Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Grand Sport Dizel Otomatik yakıt tüketimi hk.

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Grand Sport Dizel Otomatik yakıt tüketimi hk.

Grand sport aracımla Ankara'dan İzmir'e tek başıma seyahat ettim. Konya yolundan depomu fulledikten sonra trafiğe hiç takılmadan Ankara'dan çıkış yaptım. Afyon'a kadar 120/s sabit hız ile ilerleyip Afyon'da mola verdim. Depoyu tekrar fullediğimde yol bilgisayarı 5.1 gösterirken pompa verisi olarak 5.6lt tüketimim olduğunu tespit ettim. Afyondan İzmir'e kadar 110/s sabit hızda ilerledim. İzmir'e vardığımda depoyu fulledim. Yol bilgisayarı 4.8lt gösterirken pompa verisi olarak 5 lt tüketim elde ettim. Toplam 637 km yolu 215 tl motorin ücreti ödeyerek kattettim. Uzun yolda 110-120/s hızlarla kullandığımızda ortalama 33 kuruş gibi bir rakam çıkıyor.

Aynı yolu bir ay önce 2 yetişkin, 1 bebek ve dolu bagajla 2017 fc5 kasa lpgli otomatik civic ile 135tl gibi bir rakama kattettim. 120 km/s hızda 21 kuruş km maliyeti çıkıyor. (Lpg ltsi ortalama 3.05 tl'den alındı.) (Standart pompa fiyatlarından gaz alınsaydı 165tl gibi bir rakam ödeyecektim.)

Toplam 205-210 km kadar 1 haftalık şehirçi kısa mesafe+ şehirdışı sakin kullanım değerini depoyu fulleyince akşam yazacağım. Ama tahminin 55 kuruş gibi bir rakam çıkacak.

Gidilen yol : 208,5 km (60 km si şehirlerarası sakin kullanım, gerisi şehirçi 3-5 kmlik mesafeler.) Toplam alınan yakıt: 17.20 litre - 110 TL . Km'de 53 kuruş. 8.2lt/100 km şehiriçi ağırlıklı. Yol bilgisayarı verisi 7.7 lt.

Yorum

Gayet güzel değerler
      34 ST 579 '09 C180 Kompresor

BİR ZAMANLAR 34 KRR 79 1.6T Edition Elegance Teknik Gri

Yorum

Kesinlikle yol bilgisayarıyla pompa arasında fark oluyor. Ben iki hafta önce Hatay-Adana-Ankara yaptım, Hatay'da fulleyip Ankara da tam 750KM de yeniden fulledim. Yol bilgisayarı 5,3 gösterirken pompada 5.5 çıkmıştı. Tekrar sıfırlayıp tamamen Ş.içi 600 km yaptım (çoğunluk, Batıkent Kızılay arası bulvardan gittim)yol bilgisayarı 6 gösteriyor ama yine fulleyip bakacağım. Burdan paylaşırım.

Yorum

Benim ortalama 5.3 gösteriyor. Eryaman - Odtü iş ev arası (sakin) kullanıyorum.

Yorum

Dün akşam depoyu fullemiştim. Bugün 30-35 km kadar İzmir içi akan trafik, 7-8 tane ışık , 100km/s sabit hız ile şehir dışı olmak üzere 192 km yol yapıp depoyu tekrar fulledim. 9.70 litre mazot aldı. Yol bilgisayarı 5.0 lt gösteriyordu. Alınan yakıtın 100kmdeki ortalaması 5,05lt'ye tekabül etti. Birebir bu sefer tuttu diyebilirim.

Şimdi şehirdışı , şehiriçi, kısa mesafe, dur kalk..vb yani tamamen günlük gerçek kullanım değerini göreceğim. Cumartesiye buraya yazarım.

Bu araçta 5 lt'nin altını görmek için 80-90km hızla gitmek lazım sanırım.

Yorum

Arkadaşlar bir hatırlatmam olacak; yakıt tüketimi, ülkemiz gibi yakıt fiyatlarının her gün değiştiri bir yerde kuruşla hesaplanmaz. Arabanın yol bilgisayarı gibi 100 KM'de XX litre tüketir derseniz bu değer hiç değişmez hep aynıdır, yakıt fiyatı değiştikçe hesaplaması da kolay olur.

Yorum

Tamamen hiç dikkat etmeden İzmir şehiriçi ve şehır dışı seri kullanım, çevre yolunda 35-40 km 160-200 km/s hız aralığında kullanım olmak üzere yapılan km 250. Yol bilgisayarı verisi 6.7 litre , reel pompa verisi 6.8 litre. Aracın boyutlarına ve performansına göre bence çok iyi.

Yorum

En son ş.içi 650 km ortalaması yol bilgisayarı 6.2lt yazarken Pompa 6.8lt gibi bir rakam çıktı.
                  Hafta sonu Ankara Karabük yaptım henüz depoyu dolduramadım yol bilgisayarı 5.5Lt yazıyor. fulleyip bakacaz.

Yorum

İşleniyor...
                  X