Duyuru

Collapse
No announcement yet.

yağ eksiltme

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: yağ eksiltme

Orjinal yazı sahibi: FacomX
    Yağ eksilttiğini çubuktanmı kontrol ettiniz yoksa göstergeye göremi yağ işlemi yapıyorsunuz
    Fatih bey , Yazın yaşadığım yağ eksik ekleyin ikazi yine çıkti bende.. Yağ çubuğunu kontrol ettim bir kaç gündür motor sicak ve en az 5dk. sonra kontrol ettiğimde yağ seviyesi normal gorünuyor.. ( 2.nci çizgi yani ortada..) Acaba yag eksik uyarisi yapan sistem de mi bir erken uyari durumu var? yada problem var.. yorumunuz nedir?
    2010 Model 1.6 Insignia Sport Tourer

Yorum

Yağ eksik uyarısı 3 farklı sebebpten gelir

1-365 günlük periyotu kontrol eder
      2-Yağ konduktan sonra artı 15.000 Km Kontrol eder

Not Hangisi Erken dolarsa uyarıyı verir yani 365 günü geçtiniz ve yaptığınız km 6.000 ise yine uyarı veriri yada geçtiğiniz km 15.001 oldu ve siz yağ değiştireli 6 ay olsun yine uyarı verir.

3-Gerçekten Fiziki olarak yağ eksiltmesi varsa verir

Kalan yağ örünü gösteren yeri sıfrlayabilirsiniz

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: bilgecem
        1000 km'de 0,6 litre yakar diyor 1.4 turbo için.
        Buna göre her depoyu fullediğiniz de bir de 1 lt yağ mı almak gerekiyor?

1000 km yanlış olmasın? 10.000 km olsa biraz mantıklı gelebilir.
        İnsignia CDTİ 160ps COSMO Siyah Flexiride+Sunroof

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
          Yağ eksik uyarısı 3 farklı sebebpten gelir

1-365 günlük periyotu kontrol eder
          2-Yağ konduktan sonra artı 15.000 Km Kontrol eder

Not Hangisi Erken dolarsa uyarıyı verir yani 365 günü geçtiniz ve yaptığınız km 6.000 ise yine uyarı veriri yada geçtiğiniz km 15.001 oldu ve siz yağ değiştireli 6 ay olsun yine uyarı verir.

3-Gerçekten Fiziki olarak yağ eksiltmesi varsa verir

Kalan yağ örünü gösteren yeri sıfrlayabilirsiniz
          Fatih bey ,
          Bugün devamli gittiğim özel opel servisine gittim..Yağ çubuğunun en üstüne kadar olan bölümü kadar yağ izi olması bizim için esastır dedi usta... oysa şu an 1.nci çizgi arasında yağ izi olduğunu dolayısıyla yaklaşık 1lt yağ eklemem gerektiği söylendi..( Ben ise evimin önünde kitapçığın dediğı gibi motor sıcak ve en az 5dk. geçmiş pozisyonda düz zeminde yağ çubuğunu kontrol etmiştim ve ortadaki çizgide yağ izi görmüştüm ..)Aracıma 51.340 Km'de Mobil-1 0-40w ESP yağ degişimi yapılmış şu an 54.980 Km 'de..Yani daha 4000Km olmamış.. Performanslı kullanmam yada çok devirsiz..Usta da bazılarında hiç eksiltmiyor dedi birazda şans işiymış ( Bu arada ustaya gitmeden yağ ömrünü %63 de iken resetledim ama ona rağmen yine yolda yağ ekleyin uyarısı çıkınca, yağ eksiltme ile alakalı olmadığını anladım..Durum bundan ibaret..
          2010 Model 1.6 Insignia Sport Tourer

Yorum

İşleniyor...
          X