Selam arkadaşlar konubaşlığıyla ilgili görüşleriniz nedir ....¿
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Lastiklere Nİtrojen basılması
Collapse
X
-
Lastiklere Nİtrojen basılması
Selam arkadaşlar konubaşlığıyla ilgili görüşleriniz nedir ....¿2015 Honda CRV 1.6 160 hp Akıllı 4x4 9 ileri zf şanzıman .. vs vs (görmemişin... :P )
Görelim Mevlam neyler .. Neylerse güzel eyler
[center]Etiketler: Hiçbiri
-
Ynt: Lastiklere Nİtrojen basılması
Nitrojenin genleşmesi az olduğundan ısıma-soğuma sırasında basınç kaybını en aza indiriyor. Ben geçen hafta kış lastiklerimi çıkartıp azot/nitrojen bastırdım.[center]
2009 Insıgnıa 1.6 T Cosmo + Flexride + Sunroof + DVD800 + Ergonomik Spor Deri Koltuk [center]
-
Nitrojen Türkiyede yeni yeni yayğınlaşmaya başlamış bir lastik şişirme yöntemidir Mesala bizim işimiz gereği tırlarda hep nitrojen kullanılıyor ustaların söylediği özellikle yaz aylarında çok faydalı olduğunu uzun yolculuk yapan tırlarda ısıdan dolayı patlamaların azaldığını ve lastik ömrünü uzattığını söylüyorlar sonuçta faydası var.
Detaylı bilgi aşağıdaki linkte var
http://www.nitromatik.com/bilgi_icer..._faydalari.pdf
2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ
Yorum
-
Yol tutuşu için lastiklerin belli ısıda olması gerektiği söyleniyor.. nitrojen doldurulmuş lastikler lastik ısısını düşürüdüğü için yaazın lastikler ortam ısısından sıcak olacağı için sorun değil ama kışın ??????2015 Honda CRV 1.6 160 hp Akıllı 4x4 9 ileri zf şanzıman .. vs vs (görmemişin... :P )
Görelim Mevlam neyler .. Neylerse güzel eyler
[center]
Yorum
-
[quote=FacomX ]
Nitrojen Türkiyede yeni yeni yayğınlaşmaya başlamış bir lastik şişirme yöntemidir Mesala bizim işimiz gereği tırlarda hep nitrojen kullanılıyor ustaların söylediği özellikle yaz aylarında çok faydalı olduğunu uzun yolculuk yapan tırlarda ısıdan dolayı patlamaların azaldığını ve lastik ömrünü uzattığını söylüyorlar sonuçta faydası var.
Detaylı bilgi aşağıdaki linkte var
http://www.nitromatik.com/bilgi_icer..._faydalari.pdf
Gösterilen link'deki yazılar bence profesyonel olmayan biri tarafından yazılmış. Çünkü Lastiklerimizin içindeki havanın gaz oranlarını %79 oksijen, %20 azot yazmış. oysa bunun tam tersi.1,6 Turbo cosmo+nav+ergo deri
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: atesalpaguselam.bende nitrojen bastırdım lastiğe ama usta lastik basıncını tam ayarlayamadı sanırım?insignialarda kaç bar olması gerekiyor basıncın?yazarsanız sevinirim..sevgiler,saygılar..OPEL İNSİGNİA 1.6 TURBO EDİTİON TEKNİK GRİ PREMIUM PACE
34 GK 1225
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: SufyYol tutuşu için lastiklerin belli ısıda olması gerektiği söyleniyor.. nitrojen doldurulmuş lastikler lastik ısısını düşürüdüğü için yaazın lastikler ortam ısısından sıcak olacağı için sorun değil ama kışın ??????
Ben aralık ayının başında kış lastiği takar, mayıs başına kadar kullanırım.Böylece hem lastik fazla yorulup yıpranmaz, hem de buzlu-karlı yolda çile çekmekten kurtulurum ihihi
Yorum
-
Insignia oncesi Citroen kullaniyordum ve serviste rutin olarak lastiklere nitrojen basiyorlardi. Bi gun inik lastikler icin bir lastikciye gittigimde ooo hocam sanada yesil tipa takmislar, bos seyler bunlar, fazladan para tuzagi diyerek kucumsemisti. Bunun uzerine adamin isi bu, vardir bir bildigi diye internette bir bakinmistim. Ilk aklima motor sporlarinin krali F1 geldi. Resmi web sayfasinda lastiklerde sicaklik farki basinci etkilemesin diye sert-yumusak tum lastiklerde nitrojen kullanildigi yaziyordu. Bi kez daha yurdum esnafi pahali nitrojen pompasi alamadigi icin camur attiyor, ben denizde son anda yemekten kurtuldum diye kizmistim
Yorum
-
ben dün 4 lastiğede 32ps nitrojen bastırdım. Arabada bir konfor artışı oldu ya psikolojik bilmiyorum fakat sabahki gittiğim büyük çakıllı asfalttakı yol sesıyle aksamkı farklıydı. Gunduz sehır ıcınde cukurlardan gecıstede bır yumusaklık vardı.2011/1.6T 180 hp/Karbon Siyah/Cosmo/Dvd 800/ 19" /Multimedia Box/Led Aydınlatma/SprintBooster
Yorum
-
bu konuyu ilk duyduğumda yıllardır gittiğimiz lastıkçi erol usta ya sordum.kendisinin verdiği cevap :boş işler onlar hep.para tuzağı alayı.yok nitrojen gazıymıs yok osuruk gazıymış hep para için tuzak bunlar.çok iyi bişey olsaydı fabrika çıkışlı o gazdan koyarlardı yada klavuzda bilgi olurdu.gibi bişey demişti.
Yorum
Yorum