Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Arkadan gelen lokurtu/takirti sesleri̇

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Arkadan gelen lokurtu/takirti sesleri̇

Herkese selamlar iyi forumlar.

Aracım 2012 2.0 Dizel otomatik insignia

Yaklaşık 1 ay önce 4 amortisör değiştirdim SASCH Marka, değişim sonrası arka taraftan(Bana göre sağ taraf ağırlıklı diyebilirim) lokurtu, takırtı gibisinden sesler geliyor

bu sesler genellikle çukurlardan geçerken veya sert kasistlerden geçerken yapıyor. Ne yaptıysak sesin geldiği yeri bulamadık, stepneye baktın lifte kaldırıp her yerine baktık ama sonuç yok.

Şuan mevcutta şöyle bir sorun var aracımda,,, kasislerden geçerken arka taraftan gıcırtı sesi geliyor serviste arka burçlardan geliyor fakat bu lokurtu ile bir alakası yok denildi.

Sizlere sorum şu, böyle bir sorun yaşayan oldu mu ? veya çözümü ne olabilir bilgisi olan var mı ?

Ek olarak Arka amortisör takozlarında herhangi bir sorun yok.

bu duruma benzer bi konu bulamadım eğer varsa kusura bakmayın.

iyi forumlar

Genelde bu sorun arka yağlı burçlar sebepli olur. Madem gacırtı da var, değiştirip bu ihtimali eleyin derim. Bendeki değiştirilirken dışarıdan sağlam gözüken amortisör takozlarının da aslında bittiğini görmüştük, onları da değiştirmiştik.

Şimdi 2 yıl geçtikten sonra soğuklar da başlayınca yeniden gacırtı sesleri başladı. Fabrikadan çıkış kadar kaliteli olmuyor tabi.

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

Amortisör takozu aklıma geldi bunu servise söyledim fakat bu kolay kolay bozulacak birşey değil ve sağlam görünüyor dedi. Daha sonra ses içerden geliyor bişey bir yere çarpıyor falan dediler.

Ben tüm bagajı boşaltıp denedim ama ses yine geliyor

Yorum

2010 insignia sahibiyim. Bende de sağ arka taraftan sert kasis ya da asfalttaki beyaz boya tırtıklarda tık tık tık ses yapıyor. amortisörde yağ kaçağı yok. Takozlar ve toz körüğü görevi gören siyah plastik boru üst kısımdan düşmüş fakat ustalar bunun bahsettiğim sesi yapmayacağını söyledi. Bende bagajı boşattım. Ama ses gelmeye devam etti. Henüz Amortisörleri ya da takozları değişmedim. Ama aracımı arkadan motorumla takip ederken sağ arka lastiğin kasislerden geçerken yerden sektiğini sol lastikte ise o sekmenin olmadığını farkettim.
        Balıkesir-2009-1.6T Cosmo

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Seko83 View Post
          2010 insignia sahibiyim. Bende de sağ arka taraftan sert kasis ya da asfalttaki beyaz boya tırtıklarda tık tık tık ses yapıyor. amortisörde yağ kaçağı yok. Takozlar ve toz körüğü görevi gören siyah plastik boru üst kısımdan düşmüş fakat ustalar bunun bahsettiğim sesi yapmayacağını söyledi. Bende bagajı boşattım. Ama ses gelmeye devam etti. Henüz Amortisörleri ya da takozları değişmedim. Ama aracımı arkadan motorumla takip ederken sağ arka lastiğin kasislerden geçerken yerden sektiğini sol lastikte ise o sekmenin olmadığını farkettim.
          Araç durur haldeyken arka lastiği üst noktasından tutup salladığınızda hareket ediyor mu?

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Seko83 View Post

Benzer bi durum ama benim lastikde öyle bir durum yok, sanırım 2 durum var.

1. Sağ arka amortisör takozu

2. Arka burçları değiştirmek

Burçlar için arka tarafı komple sökmemiz gerekiyoe dediler, çünkü araç liftte iken o gıcırtı sesinin nerden geldiğini anlamıyorlar levye ile denediklerinde o ses gelmiyor, sadece yolda kasisten geçerken geliyor.

Bakalım sonucu buraya yazacağım.

Yorum

İşleniyor...
            X