Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Tampon sökme yardım

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Tampon sökme yardım

Cümleten selamın aleyküm aracım 2011 cosmo paket normalde kapalı garajda duruyordu hafta sonu hava yağışlıydı bir yere gittim afl farlarım çalışıyordu o ara daha sonra araç bir iki gün dışarıda yağmurda kaldı bugün baktığımda iki farda buhar yapmış arabayı çalıştırdım afl arızası veriyor kontağı kapattım anahtarı çıkartıp tekrar takıp çalıştırdım ama arıza sönmedi bende tamponu söküp far tırnaklarında kırık mı var diye bakmak istiyorum varsa bir süre idare etsin diye tamir etmeyi düşünüyorum ön tamponu nasıl sökebilirim?

Aleyküm selam,

1) Kaputu açtığınızda kırmızı işaretlediğim yerlerdeki vidaları sökeceksiniz,
    2) Sağ ve sol ön tekerleklerin orada davlumbazın tampona bakan bölgesinde 2 veya 3 adet daha vida var onları sökeceksiniz,
    3) Aracın altına doğru yatarsanız orta kısmın sağ ve solunda bir kaç somun daha göreceksiniz. Onları söküp,
    4) sis ve park sensörlerinin kablolarını çıkarttıktan sonra tamponu tamamen boşta indirebilirsiniz.

Fakat 3 ve 4. adımları yapmadan tamponu üstten söküp hafif aşağı-öne doğru çekerek gözün gördüğünce kontrol edebilirsiniz.
    Ekli Dosyalar

Yorum

Çok teşekkür ederim foruma yazmadan internettede araştırmıştım ama sizin kadar detaylı anlatan birine denk gelemedim teşekür ederim

Yorum

Umarım işinize yarar. Rica ederim.

Yorum

Afl farın kronik sorunu , farlarda 2 şer adet çevirmeli yuvarlak kapak olacak. Yukarı değil de arka tarafa bakan kapakları söküp bırakın buhar gidecektir. Akabinde tekrar takarsınız.

Yorum

Daha önce başıma hiç başıma gelmedi bende buhardan dolayı arıza verdiğini düşündüm henüz tamponu sökmeye vaktim olmadı farlarda hala buharlı ve arıza devam ediyor

Yorum

Arkadaşın dediği gibi, farın kapaklarını açın, farın önüne kağıt, bez vs. bişey koyun, kısa far, dörtlüleri vs. açıp farın içerisindeki ısıyı arttırarak buharın dışarı atılmasını sağlayabilirsiniz.

Yorum

Ben sürekli kapaklar açık geziyorum , çözümü bu şekilde buldum. Su kaçma vs gibi bir sorun yaşamadım. Çok can sıkıcı bir durum olduğunu düşünüyorsanız 600-650 lira ya çıkma AFL bulabilirsiniz.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: seloselo View Post
                  Ben sürekli kapaklar açık geziyorum , çözümü bu şekilde buldum. Su kaçma vs gibi bir sorun yaşamadım. Çok can sıkıcı bir durum olduğunu düşünüyorsanız 600-650 lira ya çıkma AFL bulabilirsiniz.
                  Kapakların sürekli açık olması farların içine toz vb. girmemesi gereken maddelerin girmesine neden olabilir.

Yorum

Farın buharları tamamen geçti ama Afl arızası devam ediyor en kısa zamanda göstericem bakalım hayırlısı

Yorum

Dönüş ampüllerinin her iki taraftada da çalıştığına, sinyal ampüllerinin çalıştığına emin olun, sadece ampülden dolayı arıza verebilir. Veya farklı bir durumda söz konusu olabilir.

Yorum

Selektör atamıyorum kendim farları yakamıyorum sadece otomatik far çalışıyor

Yorum

Kusura bakmayın biraz geç dönüş yardım herkese yardımları için teşekkür ederim. iki hafta önce arabayı özel servise gösterdim tırnaklarında kırıp varmış beyinler su almış denildi ve beyinler değişti far tırnakları ve açık olan yerleri su almıcak şekilde kapatılıp tekrar garaja koymuştum dün arabayı yıkadım ve bugün dışarı çıkardığım akşam üstü farların durduğu yerde buharlandığını gördüm sonra eve dönerken farlarım birden kesildi ve otomatik far asistanıda çalışmaz oldu yarın tekrar göstericem

Yorum

İşleniyor...
                          X