2016 insignia 1.6 dizel aracımda son bir kaç gündür ilk çalışma sonrası hareket etmek için vitesi r veya d konumuna aldığım da rölantide dengesizlik ve titreşim oluyor motor kısa süreliğine tekliyor. Gaza basıp hareket edince herhangi bir sorun yok ama . Keza motor ısındıktan sonra dur kalklar da böyle bi sorun yok. Soğuk olup ilk çalıştığında bu sorun oluyor . Neyden kaynaklı olabilir , başından böyle bir olay geçen varsa abilerim kardeşlerim yardımlarınızı bekliyorum..
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Rölantide dengesizlik titreme
Collapse
X
-
Merhabalar
ben de aynı araçı yeni aldım 130 bin de aracı aldığım günün ertesi serviste bakımını yaptırdım
ben de şöyle sorun var soğuk ya da sıcak farketmiyor devamlı bir titreme var öğleki vücudumda hissediyorum
servis danışmanı normal olduğunu biraz kullan abi sonra tekrar bakarız diyor
şanzuman olduğunu sanıyorum ama bilgisayarda hiçbirşey çıkmıyor sanki hafif vuruntu da var
sorum şu dizel araçlarda N den D ya da R ye aldığımda araç titriyor sizde de var mı?
danışman aracın gitmek istediğini frene bastığım için bu titremenin normal olduğunu söylüyor
herkese çok teşekkür ederim şimdiden
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: Mumu2mumu View Post2000 km önce hangi marka yağ kondu. Benzer sorun bende de vardı motul 5w30 efe ile değiştirdim yaklaşık 10 15 dk 4. Vites 3000 dd kullandım şimdi yapmıyor. Dpf den de olabilir.
Aynı gün akşam yaklaşık 100 km yol yaptım yüksek devirde kullandım Alla tan eve yaklaşık 100 metre kala turbu hortumu boğazdan koptu ertesi gün servise gidip değiltirdik
halen titreme sorunum devam ediyor
motor kulağı olabilirmi diye çok düşünüyorum
şanzuman değilse eğer
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: sanburmurat View PostMerhabalar
ben de aynı araçı yeni aldım 130 bin de aracı aldığım günün ertesi serviste bakımını yaptırdım
ben de şöyle sorun var soğuk ya da sıcak farketmiyor devamlı bir titreme var öğleki vücudumda hissediyorum
servis danışmanı normal olduğunu biraz kullan abi sonra tekrar bakarız diyor
şanzuman olduğunu sanıyorum ama bilgisayarda hiçbirşey çıkmıyor sanki hafif vuruntu da var
sorum şu dizel araçlarda N den D ya da R ye aldığımda araç titriyor sizde de var mı?
danışman aracın gitmek istediğini frene bastığım için bu titremenin normal olduğunu söylüyor
herkese çok teşekkür ederim şimdiden2011 Sport Tourer 2.0 CDTI Cosmo
Yorum
-
Merhabalar
fırat opel ikitelli de aşağıdaki işlemler yapıldı
Boğaz kelebeği ve arka borusu temizlendi
Map ve Maf sensörleri temizlendi
Würth marka kimyasal ile rejenerasyon bilgisayar yardımıyla yapıldı
Şanzıman yağı değiştirildi
Şanzıman motor kulakları kontrol edildi sorun yok
SONUÇLAR
Araçta R ve D konumunda titreme azaldı(130 binde olduğundan sıfır gibi olamayacağı söylendi)
Şanzıman geçişleri vitesten yumuşadı (daha rahat ve sessiz)
Aracın performansı %50 arttı (abarttım biraz belki ancak yokuşta boşa bağıran araç torklarını vermeye başladı)
Şanzıman vites geçişleri daha az hissettirmeye başladı
Bu temizlik işlemini seneye tekrarlayacağım şanzıman yağ değişimini de
Saygı ve Sevgilerimle
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: MURAT SAMBUR View PostMerhabalar
fırat opel ikitelli de aşağıdaki işlemler yapıldı
Boğaz kelebeği ve arka borusu temizlendi
Map ve Maf sensörleri temizlendi
Würth marka kimyasal ile rejenerasyon bilgisayar yardımıyla yapıldı
Şanzıman yağı değiştirildi
Şanzıman motor kulakları kontrol edildi sorun yok
SONUÇLAR
Araçta R ve D konumunda titreme azaldı(130 binde olduğundan sıfır gibi olamayacağı söylendi)
Şanzıman geçişleri vitesten yumuşadı (daha rahat ve sessiz)
Aracın performansı %50 arttı (abarttım biraz belki ancak yokuşta boşa bağıran araç torklarını vermeye başladı)
Şanzıman vites geçişleri daha az hissettirmeye başladı
Bu temizlik işlemini seneye tekrarlayacağım şanzıman yağ değişimini de
Saygı ve Sevgilerimle
Yorum
Yorum