Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Muayene hakkında

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Muayene hakkında

Öncelikle herkese selamlar,
    2016 insignia Sport aracımızı muayeneye götüreceğiz. Arka plaka silikonla yapıştırılmış ancak ön tampondaki plakaya 4 adet vida atılmış. Vidaların hepsi köşelerde yani okumayı engellemiyor hiçbir şekilde. Ancak son zamanlarda okuduguma göre vida direk ağır kusur sayılıyor diyenler var. Sizce bu vidalara takılan kapaklardan alıp taksam muayeneden sorunsuz geçer miyim yoksa plakayı mı yeniletmem gerekir ?

kapakla şansınızı deneyin geçmezse değiştirirsiniz plakayı
    ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

Benim ön plakalarda aynı şekilde 4 köşe 4 vida takılı, geçen başka araçla muayeneye gittiğimde muayeneyi yapan görevli arkadaşa sordum okunuyorsa sıkıntı yok dedi. Ama 1 seneye yakın olacak. Ben de Aralık'ta gidicem. Siz daha önce gidecekseniz sonuv-cu yazarsanız bende ona göre önlemimi alayım.
      Insignia Sport Line 1.6 CDTI 136 Hp AT6

Yorum

tavsiyem plakanızdan vidaları çıkartın, geçmiyor diye biliyorum, bu sene bu konuda baya konu gördüm geçende var geçmeyende, hatta çevrilen araçlara ceza yazılanlarda var. ama 1 senedir hassasiyetin arttığını biliyorum. ben geçen ay muayeneye girdim. kusursuz olarak çıktı çok şükür.plaka yüzeyinde vida olmasın.
        1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
        Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

Orjinal yazı sahibi: selcuktuncer View Post
          tavsiyem plakanızdan vidaları çıkartın, geçmiyor diye biliyorum, bu sene bu konuda baya konu gördüm geçende var geçmeyende, hatta çevrilen araçlara ceza yazılanlarda var. ama 1 senedir hassasiyetin arttığını biliyorum. ben geçen ay muayeneye girdim. kusursuz olarak çıktı çok şükür.plaka yüzeyinde vida olmasın.
          Hocam tavsiye için sağ olun. Peki tamponda ki vida delikleri ve plaka ki vida deliklerini nasıl kapatabiliriz. Ayrıca plakayı tampona nasıl sabitleyeceğiz? Bu konularda bilgisi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum. Şimdiden çok teşekkürler herkese.

Yorum

plakanın deliksiz olmasını baz aldıkları için yenilemeniz istenecektir. benim ön taraf vidasız şekilde hafif bükümlü ve yapıştırmalı. eğer değiştirmek istemezseniz ve çerçeve vidaları kapatıyorsa çerçeveletirsiniz.
            1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
            Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

ayrıca bknz:
              TÜVTÜRK Araç Muayenesinden Geçemeyecek Araç Plakaları

1. Plaka üzerinde cam kaplama olması durumunda araç muayeneden geçemez.

2. Plaka üzerinde folyo, kaplama vs. olamaz.

3. Plaka üzerinde çivi, vida vs. varsa ve rakam ya da harflerin okunmasını güçleştiriyorsa araç, muayeneden geçemez.

4. Plaka kenar çizgisinin kesilmesi, şeklinin değiştirilmesi, boyanması durumunda da TÜVTÜRK muayenesinden geçemezsiniz.

5. Plakada boya, boya kalıntısı, aşınma, yazıların okunmasını önleyen hasar, eğim, bükülme, çöküklük varsa yine TÜVTÜRK onayı verilmez.

Yorum

Bu durum biraz göreceli aslında. Muayene personeli bakış açısına göre durumunuz değişkenlik gösterir.

Yorum

kapakta geçmiyor hocam . Muayene istasyonundan istasyonuna , personele göre değişiyor tabiki de. Ben de app plaka vardı mühürlü normalde yasak ,vida var diye geçirmedi sadece. Orjinaller stepnede duruyordu , 2 dk dışarıda çift taraflı bant bulamadım , elektrik bandını yuvarladım çift taraflı oldu yapıştırdım öyle geçtim

Yorum

2 gün önce muayene yaptırdım. Taze bilgi. Köşelerde okumayı engellemeyen delikler geçen sene silikon onarımı ile geçmekte imiş. Ancak son durumda plakanın herhangi bir yerinde bulunan delik ağır kusur sebebi.

Yorum

Herkese değerli yorumları için teşekkür ederim. Plakaları yenileyip öyle muayeneye gireceğim

Yorum

aynen en iyisi. demiştim vida dan ziyade delik olup olmadığına da bakıyorlar artık. değiştirin geçin gitsin.

Yorum

TUVTURK'e mail attım durum ile ilgili. Cevaba göre duruma bakacağım bende. Eğer mailde sıkıntı olmaz derler de muayeneden kalırsam da benden çekecekleri var. Ha mailde kalır derse el mecbur yeni plaka alınacak.

Yorum

Arkadaşlar peki muayenede ilkyardım çantası olmazsa sorun olur mu? Birde araçtaki yangın tüpünün tarihi geçmiş o da sıkıntı çıkarır mı?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: mert1411 View Post
                              TUVTURK'e mail attım durum ile ilgili. Cevaba göre duruma bakacağım bende. Eğer mailde sıkıntı olmaz derler de muayeneden kalırsam da benden çekecekleri var. Ha mailde kalır derse el mecbur yeni plaka alınacak.

hocam mailin cevabını bizimle de paylaşır mısınız ?

Yorum

İşleniyor...
                              X