Duyuru

Collapse
No announcement yet.

2013 Model 2,0 CDTI Cosmo için Bir Kaç Soru.

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• 2013 Model 2,0 CDTI Cosmo için Bir Kaç Soru.

Merhabalar,

Bayram sonrası 2013 model cosmo alacağım kısmetse.Sahibiyle anlaştık ve alacağım. Sonrasında bakımlarını yapıp bineceğim. Ancak bir kaç şey var yapmak istediğim.
    1. Navigasyon/multimedia ekranı yok. Oğlum da çok zorluyor olsun diye. Önceki aracımda yoktu. Telefonla çok zorlanıyordum. Malum aracı yeni alacağım ve masrafım çok oldu ve olacak. O yüzden kılı kırk yarıyorum. Hesaplı ve çok aman aman özelliği olmasına gerek yok. Navigasyonu olsun, radyo ve mp3 çalsın yeterli. Model olarak öneriniz nedir?
    2. Araçta arka perdeler var, aynalar otomatik kapanıyor. Koltuklar yarı deri, Otomatik hafızalılar, Xeno far var. Ancak anten köpek balığı sırtı değil. Cosmo olup olmadığından şüphe duyuyorum. Bir yerde antenin öyle olması gerektiği yazıyordu. Ve orta konsolda multimedia ekranı yok. Cosmo olmama ihtimali var mı?
    3. Araç iç ve dış bakım ürünleri için önerileriniz nelerdir?
      • Koltukların yıpranmamasını için üzerini bir örtü mü sereyim yoksa başka bir şey mi yapmak mı lazım. Kılıf vb. ? Kılıf biraz kötü gösteriyor.
      • Dış tavanda ufak bir taş gelmiş ve boyası kalkmış. Ayrıca önceki araçlarımda kuş pisliği lekeleri vardı. Bunu olmaması için boya koruma yapsam ayda bir (kendim yapabilir miyim, hangi ürünlerle..) yererli olur mu?
    Şimdiden teşekküler.

Aracın fotoğrafını veya ilanını ekleyebilirseniz 2. sorunuza net bir cevap verebiliriz. Bakımla alakalı önceki konuları inceleyebilirsiniz. Ayrıca çeşitli cihaz tavsiyelerinin olduğu konular da fotumda mevcur
    34 ST 579 '09 C180 Kompresor

BİR ZAMANLAR 34 KRR 79 1.6T Edition Elegance Teknik Gri

Yorum

Aracı bugün satın aldım. Fazla kullanamadım ancak, kullanırken güven veriyor insana. Motoru çok gürültülü gelmedi. 12 yaşındaki oğlum biner binmez. dışarıdan o kadar ses gelmiyor dedi
      İnsignia almamdaki en büyük sebeplerde biriydi bu... Sevindim doğrusu.
      Araç çok donanımlı olduğu için .çözmem bayağı bir zamanımı alacak.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-sahibinden-hatasiz-insignia-cosmo-584507558/detay
      resim 1.jpg

resim 2.jpg
      resim 3.jpg
      resim 4.jpg

Yorum

aracınız hayırlı olsun kazasız belasız kullanın inşallah.
        1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
        Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

Hayırlı olsun aracınızı güle güle kullanın. Aracınız standart cosmo paket. Multimedya ekran için buna ilişkin konulara göz gezdirin, fikir verecektir. Araç bakımı için de yine konular ve üyelerimizin uygulama önerileri mevcut

Yorum

2013 bu kasanın son serisi, sonlara doğru Opel parçadan çalmış sanki Normalde bu donanımda balık sırtı anten oluyordu.
            Hayırlı olsun, güle güle kullanın
            InsigniaTEAM

Yorum

Ayrıca bende önce ek deki 01/12/2017 tarihinde balata ve buji değişimi
              07/04/2018 tarihinde. mazot, yağ,polen filtreleri, V kayışı triger, yağ değişimleri motor yağı değişmiş. 118.000 km de sanırım. 124.000km de.
              Aracı aldım ve masraf hat safhada. trafik sigorta 800 civarı. Sampo dan teklif aldım en uygunu diyor sigorta firmesi. 2.600 ytl.
              masraf çok olacağı için ( kaskoyu kara kara düşünüyorum)
              1-motor koruma kapağı servis te kaybolmuş.
              2-karter alt muhafaza kapağı da
              3-trafik sigortası
              4-kasko ( zor )
              5-aracın üzerinde 1.5 cm eni 0,5 cm genişliğinde taş boyasın atmış. (ben yaparım sanırım. baya video seyrettim )
              6-jant ları kaldırıma sürttüğü için çizikler ve ufak çaplı yamuklukluklar var. lastikler iyi ama.

