Nitrojen gazı tehlikeli değildir. Tehlikeli olan gaz Oksijendir. Çünkü oksijen yanma olayında katalizor görevi görür.
Öten yandan Lastiklere nitrojen gazı basılarak Lastiklere basılan havaya göre üstünlük sağlaması olayı tam bir palavradır.
Özelliklede normal günlük kullanımda olan araçlar için.
Örneğin nitrojen ısındığında genleşmez. 30-40 psi basınçla çalışan lastikler için bu durum pek önemli değildir. Daha yüksek basınçlı ortamlarda etkisi olabilir.
Nitrojen molekülleri oksijen moleküllerinden daha büyüktür. Lastik içine bastığınız havanın %80 zaten nitrojendir. Lastik hava kaçırsa bile bu durum sizin lastiğinizi tehlikeli yapmaz. Lastik içine havada , nitojende basılmış olsa, kaçırıyorsa kaçıracaktır.
Nitrojen kauçuk malzeme de oksidasyon oluşturmaz. Oksijenin lastik içinde oluşturduğu tahribat belki 10 veya daha fazla süreyi bulur. Zaten lastiğinizi bu süreden çok önce değiştirmiş olursunuz.
Ve nitrojen hakkında söylenen bir çok üstünlük palavradır.
Lastiklerinize bedava nitrojen basılıyorsa eyvallah ama nitrojene para vermeyin.
Lastiklerde nitrojenin kullanılmasını zorunlu kılan bildiğim tek yer Uçak lastikleridir. Uçaklarda lastiklere asla hava basılmaz. Mutlaka nitrojen basılır. Bunun nedeni lastiğin patlması durumunda oluşacak yangın tehlikesini azaltmaktır.
osuruktan daha iyi bir gaz ustana selam söyle lütfen
Orjinal yazı sahibi: yigitihsan18
bendende ihihi
Erol ustam yaşlıdır eski kafadır biraz ama sevdiğim bi abimdir.bu gaz işlerini pek desteklemiyo.günümüz yeniliklerine ayak uydurmada sıkıntıları var ama olsun
LAstiklere Nitrojen basılmasının avantajları çoktur en başta lastik ömrünü uzatır genleşme ve sertleşmelerde lastik yanaklarını ve iç aksamı sabit tutar bununla beraber lastiklerin ucucu hava ile doldurulması lastiklere binen yükün hafiflemesinede sebebiyet verir,
en büyükk sıkıntısı lastik havasını kontrolo edemessiniz her hangi bir benzinlikte hava basamassınız her zaman nitrojen bulunan bir servise gidip orda havasını kontrol ettirmek ve orda tamamlamak gerekir bu nedenle ülkemiizde hava olarak nitrojen kültürü gelişmemiştir ve her zaman her yerde bulunmuyor...
Yorum