesef.
                        Yukarıdaki hesabı aynen uygularsak 203,8 km/s hızla gittiğin koşullarda artık max 201,6'ya çıkabileceksin

Yorum

Ya yol tutuş????? Ya yakıt???? Tabii ben artık yakıttan geçtim....Nerdeyse hiç bakmıyorum.... Bu arad yazın biz açık hava filtrelerini ne yapacağız????? etrafına motorla arasını kesen özel bir döküm mü yaptırsam???? sesine öyle alıştım ki bağımlılık yaptı....Zaten herkes aynı şeyi söylüyor.İnanılmaz belli ediyor ve dışarıdan güzel geliyor ses...

Yorum

Utku'cum hayirli olsun lastiklerin soyledigin jantlarimi aldin?

Yorum

Serdar hocam masallah ansiklopedi gibisin

Yorum

Muratim kampanyadan faydalanabilmem ve de lastikler icin beklememem icin bugun son gundu ve michelinle 4 filtreyi ve 50 lik benzini bedavya getirdim. Yani yaklasik 300 liralik hediye aldim. 20 inclikleri bana taktirmadilar. Servis muduru Ufuk 20 lik takarsan senle cok ugrasiriz basimiza bela olma dedi. Bir de bizim cankayanin sokaklri berbat durumda o yuzden 20 liklere gecemedim. 19 da kaldim ve dedigim jantlari aldim. Sagolasin. Esasinda aklimda senin jantlarin vardi ancak Ufuk cok baski yapti taktirma ve beni ugrastirma dedi. Ben de bir sey diyemedim.... maad

Yorum

İşleniyor...
                                X