Duyuru

Collapse
No announcement yet.

İkinci El alırken nelere dikkat etmeli yardımlarınızı bekliyorum

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• İkinci El alırken nelere dikkat etmeli yardımlarınızı bekliyorum

Öncelikle herkese merhabalar iyi bayramlar..
    bütçem gereği ikinci el opel insignia almayı düşünüyorum aracın dış görünüşü ve içi çok hoşuma gidiyor ancak motor şanzıman gibi teknik konulardan hiç anlamıyorum.
    2011 dizel otomatik 2.0 cdti cosmo insiginia düşünüyorum ancak aracın km si biraz yüksek o kafamı karıştırıyor 150 bin km .
    bu kadar yüksek km nasıl sıkıntılar yaratır bir sıkıntı yaratır mı ? araç sahibine neler sormalı teknik konularda eğer aracı alırsam ne gibi bakımları yapılmalı ?
    yardımlarınızı önerilerinizi bekliyorum iyi günler ..

Merhabalar, iyi bayramlar.
    Alacağınız aracın en önemli kısımları bakımları ve nasıl kullanıldığı. Hem dizel hem cosmo donanım 2.0 CDTİ motor için A20DTH motor koduna sahip olucak. 2012 öncesi üretim bu motorlarda kronik diye tabir edilen "yağ pompası" problemi olabiliyor. Pompa yağlamayı kesip, motor yatak sarıyor. Öncelikle böyle bir durumun olup olmadığı motor sağlığını incelemeniz gerekir. İlla ki her motorda olacak diye bir durum söz konusu değil, dediğim gibi bakım ve kullanımında çok etkisi olduğunu düşünüyorum.

En sorunsuz şanzımanlardan birisidir Active Select. Yine kullanım ve bakımdan kaynaklı sorunlar olabilir. Aracın geri kaçırması, sarsıntılı/vuruntulu vites geçişleri gibi sorunları olabilir. Bunlara dikkat edebilirsiniz.

"Araç sahibi bakımları düzenli yaptırmış mı, şehir içi/dışı nasıl bir güzergahta kullanmış, geçmişte ne gibi sorunlarla karşılaşmış, boya-kaza durumu nedir" gibi soruları yönelterek aklınızda ki soru işaretlerini kaldırabilirsiniz.

Geri kalan kısım lastiklerin durumu, aracın kondisyonu, görselliği, temizliği gibi genel konular.

Aracı alırsanız ağır bakıma girebilirsiniz, triger, devir daim pompası, yağ-filtre bakımı, şanzıman yağ değişimi, birde yağ pompasının karterden ulaşılan bir tapası var. Onu da değiştirerek pompadan kaynaklanabilecek sorunu minimize etmeye çalışabilirsiniz.

Şimdiden hayırlı olsun.

Yorum

Takip...

Yorum

Baktığım aracın şanzımanı değişmiş 1 yıl garantisi varmış izmirdeki adını hatırlayamadığım bir şanzımancıdan. İşin açığı motor sarması gözümü korkuttu öyle bir durumda 20bin tl masrafı olur en az sıfır motorlar o civarda gözüküyor . Bir de bu motor koduna nereden bakılacak acaba? Aracın sadece bir parçasında boya var değişen parçası yok. Ön kaputta nokta nokta sinek taş izleri var uzun yol yapıldığından araç siyah. Bilemiyorum gözüm korktu biraz be kararsız kaldım

Yorum

Sonuncu cümlede be değil ve olacak telefondan yanlış yazmışım kusura bakmayın

Yorum

İnsignialarda kronik on far ve stoplarda su alma sorunu var. Buna ozellikle dikkat edin. Yoksa beyin vs. cok ugrasirsin.
            Dizellerde 100 bin km. den sonra motor kapagi catlamasi oldugunu okumustum forumda. Belki yanlis hatirliyorumdur. Siz gene de dikkat edin.
            Hayirlisi olsun.
            Öfke Gelir Göz Kararır, Öfke Gider Yüz Kızarır...

Yorum

Benim aracım satılık. İlana verdim ancak yarın onaylanır. Bütçenize uyarsa tabi ki.1.5. yıldır bende. İlk sahibinden aldım.

1. 2000 Volkswagen Passat 1.8T Comfortline, Manuel, Deniz Mavisi; 259.400km ----> Satıldı
              2. 2012 Renault Fluence 1.5 dCi Business, Manuel, Gri; 81.500km ----> Satıldı
              3. 2011 Opel Insignia 2.0 CDTI Edition Elegance, Otomatik, Beyaz, 88.500km ----> Satıldı
              4. 2017 Volkswagen Polo 1.4 TDI Comfortline, DSG, Beyaz 46.000km ---->; Satıldı
              5. 2013 Kia Ceed 1.6 CRDI Premium, Otomatik, Siyah, 98000km ---->; Satıldı
              6. 2016 Opel Insignia 1.6 CDTI Cosmo+Stil, Otomatik, Siyah

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ozamanaraba View Post
                Baktığım aracın şanzımanı değişmiş 1 yıl garantisi varmış izmirdeki adını hatırlayamadığım bir şanzımancıdan. İşin açığı motor sarması gözümü korkuttu öyle bir durumda 20bin tl masrafı olur en az sıfır motorlar o civarda gözüküyor . Bir de bu motor koduna nereden bakılacak acaba? Aracın sadece bir parçasında boya var değişen parçası yok. Ön kaputta nokta nokta sinek taş izleri var uzun yol yapıldığından araç siyah. Bilemiyorum gözüm korktu biraz be kararsız kaldım
                Şanzıman nasıl bir sorun yüzünden değişmiş? Motor kodu ruhsatta yazıyor, bakabileceğiniz en kolay yer. A20DTH 160 beygir, A20DTJ 130 beygirdir. Taş izleri basit, küçük fırça, zımpara, pasta ile yok edilebilir. Motor sizi korkutuyor fakat araç yaşına göre düşük kilometrede, yukarıda da dediğim gibi iyi inceleyip, aracı ve sahibi detaylı dinleyip durumu öğrenirseniz problem yok.

Yorum

İşleniyor...
                X