Şu ana kadar araçlarım: 2001 model Nissan primera 1.6 benzin 110.000 km de almıştım., Chevrolet Cruze LS Benzin/Lpg (ilk günde subapları değişti.hararet yapıyordu)100.000 km de almıştım. Laguna 2008 dizel manuel. genişlik had safhada. az yakıyordu. 220.000 km de almıştım. Arada bir arıza veriyodu ve "beni bırak" diyordu..
              Bu araçlarım sollamalarda beni üzüyordu... Bu sebeple hem konfor ve hemde motor gücü istiyordum... İnsignia ya dün bindiğimde biraz korktum ve terledim. Anlık yakıt oranının %31 gördüm.. Kalkışlarda... Sonrada düze girince 8-7 leri görünce içim rahatladı. Yakıtı daha ekonomik yapmak için öneriniz var mı
              Hamama giren terler dediğinizi duyuyorum. HP 160 ile. Motor gücünü görmek için, gözümü tüketime dikmeden, otoban veya düz yolda denesem acaba bir anda depo boşalır mı ?
              Ayrıca, depoyu doldurunca kaç km yapıyorsunuz ve tavsiyeleriniz nelerdir?

Yorum

Tek tek cevap vermeye çalışayım:
                -Trafik sigortası tamamen kişiye göre çıkıyor araçla ilgisi yok.
                -Aldığınız araç yaklaşık 1700 kg ve 2 litre motorlu bir araç. Önceki araçlarınızla kıyas ederseniz yanılırsınız.
                -Kullanım tavsiyeleri forumda mevcut ki zamanla da alışacaksınız diye düşünüyorum. Yakıt tüketiminiz ve araç kullanımınız da buna göre şekillenecektir. Genel kural nazik ve akıcı sürüş, en az frene basma ihtiyacı.
                -Karter alt muhafaza 80-90 tl civarı bir parça. Mutlaka edinin, fiyatına göre faydası çok daha fazla. Motor kapağı için bir şey diyemem. Rahatsız ederse çıkma parça bakılabilir.
                -Jantta sürüşü etkileyen eğrilik yoksa kozmetik olan zevkinize kalmış. Durumunuz genişlediğinde yaptırabilirsiniz veya o halde kullanabilirsiniz.
                -Bir anda deponun boşalması için delinmiş olması lazım. ihihi

Yorum

Cevabınız için çok teşekkür ederim.
                  Kesinlikle kıyas edemem. Önceki araçlarımdan bariz farkı var. Hayırlısı kazasız binmek nasip olsun hepimize.
                  -
                  Ayrıca böyle güzel bir forum oluşturan ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.

Yorum

Aracınızı güle güle kullanın. Daha bilgili ve uzman arkadaşlar varken size söyleyecek pek bir şeyim yok ancak son bir ayda insignia ile 5000 km civarı yol yaptıktan sonra aldığım keyfi başka hiç bir araçta almadım.
                    Şehirler arası yollarda bu kadar aracı bu kadar rahat ve endişesiz solladığım başka bir zaman dilimi olmadı. Tabi sizde yapın demiyorum fakat bu sene o keyfi doyasıya yaşadım.
                    200 km ile giderken ki sessizliği ve verdiği güven önceleri hoşuma gitse de aslında bunun tehlikeli olduğunu düşünmeye başladım.
                    Nihayetinde fazla güven vermesi bir noktadan sonra '' ben ne yapıyorum '' dedirtiyor size.
                    Güzel günlerde emniyetle kullanmanız dileğiyle.

Subaru XV 1.6i Xtreme Benzin.

Yorum

İşleniyor...
                    X