Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Disk-balata hakkinda?

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • Disk-balata hakkinda?

    Herkese merhabalar.
    2016 model insignia 1.6 cdti cosmo aracim icin disk ve balata almak icin yaklasik 2 haftadir mucadele icerisindeyim en son care sizlere sormak istedim
    aracima ön arka disk ve balata alacagim ama sase noyu verdigimde hep kucuk tip ve hava kanalli olmayan modelleri veriyorlar.buna baktigimda hep 16 inc lastik icin oldugu yaziyor.ustalar israrla olmayacagini soyluyor ancak hem bosch hem de trw sitesinde sase noyu girdigimde buyuk tipte oluyor.
    isin acigi frenleri buyuk tip almak istiyorum cunku fren pedalinin biraz fazla boslugunun oldugunu dusunuyorum.
    simdiden tesekkur ederim..

  • #2
    Benim aracımda frenleme sırasında titreme problemi olduğu için bu konuda uzun süre kafa yordum.

    Öncelikle şunu söylemek isterim, sanılanın aksine, fren kaliperleri değişmediği sürece diskleri büyütmek fren performansına etki etmez, sadece soğuma performansını iyileştirir. Dolayısı ile aracınızın frenlerinden memnun değilseniz, disk çapını arttırmak çözüm olmayacaktır. Ayrıca büyük diskler aracınıza modifikasyon yapmadan direkt olarak uymazlar.

    Yorum


    • #3
      Cok tesekkur ederim.o zaman eski sistem devam sanirim

      Yorum


      • #4
        Rica ederim, yeni disk ve balatalarla birlikte fren hidroliğini de değiştirin, ben bu işlemleri yaptıktan sonra frenlerim hissedilir biçimde daha iyi oldu.

        Yorum


        • #5
          Fiyat performans olarak insignia'da (Gm ve Ate haricinde) kullanıp memnun kaldığınız disk markası var mıdır ?

          Yorum


          • #6
            Orjinal yazı sahibi: rene54 View Post
            Fiyat performans olarak insignia'da (Gm ve Ate haricinde) kullanıp memnun kaldığınız disk markası var mıdır ?
            hocam merhaba,

            ben aracımı yeni aldım. fren balatalarını değiştireceğim. yakın zamanda almanyaya gideceğim için oradan Brembo marka balata ve disk alacağım. Brembonun bilindik performansı var. bakalım nasıl olacak. ayrıca balata boyutları küçük tip için sanırım. 2015 model cosmo 18 inç jant var aracımın üzerinde servisten sorduracağım.

            Yorum


            • #7
              Orjinal yazı sahibi: rene54 View Post
              Fiyat performans olarak insignia'da (Gm ve Ate haricinde) kullanıp memnun kaldığınız disk markası var mıdır ?
              uzun zaman olmuş gönderiyi yayınlayalı ama yine de yazayım. Ekim ayında 2015 model Cosmo paket insignia aldım. 1 ay sonra 60-70km hızla ilerlerken mesafe de olmasına rağmen duramayıp hafif hasarlı kaza yaptım. Eksper arka balataların biraz bitik demişti. ordan hareketler servisten 4 takım balata fiyatı aldım toplam 16k TL fiyat verdiler. Almanya'ya iş seyahatine gideceğim için ordan bakmaya başladım. Brembo marka balata buldum Amazon'da ve toplam 70 Euroya aldım. Model numaralarını da belirtiyorum; önler: Brembo P 59 054​ - arkalar; Brembo P 59 060​. Sonuç olarak şu an frenleme performansından memnunum. Ayrıca, tekrar çıkacağım zaman Brembonun fren disklerinden de alacağım. Ayrıca, yine brembo marka fren hidroliğini de tercih edebilirsiniz.

              Teşekkürler.

              Yorum

              İşleniyor...
              X