Duyuru

Collapse
No announcement yet.

yağ eksiltme

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• yağ eksiltme

işte buda teknik sorum. aracınız yağ eksiltiyormu. ben akşam dedim şu kullanma kılavuzuna bi bakayım. 1000 km'de 0,6 litre yakar diyor 1.4 turbo için. benim eski araç hyndai idi. o bile yağ eksiltmezdi. şimdi tamam eksiltecek. eksittiğini çubuktan anlayabilecekmiyim. ben eklesem olur mu? servise mi götüreyim? daha önce vw araç almıştık 0 km. onlar zaten çağırmıştı gelin bi kontrol edelim diye. bizim servis böyle birşey söylemedi.
    MEN AMENE BİL KADER EMİN-E MİNEL KEDER.

Yâ Rab! Garibem, bîkesem, zaîfem, nâtüvanem, alîlem, âcizem, ihtiyarem, 
Bî-ihtiyarem, el'aman gûyem, afv cûyem, meded hâhem zidergâhet İlahî!

Ynt: yağ eksiltme

opellerde var oyle seyler
    2011 insignia 2,0 CDTI cosmo OPC

Yorum

çoğunluğunda eksiltme olmaz... ama kitapçıkta yazıyor, onuda eğer olursa normal saymak için koydular bence...
      F30 Sport+

Yorum

Yağ eksilttiğini çubuktanmı kontrol ettiniz yoksa göstergeye göremi yağ işlemi yapıyorsunuz

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Yağ eksiltmeyen araç yoktur.Bu eksiltme belirli oranlarda olduğu sürece sorun olmaz.Teknik bir arıza değil bu.Eski aracımız Vecta da emsallerine göre daha fazla yağ eksiltirdi ki sanırım Opel'in genel olarak böyle bir durumu var.Ancak bu sorun olduğu anlamına gelmez.
          2011 Opel İnsignia 1.6T Cosmo+FlexRide

Yorum

benim araç da hiç yag eksilme diye bişey olmadı
            Hayat bisiklete benzer,Pedal çevirmeyi bıraktığın an düşmeye mahkümsun...
            [img height=150]http://i1096.photobucket.com/albums/g322/emrezxr/144_zps71fffeb4.jpg[/img]

Yorum

genelde Opel'lerin hep yağ eksilttiği söylenir ama 3 Opel'imiz oldu, 1 sefer dizel Corsa arıza ışığı yakınca 1 litre yağ eklediler düzelmişti, ondan sonraki 2 Vectra'da sadece bakımdan bakıma yağ olayımız oldu haricinde hiç yağ ile işimiz olmadı

Orjinal yazı sahibi: eymenkul
              Eski aracımız Vecta da emsallerine göre daha fazla yağ eksiltirdi ki sanırım Opel'in genel olarak böyle bir durumu var.Ancak bu sorun olduğu anlamına gelmez.
              Eymen sizin eski Vectra bizim Vectra mı yoksa? GIT 41'mi yağ eksiltiyordu?
              InsigniaTEAM

Yorum

Fatih Bey işin aslı çubuğa bakmadım. göstergede sorun yk. bence yağda da sorun yok. ve hatta her araç yağ eksiltebilir bir miktar, onda da sorun yok. Ancak neden ytkili olan servisim uyarmıyor ki. benim kafama takılan ve canımı sıkan o. ben kılavuzu okumasam ne olacak. ayrıca anlattığım olayda vw bayisi 0 araç rodajda yağ yakabilir dediydi de yağ alıp ekletmiştik.
                bu arada aklıma yine bir soru takıldı. siz değerli arkadaşlarım hazır buradayken: belki vardır forumda ama şimdi bu mesjı yazarken aklıma geldi yazıyorum. Yağ katkısı (bor power gibi )kullnan arkadaşımız var mı acaba. verim alıyorlar mı? ben eski dizl aracımda kullanmıştım çok olmasa da biraz işe yaramıştı sanki...

