Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Hava yastiği açilmayan opel i̇nsi̇gni̇a

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Hava yastiği açilmayan opel i̇nsi̇gni̇a

23 Haziran 2019 tarihinde 2009 tarihinde sıfır aldığım ve bakımlarını serviste yaptırdığım opel insignia cosmo aracımın direksiyonunda baygınlık geçirmem nedeni ile video da görmüş olduğunız kazayı yaptım.
    Araçtan emniyet kemerleri sayesinde ben ve yolcu yara almadan çıktık. Opel gerçekten sağlam araba yaptığını gösterdi.Fakat arabamda beni koruması gereken hiç bir hava yastığı patlamadı.

Kazanın ertesi günü opel genel merkezle görüşüp sebebini sordum ve opel aracı serviste inceledi .
    Her aradıklarında yurtdışından bilgi bekledijlerni tekrarlayıp durdular.Sürekli bir oyalama yaptılar.
    Doğal olarakda araç pert’e çıktı ve satıldı kasko ve trafik tüm ödemeleri yaptı. 4 ay sonra opel beni arayarak araçın satışından dolayı inceleme yapılamadığını dosyanın kapandığını bildirdi.
    Onca para verdiğiniz hava yastıklarına fazla güvenmemenizi öneririm en azından OPEL araçlarda.
    Yeni bir araç almayı planlıyorum ama aracımı çok sevmeme rağmen opeli listemden çıkardım..

BU DA KAZANIN VİDEOSU BUYRUN ARKADAŞLAR ;

Sevdiğiniz videoların ve müziklerin keyfini çıkarın, orijinal içerik yükleyin ve tümünü YouTube'da arkadaşlarınızla, ailenizle ve dünyayla paylaşın.

You do not have permission to view this gallery.
    This gallery has 2 photos.

çok büyük geçmiş olsun büyük bir felaketten kurtulmuşsunuz, kendinizin ve ya orada o an bulunabilecek bir yaya ya yada diğer araçlardaki bir canlıya zarar vermeden kurtulmanız Allahın büyük lütfu. ve airbaglerin açılmama vakası ise çok çok büyük talihsizlik. Allah hepimizi korusun.
    1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
    Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

Çok geçmiş olsun.

Yorum

Büyük bir kaza atlatmışsınız çok geçmiş olsun. Aracın tüm hava yastıklarının açılması gerekirdi ama açılmaması büyük talihsizlik.

Yorum

Öncelikle büyük geçmiş olsun. Bu olay Opel tarafından derhal araştırılmalı ve sonuçları açıklanmalıdır. Şimdi Opele video linki ile soru başvurusu yapacağım. Forum üyelerinin de aynısını yapmaları gerektiğini düşünüyorum.

Yorum

Bu, kesinlikle bir talihsizlik olarak degerlendirilmemeli bence. Boyle bir kazada hava yastiginin acilmamasi ne demek ki tum bakimlari servisde yapildigi ifade edilmis. Bu kazada tum hava yastiklari acilmaliydi. Araclarimizin hava yastiklarinin calisip calismadigini anlamak icin boyle bir kaza mi gecirmek gerekir. Ancak olayi Opel ile ozdestirmemek lazim. Herhangi bir marka model aracta da olabilirdi ki gecmiste vuku olmustur. Sevindirici olay boyle bir kazadan kimsenin yara almadan kurtulmus olmasidir. Gecmis olsun.
            2011 Sport Tourer 2.0 CDTI Cosmo

Yorum

Çok geçmiş olsun.
              Insignia 2014 1.6 SIDI 170 hp AT Cosmo siyah

Yorum

Geçmiş olsun verilmiş sadakanız varmış. Genel bir bilgi; hava yastığı ateşleme fitili ömrü yaklaşık 10 yıldır. Kimyasal bozulmadan dolayı 10 yıl sonra hava yastığı çalışmayabilir.

