Grand sport aracımla Ankara'dan İzmir'e tek başıma seyahat ettim. Konya yolundan depomu fulledikten sonra trafiğe hiç takılmadan Ankara'dan çıkış yaptım. Afyon'a kadar 120/s sabit hız ile ilerleyip Afyon'da mola verdim. Depoyu tekrar fullediğimde yol bilgisayarı 5.1 gösterirken pompa verisi olarak 5.6lt tüketimim olduğunu tespit ettim. Afyondan İzmir'e kadar 110/s sabit hızda ilerledim. İzmir'e vardığımda depoyu fulledim. Yol bilgisayarı 4.8lt gösterirken pompa verisi olarak 5 lt tüketim elde ettim. Toplam 637 km yolu 215 tl motorin ücreti ödeyerek kattettim. Uzun yolda 110-120/s hızlarla kullandığımızda ortalama 33 kuruş gibi bir rakam çıkıyor.
Aynı yolu bir ay önce 2 yetişkin, 1 bebek ve dolu bagajla 2017 fc5 kasa lpgli otomatik civic ile 135tl gibi bir rakama kattettim. 120 km/s hızda 21 kuruş km maliyeti çıkıyor. (Lpg ltsi ortalama 3.05 tl'den alındı.) (Standart pompa fiyatlarından gaz alınsaydı 165tl gibi bir rakam ödeyecektim.)
Toplam 205-210 km kadar 1 haftalık şehirçi kısa mesafe+ şehirdışı sakin kullanım değerini depoyu fulleyince akşam yazacağım. Ama tahminin 55 kuruş gibi bir rakam çıkacak.
Aynı yolu bir ay önce 2 yetişkin, 1 bebek ve dolu bagajla 2017 fc5 kasa lpgli otomatik civic ile 135tl gibi bir rakama kattettim. 120 km/s hızda 21 kuruş km maliyeti çıkıyor. (Lpg ltsi ortalama 3.05 tl'den alındı.) (Standart pompa fiyatlarından gaz alınsaydı 165tl gibi bir rakam ödeyecektim.)
Toplam 205-210 km kadar 1 haftalık şehirçi kısa mesafe+ şehirdışı sakin kullanım değerini depoyu fulleyince akşam yazacağım. Ama tahminin 55 kuruş gibi bir rakam çıkacak.
Yorum