Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Mercedes c200d fascination&opel insignia 1.6 cdti cosmo

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Mercedes c200d fascination&opel insignia 1.6 cdti cosmo

herkese merhaba arkadaşlar.marka fanlığı bir yana 6.arabam olan insignia 2016 1.6cdti cosmo+cgp2 ile eski arabam 2015 mercedes c 1.6 dizel fascination modelini karşılaştırmak isterim.düşünenler için yol gösterici olur
    mercedes artıları;
    1)kesinlikle daha kaliteli malzeme
    2)direksiyon daha güzel
    3)frenler daha iyi
    4)ambiyans aydınlatma
    5)standart ön koltuk ısıtma
    6)iki adet usb-sd kart-cd çalar

insignia artıları
    1)cok daha iyi multimedya sistemi.(tek usb olsa dahi)
    2)cok cok daha donanimli bir arac(afl,hafizali koltuk,apple car play,hayalet ekran...)
    3)en az 70bin fiyat farkı(buna ragmen neredeyse eşit yol tutuş)
    4)daha az rüzgar sesi,daha iyi yalıtım(şaka gibi ama gerçek)
    5)daha konforlu süspansiyon(bu da şaka gibi)
    6)daha iyi diz mesafesi ve bagaj hacmi

aklıma gelenler bunlar.sonuç olarak aracınızın değerini bilin.bircok model isim satıyor onu tecrübe ettim.

Yakıt olarak kıyaslar mısınız peki? Bide hangisi daha atik
    F30 Sport+

Yorum

Hocam bence hızlanma açısından mercedes 1 adım önde.o da şanzıman kaynaklı.opelin motoru biraz daha lineer hızlanıyor mercedeste sport plusa alınca hep yüksek devirlerde gayet iyi gidiyor.comfort modda ise aniden bir hızlanma var.yakıt olarak bence aynı.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: omrylc View Post
        Infignia:
        3)en az 70bin fiyat farkı(buna ragmen neredeyse eşit yol tutuş)
        D sınıfta olup da Insignia'da büyük lastikleri olan araç yok bildiğim kadarıyla. Lastiklerin etkisini de göz önüne alınca bu sınıfta daha iyi yol tutuş var mıdır pek emin olamadım. Uzun yolda 180 le geniş bir virajı alırken önümde ne Audi'ler ne E180 gibi daha üst sınıf araçlar, hiç birini duramadı, denedi ama duramadılar. Bu hızda bile en önden ne arkadan kayma eğitimi olmadı. Belki daha yüksek hızda olur onu bilemem. Normalde bu hızlara hiç çıkmam, sadece test amacıyla kısa süreli bir denemeydi, aracın yol tutuşu bence aynı sınıftaki tüm C serilerinden iyidir. (C63 AMG gibi uçuk araçlar hariç tabii).

Aracınız hayırlı olsun.

Yorum

Bu arada yazılanlar makyajlı insignia için geçerlidir.makyajsız olanını bilmiyorum.

Yorum

Faydalı bir yazı olmuş. Teşekkürler. Fiyat farkı bile yeter bence. Marka algısı için binenler farkı verecekler elbette.

Yorum

Faydalı bir karşılaştırma olmuş. Zira bu iki araç arasında sıkışıp kalan bir sürü insan gördüm.
              Elinize sağlık. Teşekkürler...
              Mondeo 2.0 Ecoboost 240 Bg Selective

Yorum

Ben pek şaşırmadım açıkcası, premium araçlar ülkemizin vergilendirme sistemi nedeniyle aşırı pahalı olduğundan, biraz gözümüzde büyütüyoruz. Sonuçta Mercedes C de D segmenti bir araç; şimdi bakmaya üşendim ama Almanya'da 30.000€ civarında alınabiliyordur diye tahmin ediyorum.

Hatta ben frenler konusunda Insignia'nın geride kalmasına şaşırdım bile diyebilirim; çünkü makyajlı 1.6 T Cosmo'da muazzam bir fren var... (Örneğin makyajsız 2.0 CDTI'ın frenlerinden bariz daha iyi)

Yorum

İşleniyor...
                X