Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Tavsiye

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • Tavsiye

    Herkese S.a.

    Öncelikle kendimi tanıtmak istiyorum. İsmim Fatih BİNİCİOĞLU. Sivas'ta Bir kamu kurumunda görev yapmaktayım. Evliyim 3 çocuğum var.

    İnsignia formunu çok uzun zamandır takip ediyorum. Formdaki siz değerli abilerime danışmak istedim. Beğendiğim ve her zaman almak istediğim, yanımdan ne zaman geçse dönüp bir daha baktığım, her defasında eşime "Bir İnsignia alamadım" deyip dert yandığım, eşimin de bana sürekli "Ne güzel aracımız var" deyip İnsignia sevdamı küllendirdiği, sürekli olarak aklımın ve yüreğimin bir yerinde büyük bir özlem olarak kalan bir araçtır İNSİGNİA. Ama ne kadar baskılansam da, çevremdekilerin sakın haaa yaklaşma, o kadar paran varsa sana passat alalım "Ki en nefret ettiğim araç tipidir passat", İNSİGNİA masraflı araçtır demelerine rağmen bir türlü bu aracı aklımda çıkaramıyorum. Ancak almakta bir türlü kısmet olmadı. 2023 Aralık ayında bulunduğum il olan Sivas'ta çok temiz bir İnsignia buldum (1.6 Cosmo 170 Hp Otomatik LPG li, 88.000 km de) ama kendi aracımı satamadığım için alamadım. Daha sonrasın da aracımı sattım ama İnsignia satılmıştı. Araba fiyatları yıl başında artacak endişesi ile acele edip yanlış bir tercih yapmaktan çekinerek başka bir araç almak durumunda kaldım. Şimdilerde tekrar almak için bir atak yapmak üzereyim İnşallah bu defa alırım.

    Neyse lafı çok uzattım. Mesajımı okurken de bana kızmayın lütfen . En nihayetinde soruma gelecek olursak. Yılda yaklaşık 20.000 km ile 30.000 km arası yol yapan birisiyim. Yaklaşık bütçem 1.200.000 TL. Alacağım aracın Otomatik olmasını istiyorum. 2015-2016 Sport 1.6 Dizellerin muhteşem duruşu beni ne kadar cezbetse de, Benzinli 170 Hp lik güç de beni kendinden başkasına baktırmıyor. Benzinli alıp Prins LPG sistemi taktırmak istiyorum. LPG sistemleri inanılmaz yol kat etti diye düşünüyorum. Sizce benzinli alsam ve LPG taktırsam bir sıkıntı yaşar mıyım? Forumda daha önceleri LPG olarak konu tartışılmış ve ekseriyeti memnun olduğunu belirtmiş ama daha sonra paylaşımlar durmuş. Bayadır da bilgi akışı yok. Acaba daha sonradan sıkıntı yaşadılar da onun için mi yazmıyorlar. Yoksa konu başka sayfalarda aktif olarak konuşulmaya devam ediyor da ben mi bulamıyorum ilgili sayfaları bilemedim.

    Sizin çevrenizde illaki bu konu konuşulmuş, tartışılmış ve neticeye varılmıştır. Bende artık aranızda bir yer kapıp, yıllık buluşmalarınıza katılıp, İnsignia konulu paylaşımlar yapmak istiyorum . Şu anki aracım olan 1.6 Toyota Corolla ile aranıza almazsınız heralde . Gerçi aranıza alsanız da yetişemem zaten size. Heyecanla vereceğiniz cevabı bekliyorum. Benzinli 170 hp alıp sonradan Prins Lpg mi taktırmalıyım, yoksa Sport 1.6 Dizel mi almalıyım?

    Çok uzattım kusuruma bakmayın tekrar.

  • #2
    Hoş geldiniz Fatih bey.

    Anlattıklarınızdan sizin kullanımınıza 1.6 dizel daha çok uyuyor ama madem güç istiyorsunuz 1.6 SIDI de gayet size uyabilir. Basmayınca yakıtta ekonomik davranabilen bir motordur. Tabi 170 beygirin gazına gelmezseniz İlla ekonomik olsun diye LPG takabilirsiniz ama bundan memnun olan da oldu memnun olmayan da. İkinci el araç alacağınızı unutmadan iş yapmanızı tavsiye ederim. Orjinal haliyle masraf çıkarmadan yürüyorsa bence bu bile ekonomik sayılır.

    Neye karar verirseniz hakkınızda hayırlı olmasını dilerim. Buluşmalarda araç şartı olmadığını belirteyim


    Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

    Yorum

    İşleniyor...
    X