2014 INSINGNIA 1.4 TURBO Sedefli Mahagony Kahve Edition Elegance + Stil Paket + Sunroof Paketi
                2016 MOKKA X 1.6 CDTI AT Amber Turuncu Excellence + Opel Eye + Deri Paketi + Sunroof Paketi

Yorum

Hepinize teşekkürler arkadaşlar çok şükür atlattık ama biraz mağdur olduk umarım çözümünü bulabiliriz.. Sevgili mccoffeer elbette dediğiniz doğrudur lakin aracımın her bakımı yetkili servisinde yapılmaktadır bu konuyla ilgili bişey yapılacak olsaydı o konuda bana bilgi vermeleri gerekirdi diye düşünüyorum..

Yorum

Zamanında balina kasa dedğimiz mersedesin biri de önden çok şiddtli darbe almış ve şöför ölmüstü. 10 tane hava yastığının hiç biri açılmamıştı. Araç sahibi mersoyu mahkemeye verdi.

Yorum

Büyük geçmiş olsun. Canlar sağ ise gerisi teferruat. Dava açılacaksa yardımcı olabilirim bu arada.

Yorum

Amacımız direksiyondayken çok güvendiğimiz üç şey ; frenler , emniyet kemeri ve hava yastıklarına özellikle ekstra paralar verip alıyoruz. Eğer milyonda bir başımıza gelecek kazada çalışmayacaksa niye alalım , bunların aylık yıllık testi yok.

Abs yi frene basıp kontrol edebiliyoruz. Emniyet kemerini bile en basiti hızlıca çekip sağlam mı diye bakabiliyoruz ama hava yastığında bizim yapabileceğimiz bir şey yok napalım çalışıyor diye arabayı duvara mı vuralım Bizde arabayı satan firmaya ve servislerine güveniyoruz ama maalesef onlarada fazla güvenmememiz gerekiyormuş onu anladık.

Biz hava yastığı açısından şanssız ama hayat açısından çok şanslıymışız çok daha kötüleri var.. allah rahmet eylesin hepimizin başına gelebilir.. amaç insanları uyarmak ulaştırabildiğimiz kadar fazla kişiye ulaştırabilmek.
                        You do not have permission to view this gallery.
                        This gallery has 1 photos.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ChiefEngineer View Post
                          Hepinize teşekkürler arkadaşlar çok şükür atlattık ama biraz mağdur olduk umarım çözümünü bulabiliriz.. Sevgili mccoffeer elbette dediğiniz doğrudur lakin aracımın her bakımı yetkili servisinde yapılmaktadır bu konuyla ilgili bişey yapılacak olsaydı o konuda bana bilgi vermeleri gerekirdi diye düşünüyorum..
                          Servislerin rutin olarak havayastığını kontrol ettiğini düşünmüyorum, sunroof bakımını bile uyarmayla yapıyorlar.

2014 INSINGNIA 1.4 TURBO Sedefli Mahagony Kahve Edition Elegance + Stil Paket + Sunroof Paketi
                          2016 MOKKA X 1.6 CDTI AT Amber Turuncu Excellence + Opel Eye + Deri Paketi + Sunroof Paketi

Yorum

Çok geçmiş olsun. Yazdıklarınızı hayretle okudum. Bu Opel yönetimi nasıl böyle pişkinlik yapabiliyor?

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ChiefEngineer View Post
                              Amacımız direksiyondayken çok güvendiğimiz üç şey ; frenler , emniyet kemeri ve hava yastıklarına özellikle ekstra paralar verip alıyoruz. Eğer milyonda bir başımıza gelecek kazada çalışmayacaksa niye alalım , bunların aylık yıllık testi yok.

Abs yi frene basıp kontrol edebiliyoruz. Emniyet kemerini bile en basiti hızlıca çekip sağlam mı diye bakabiliyoruz ama hava yastığında bizim yapabileceğimiz bir şey yok napalım çalışıyor diye arabayı duvara mı vuralım Bizde arabayı satan firmaya ve servislerine güveniyoruz ama maalesef onlarada fazla güvenmememiz gerekiyormuş onu anladık.

Biz hava yastığı açısından şanssız ama hayat açısından çok şanslıymışız çok daha kötüleri var.. allah rahmet eylesin hepimizin başına gelebilir.. amaç insanları uyarmak ulaştırabildiğimiz kadar fazla kişiye ulaştırabilmek.
                              Bu hava yastığından oldum olası hangi markayı kullansam uyuz olmuşumdur. Çok geçmiş olsun.

Yorum

İşleniyor...
                              X