Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Hukukcu Arkadaslarin Gorus ve Onerilerine Ihtiyacim Var

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Hukukcu Arkadaslarin Gorus ve Onerilerine Ihtiyacim Var

Arkadaslar,

Konu araclarimizla ilgili olmamakla beraber bir konuda hukucu yada gorus verebilecek arkadslardan oneri alabilecegimi dusunerek bu konuyu actim.

Dun bitmek tukenmek bilmiyen cagri merkezi numaralarindan birinden aramalar aldim. En sonunda dayanamayip actim ki genelde bu numaralara pek cevap vermem. Arayan Millenicom dan aradigini soyleyerek 2012 yilinda adima acilmis olan abonelikden dolayi birikmis internet faturasi borcum oldugu soylendi. Dogal olarak afalladim ve bu borcun ne oldugunu, benim boyle bir borcum olmadigini, birakin aboneligi bu internet servis saglayicinin ismini bile bu aramadan sonra ogrendigimi soyledim. Karsimdaki de tc kimlik no mu, baba adimi herseyi ile dogru soyledi. Ancak aboneligin yapildigi adres benim ile hic ilgisi olmayan ve hicbir zaman orada ikamet etmedigim bir adresti. Son 10 yilda ayni yerde yasiyorum. Bunlari soyledikten sonra karsi taraf, ekranindaki bilgiler bu sekilde odemeyi yapmazsaniz icra takibi baslatacaklarini soyleyip kapatti. Daha sonra kontrol etmek icin e-devlete girip gercekten de boyle bir abonelik ve borcum olup olmadigina baktim. Gercekten de 2102 yilinda ayni tarihte acilmis ve 2 sene sonra kapatilmis olan Millenicom da 2 abonelikgin oldugunu ve birinde de birikmis borc oldugunu gordum. Ancak surekli edevlete girip kontroller yaptigimdan dolayi daha onceden boyle bir abonelik gozukmuyordu. Ayrica aradan gecen 6 senelik sure zarfinda bu abonelik ve borc ile ilgili bir arama yada bilgilendirme almadigim gibi edevlette de gozukmuyordu. Miktar cok fazla degil ancak bana ait olmayan ve ortada her ne dumen sonunda olusmus boyle bir sahtekarlik yuzunden borcu odemedim. Avukat arkadasima devr ettim mevzuyu. Bu internet servis saglayiciyi arastirdigimda daha onceden Doping dsl adiyla ticaret yapmis ve simdilerde Socar grubuna bagli Millenicom adi ile faaliyetlerini surdurmekte. Sikayet var ve bilumum forum sitelerinde cok fazla madur ve sikayetin oldugunu gordum.

Konu ile ilgili gorus ve oneri verek arkadaslar olursa cok memnun olurum.

Simdiden tesekkurler.
    2011 Sport Tourer 2.0 CDTI Cosmo

Enteresan bir durum gerçekten hukukçu işi Allah sabır versin

Hukukçu arkadaşlar yardımcı olur

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

"...Avukat arkadasima devrettim mevzuyu..." demişsiniz , ama ben yine de cevap vereyim,merakınızı gidermiş olurum en azından.
      Şimdi, o sizi arayan arkadaş var ya , dediği gibi davranacaksa size icra takibi yapıp ödeme emri gönderecektir. Ödeme emrine 'Benim
      böyle bir borcum yok' diyerek kayıtsız kalır, süresi içinde itiraz etmezseniz takip kesinleşir ve ister taraf olun ister olmayın dosya
      borcu üzerinize kalır.

Yapılması gereken ödeme emrine yasal süresi içerisinde itiraz etmektir. Takip adi icra takibi olduğu için itirazınız takibi durdurur.Şayet
      alacaklı olduğunu söyleyen takibe devam etmek istiyorsa, önce sizin itirazınızın ortadan kaldırılması gerekir. Bu da ancak 'itirazın iptali'
      davası ile mümkündür. Dava açarsa, müddei iddiasını ispat etmek zorunda olduğundan, mahkemeye kanıt göstermesi lazımdır ve en
      önemli -belki de tek- kanıt hizmet alımı için akdedilmiş olması gereken sözleşmedir. Böyle bir sözleşme ibrazına muktedir değilse za-
      ten davası reddedilecektir. Ama, sizin demenize göre böyle bir sözleşme hiçbir zaman yapılmadığına nazaran ibraz edeceği bir kanıt da
      yok, iddiasını ispat edemez, sizden de bir şey alamaz.

Benim şahsi kanaatim ise icra takibi başlatmayacağı yönündedir, endişe edilecek bir durum yok, merak etmeyin.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Şaman TÜRKSOY View Post
        "...Avukat arkadasima devrettim mevzuyu..." demişsiniz , ama ben yine de cevap vereyim,merakınızı gidermiş olurum en azından.
        Şimdi, o sizi arayan arkadaş var ya , dediği gibi davranacaksa size icra takibi yapıp ödeme emri gönderecektir. Ödeme emrine 'Benim
        böyle bir borcum yok' diyerek kayıtsız kalır, süresi içinde itiraz etmezseniz takip kesinleşir ve ister taraf olun ister olmayın dosya
        borcu üzerinize kalır.

Yapılması gereken ödeme emrine yasal süresi içerisinde itiraz etmektir. Takip adi icra takibi olduğu için itirazınız takibi durdurur.Şayet
        alacaklı olduğunu söyleyen takibe devam etmek istiyorsa, önce sizin itirazınızın ortadan kaldırılması gerekir. Bu da ancak 'itirazın iptali'
        davası ile mümkündür. Dava açarsa, müddei iddiasını ispat etmek zorunda olduğundan, mahkemeye kanıt göstermesi lazımdır ve en
        önemli -belki de tek- kanıt hizmet alımı için akdedilmiş olması gereken sözleşmedir. Böyle bir sözleşme ibrazına muktedir değilse za-
        ten davası reddedilecektir. Ama, sizin demenize göre böyle bir sözleşme hiçbir zaman yapılmadığına nazaran ibraz edeceği bir kanıt da
        yok, iddiasını ispat edemez, sizden de bir şey alamaz.

Benim şahsi kanaatim ise icra takibi başlatmayacağı yönündedir, endişe edilecek bir durum yok, merak etmeyin.
        Cok tesekkur ederim gorusleriniz icin. Ote yandan diger bir husus ortaya cikiyor sanirim. Icra takibi baslatsin yada baslatmasin ortada kisisel bilgilerin izinsiz kullanilarak abonelik olusturlmasi gercegi var ki bu da suc teskil ediyor bildigim kadari ile.
        2011 Sport Tourer 2.0 CDTI Cosmo

Yorum

Elimizde sizin bu iddianıza destek olacak bilgi,belge yok, o yüzden yorum yapamayacağım

Yorum

İşleniyor...
          X