Ocak 2020 ayında teslim aldığım 2019 model excellence aracım ile ilk uzun yol deneyimim sonucunda kullanım, donanım ve güvenlik konularında doğru aracı seçtiğimi anladım. Yola çıkmadan önce çok az şehir içinde kullanmıştım ortalamam 7.3 iken bölünmüş yollarda 110, otobanda 130 km ile 5.5 ortalamasını tutturdum. Aracı hala öğrenmeye devam ediyorum.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Yeni Araç
Collapse
X
-
Benim 4.4 leri görmüşlüğüm vardır. Ortalama hız 97 km, toplam km 250 km civarı olacak şekilde. Yani öyle çok da yavaş gitmeden. Bence insignia kesinlikle o cüssesi ile sınıfının en ekonomik araçlarından biri. 2015 1.6 CDTI cosmo.Mondeo 2.0 Ecoboost 240 Bg Selective
- Beğenmeler 1
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: LethalSteel View PostHayırlı olsun aracınız sağlıkla kullanın. Bu arada hep 5.5 yakıyorsa, biz de zaten hep 50 liralık alıyoruz
(Ocak-2020, 3 kişiyle bagaj full dolu iken)You do not have permission to view this gallery.
This gallery has 1 photos.
- Beğenmeler 1
Yorum
-
Aslında bu değerler hızı arttırmadıkça çok değişmiyor. Geçen sene aynı yolu 3 yetişkin, 2 çocuk ve tüm araba tıka basa eşya dolu olarak 2000 kg'ın üzerinde bir apırlıkla yaptım ortalama tüketim 5,5 litre idi. Ancak ortlama hızı arttırdığınızda tüketim de ciddi artış göstermeye başlıyor. Bu yüzden konulmuş hız kurallarına uymak cebe her açıdan kazanç sağlıyor.
- Beğenmeler 1
Yorum
-
Aracı fulledikçe 0 lıyorum ben km göstergesini. geçen 0 ladığımdan sonra ara ara benzin aldığımdan 0 layamamıştım. 3600 km kadar kullanmışım tekrar fulleyene kadar. ortalamam 6.4 gözüküyordu. 1 kez uzun yolda 5.5 gördüm. onun dışında hep ortalama 6.2-6.6 arası değişiyor. çok bastığım söylenemez. otoyolda normal 120 civarı ortalamayla gidiyorum. sizde 5.2 leri falan görünce dedim bende mi sıkıntı var acaba aracım insignia1.6 cdti otomatik.
- Beğenmeler 1
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: Grindan View PostAracı fulledikçe 0 lıyorum ben km göstergesini. geçen 0 ladığımdan sonra ara ara benzin aldığımdan 0 layamamıştım. 3600 km kadar kullanmışım tekrar fulleyene kadar. ortalamam 6.4 gözüküyordu. 1 kez uzun yolda 5.5 gördüm. onun dışında hep ortalama 6.2-6.6 arası değişiyor. çok bastığım söylenemez. otoyolda normal 120 civarı ortalamayla gidiyorum. sizde 5.2 leri falan görünce dedim bende mi sıkıntı var acaba aracım insignia1.6 cdti otomatik.
Ne yapıyorsun dersen, yokuş yukarı gazı sabit tutuyorum hız düşse de pek gaza basmıyorum, kırmızı ışık görünce 100 metre öteden gazı kesiyorum, ilk kalkışta çok yavaş kalkıyorum, vb. tüm bunları uygulayabilecek kadar sabır gösterirseniz sizinki de 5,5 litreye düşer emin olun. Ben böyle keyif aldığım için ağır kullanıyorum. Ama yarım litre fark için böyle kullanmaya değer mi değmez mi siz karar verin.
- Beğenmeler 1
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: Grindan View PostAracı fulledikçe 0 lıyorum ben km göstergesini. geçen 0 ladığımdan sonra ara ara benzin aldığımdan 0 layamamıştım. 3600 km kadar kullanmışım tekrar fulleyene kadar. ortalamam 6.4 gözüküyordu. 1 kez uzun yolda 5.5 gördüm. onun dışında hep ortalama 6.2-6.6 arası değişiyor. çok bastığım söylenemez. otoyolda normal 120 civarı ortalamayla gidiyorum. sizde 5.2 leri falan görünce dedim bende mi sıkıntı var acaba aracım insignia1.6 cdti otomatik.
Yorum
Yorum