Yorum

opelin motor bloğu gözenekliymiş diyer araba nazaran katkı maddeleri bu gözenekleri tıkıyormuş o yüzden servis önermiyor servisin yalancısıyım
                  [img height=150]http://i1096.photobucket.com/albums/g322/emrezxr/144_zps71fffeb4.jpg[/img]

Yorum

bende sadece opel vectra b ile c kasası lpgli olanlar yağ eksiltiyor diye biliyorum
                    2015 leon fr

Yorum

Orjinal yazı sahibi: emrezxr
                      opelin motor bloğu gözenekliymiş diyer araba nazaran katkı maddeleri bu gözenekleri tıkıyormuş o yüzden servis önermiyor servisin yalancısıyım
                      Evet emre doğru söylüyorsun ama yinede katanlar oldu diye biliyorum

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

içten yanmalı motorlarda piston yukarıya çıkarken yağın hespsini sıyıramayıp bir miktarını yakıtla birlikte yakar araçlarda bir miktar yağ eksiltme oluyor opelin kullanıcı kitapçığında yazdığı kadar yüksek oranı Türkiyenin yol ve iklim koşullarında hiçbir zaman eksiltmez bu kadar yüksek orandaki yağ eksiltmelerde motor rektefiye işlemine gidilir. katkı maddelerini önermiyoruz kullanılan yağın vizikosite oranıyla uyuşmayıp yağın yapısında yırtılmalara neden olabiliyor ve gözenekleri tıkayabileceği doğrudur.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ozas
                          içten yanmalı motorlarda piston yukarıya çıkarken yağın hespsini sıyıramayıp bir miktarını yakıtla birlikte yakar araçlarda bir miktar yağ eksiltme oluyor opelin kullanıcı kitapçığında yazdığı kadar yüksek oranı Türkiyenin yol ve iklim koşullarında hiçbir zaman eksiltmez bu kadar yüksek orandaki yağ eksiltmelerde motor rektefiye işlemine gidilir. katkı maddelerini önermiyoruz kullanılan yağın vizikosite oranıyla uyuşmayıp yağın yapısında yırtılmalara neden olabiliyor ve gözenekleri tıkayabileceği doğrudur.
                          özlem hanım harikasınız bir uygulama bukadar güzel anlatılır ihihi

Yorum

özlem hanım acaba her katkı için aynı drum geçerli midir? yani ben önceki aracımda çok işe yaradğını bizzat test etmiştim. şöyle örnekleyeyim: ben aracımla tam dolu depoyla istanbuldan orduya kadar gidebilirdim. sonra servis in de tavsiyesiyle b... p.... isimli katkıdan eklettim. sonra aynı yol,aynı şöför,aynı yükle neredeyse trabzona vardım. bu yaklaşık 150 km fark demek.
                            acaba neden o yağın vizikositesini bozmaz da bu araçta kullanılanın bozar. teknik olarak birizahı var mıdır? acaba.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: naciakgümüş
                              özlem hanım acaba her katkı için aynı drum geçerli midir? yani ben önceki aracımda çok işe yaradğını bizzat test etmiştim. şöyle örnekleyeyim: ben aracımla tam dolu depoyla istanbuldan orduya kadar gidebilirdim. sonra servis in de tavsiyesiyle b... p.... isimli katkıdan eklettim. sonra aynı yol,aynı şöför,aynı yükle neredeyse trabzona vardım. bu yaklaşık 150 km fark demek.
                              acaba neden o yağın vizikositesini bozmaz da bu araçta kullanılanın bozar. teknik olarak birizahı var mıdır? acaba.
                              yanlışta biliyor olabilirim ama motor bloğunda küçük gözenekler varmış diyer arabalarda olmayan bu yüzden dedi bana servis yoksa bende diyer arabalarımda hep kullandım bu katkı maddelerini

Yorum

İşleniyor...
                              X