Duyuru

Collapse
No announcement yet.

2018 TL trafik cezası

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• 2018 TL trafik cezası

Selamun aleyküm cümleten
    cuma günü bi araç almak için ankaraya gittik.. gitmeden önce plaka ayırmıştım burdan ve plaka belgesini aldım notere vermek için.. neyseki aracı aldık noterde belgeyi verdim ruhsata işlendi saat 11.45 gibiydi noterden çıktık..ben burdan plakayı alırken plaka görevlisi polis memuru gidip gelip bastırırsın plakayı demişti bende daha iyi olur dedim orda vakit harcamak yerine memleketime gelip rahat rahat işlerimi hallederim diye düşündüm.. yola çıktık ereğli trafik denetleme istasyonuna kdr herşey normal.. istasyona varmadan 200-300 metra öncesinde bi radara girdim ve çevirmede durdum ehliyet ruhsat istediler verdim aradan bi 5 dk geçti yanlarına çağırdılar plakan nerde falan diye bende durumu izah ettim hatta plakama dair belge olduğunu noterde de ruhsatta işletildiğini söyledim.. ne yaptıysam ne kdr direttiysem ceza kestiler bu şekil yasak diye ankarada plakanı basman gerekiyodu cartta curtta falan.. bende yasa dışı iş yapmadığımızı söyledim kaçakçı değilim yada terörist değilim istesem bu halimle kaçardım zaten falan diye.. ne yaptıysam kâr etmedi 2018 tl plakasızlıktan ve men ettiler aracı bağladılar artı 300 TL ye yakında radardan yedim..1 saat içerisinde taksiyle ereğliye gidip plakayı çıkartıp geldim..radar kabulüm fakat diğer cezayı anlamış değilim..bunla alakalı bişeyler yapabilirmiyim yoksa üzerine bi bardak soğuk su mu içmeliyim..

Geçmiş olsun Hakan

Soğuk su gözüküyor

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Diyarbakır'da benim de başıma geldi, arabayı bayiden apar topar aldım, büyük oğlanı okuldan almam gerekiyordu, plakayı taksalar geç kalacaktım, plakaları aldım koltuğa koydum, yola çıktım, çocuğu aldım eve giderken polis durdurdu, nasıl da inatçı, illa cezayı keseceğim diye, Tem'de görevli bir arkadaşım vardı onu aradım sağolsun trafik polisiyle konuştu da ceza kestirmedi. Bana da öyle abuk subuk yüksek bir rakam söylemişti.
      ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

Abi o kdr söyledim tölerans gösterin diye.. benm yerimde akrabanız olsa bi yakınınız olsa kesermisiniz falan dedim.. ama adam kafaya koymuştu.. istese yazmazdı kesinlikle biliyorum.. ben dahil bu kdr insanın ahını alıyolar ya eminim yatacak yerleri yok..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Hakan Uygur View Post
          Abi o kdr söyledim tölerans gösterin diye.. benm yerimde akrabanız olsa bi yakınınız olsa kesermisiniz falan dedim.. ama adam kafaya koymuştu.. istese yazmazdı kesinlikle biliyorum.. ben dahil bu kdr insanın ahını alıyolar ya eminim yatacak yerleri yok..
          Hocam 15 gün içinde cezayı düşük belirle odeyebildigin gibi itiraz etme hakkında var fakat süreç çok uzun orda..itiraz edip sildiren de oldu yarısından daha az ödeyen de .. Araştırma yapmak lazım sorup sorusturmak lazım baktın ki memurlar haklılar ki ben bilmiyorum prosedüru o zaman 15 gün içinde öder dusurursunuz meblayi..geçmiş olsun tekrardan

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Hakan Uygur View Post
            Teşekkür ederim, niyetim ödeyip itiraz etmek.. işi şansa bırakıp yüksek tutar ödemk istemiyorum

Yorum

Ne olursa olsun plakasız trafiğe çıkmak yasaktır ve araç trafikten men edilir. Karayolları Tarfik Kanunu'nda açıkça madde var. Ben de İstanbul içinde plaka değişikliği yaptığım aracımı (yaklaşık 3 saat sürdü) bu süre zarfında otoparka koyup toplu taşıma kullanmıştım(bu konuda beni özellikle uyarmışlardı). Tölerans meselesi ayrıca bir durumdur ama yapılması gereken yapılmış. Sırf bu sebeple itiraz etseniz itirazınız reddedilecektir.
              34 ST 579 '09 C180 Kompresor

BİR ZAMANLAR 34 KRR 79 1.6T Edition Elegance Teknik Gri

Yorum

Plakayı sonra bastırırsın diyen yanlış yönlendirmiş ama yoldaki polis de görevini yapmış, yapılacak birşey yok malesef
                InsigniaTEAM

Yorum

Yüksek meblağ nedeniyle hayli canınız sıkkın belki ama polis görevini yapmış; kızmaya hakkınız yok; tolerans gösterebilirmiş belki ama siz bir de radara girmişsiniz ki bence esas hatanız bu olmuş.
                  İtiraz etmenin bir faydası olacağını sanmıyorum; yoruma açık bir durum değil sizinkisi.

Yorum

Suçluysak günahımı ödicez her türlü.. ama bu denli yüksek bi ceza şaşırttı beni.. alkollü araç kullanımı bile 1000 lira gibi bi tutar..

Yorum

İşleniyor...
                    X