Duyuru

Collapse
No announcement yet.

1.6t A1 veya A2 kasa İnsignia Sport Tourer alınır mı?

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • 1.6t A1 veya A2 kasa İnsignia Sport Tourer alınır mı?

    Merhaba herkese, hemen almayacak olsam da bir iki sene içerisinde station wagon almayı planlıyorum. İlk araç olarak station wagon'lar ne kadar doğru bir seçim olur bilmiyorum fakat ailecek fazla yük taşırız, uzun yola gidebiliyoruz o yüzden sw benim için en ideal seçenek olur. Şimdi A1 ve A2 kasa İnsignia'ların özellikle cosmo donanımda diğer araçlara göre kesinlikle tercih edilmesini sağlayan donanımları var bunu hepimiz biliyoruz. Benim merak ettiğim bir kaç şey var onları sırayla yazmak istiyorum.

    1) 1.6t otomatik 180hp (A1) veya 170hp (A2) motor hem bakım anlamında hem yakıt masrafı anlamında ne kadar cebi zorlar?
    2) 1.83 boyum var ve yapılı bir gencim, arka koltukta seyahat edecek yolcu tahminen diz mesafesi anlamında sıkıntı yaşar mı?
    3) Abuk subuk modifiyelerden nefret ederim ama motora, şanzımana vb. yapılacak doğru modifiyeleri desteklerim. İnsignia için mutlaka şu geliştirmeyi yaptırt dediğiniz şeyler var mı?
    4)Kronik sorunlarını az buçuk biliyorum ama tek bir yerde toplayıp kenara not almak istiyorum. İnsignia'nın kronik sorunlarının tamamı nelerdir ve bu kronik sorunların çözümü pahalıya patlıyor mu?
    5) Ses yalıtımı yaptırılmasına gerek var mı?

    Alternatif olarak 2012-2016 1.6t otomatik Peugeot 508 Station Wagon'da bakıyorum. Gt paket olarak sedan ülkemizde mevcut ki bu o yıllarda kataloglara göre en yüksek donanım paketi Allure'dan bile. Ülkemizde sanırım allure paket üstü sw gelmemiş o yıllarda, ne sarı sitede ne de pejo forumlarında bir tane bile göremedim.
    Allure paketi baz alırsak, dolunun da dolusu bir 508 özellikle ph2 kasalara bayılıyorum, İnsignia'dan daha iyi veya eşit olabilecek bir diğer tercih olabilir mi?

    508'in yakıt masrafının cebime daha avantajlı yansıyacağı bir gerçek, eat6 şanzıman'da çok iyi bir şanzımanda olduğu için o konuda da üzülmeyeceğimi de biliyorum.
    Bagaj anlamında katalog verilerinde 660lt'ler yazıyor ve bu benim için mükemmel bir avantaj.

    Farkındayım burası bir opel forumu fakat az buçuk yazılan yorumlara baktığımda buradaki insanların fanboyluğa girmeden doğrusuyla yanlışıyla bilgiler verdiğini gördüm. O yüzden karşılaştırmalı olsun olmasın bana bilgi verirseniz çok sevinirim. Ayrıca bunu yaşayan var mı bilmiyorum ama ne zaman bir araç üzerinde araştırma yapsam, evvelsi gün etrafımda dolaşıp duruyorlar sanki. İnsignia'lar bi anda satış patlaması yaşamış gibi oluyor .d

  • #2
    Öncelikle hoş geldiniz.

    Geniş aile ve yük için hafif ticari tercih edilmiyorsa D sınıfı SW araç en doğru tercih olur, bunda kararsız kalmaya gerek yok

    A1 kasada benzinlide otomatik vites yok. A2 kasada var. Otomatik sizin için tek seçenekse A1 kasada dizel bakacaksınız.

    D sınıfı araçta hacim anlamında ben sorun yaşayacağınızı sanmıyorum. Gene de bir binip deneyin derim.

    Kullanılan benzinli motorlar yüklü motorlar olduğu için çok fazla kurcalamaya gerek yok. Yazılım yapıp mutlu olan da var olmayan da. Daha üst düzey performans almak için mekanik müdahaleye girmek gerekiyor. Bunun yerine kutu içi hava filtresi, pedal tepki cihazı gibi tak-kullan ürünlerle basitçe verim alabilirsiniz. Dizel motorlar ise bu konuda daha esnek.

    Kronik sorun tanımının daha kendisi tartışmalı olduğu için ben bir liste yapıldığını hatırlamıyorum. Olsa bu forumda olurdu zaten

    Ses yalıtımı, ses sistemi, egsoz sesi, multimedya cihazı v.b. konular siz aracı aldıktan sonra karar vereceğini konular. Bana göre ses yalıtımı iyi ama yol tutuşu yüksek lastikler uğultu yapıyor. Bunu duymamak için en başta lastiği yol tutmayanlarla değiştirmek gerekiyor v.s. Yani çok kişisel konular bunlar.


    Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

    Yorum


    • #3
      Hocam geç yazdığım için kusura bakmayın, şans eseri evimin yakınlarında a2 sport tourer'a binme fırsatı yakaladım rica üstüne. Açıkçası rahat ettim, hatta bi böbreğimi takas + nakit şeklinde takas teklifi bile sundum. Çok beğendim fakat benim rahat ettiğim oturuş pozisyonunda, arka koltuklarda annemi diz mesafesi yönünden pek tatmin etmedi. Fakat o da çok beğendi aracı özellikle bagaj kısmının sunduğu fonksiyonellik ikimizi ayrı cezbetti. Şuan insignia alternatifi 508 ph2 kasa var, onu da denk getirebilirsem denemeyi düşünüyorum. Agr onaylı koltuklarda ne iyiydi ama he, kimi araçta brandy edition koltuklar varmış, onlarda sanırım ülkemize çok sayıda yok, sarı sitede tek bir araç bulabildim o da maalesef 1.1m.

      Yorum

      İşleniyor...
      X