Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Motul yağ sahtemi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Motul yağ sahtemi

Merhaba arkadaşlar haftasonu siparişini verdiğim ürünler ile beraber serviste ustamla beraber gerekli parçaları değiştirdik. Ancak yağ konusunda kafam karıştı Motul yağın orjinalinde defter sayfası gibi açılan açıklayacı bölüm yokmuydu?Bize gelen üründe önlü arkalı sadece yapışkan var. Sizce bu ürün sahtemi aldığım yer http://www.onlineyedekparca.com
    You do not have permission to view this gallery.
    This gallery has 2 photos.

4 mayıs 2016 da "motul türkiye"nin yazdığı yazıda yeni ambalajların etiketlerinin sizinki gibi arkasında yazı olmadığını bahsediyor. https://forum.donanimhaber.com/motul...z--110340053-2

Yorum

Hırs yaptım distribütörü aradım oradan sağolsunlar yardımcı oldular. Site güvenilir ve bu ürünün sahtesi Türkiye'de yok dediler. Forumda yazan etiket meselesi eski distribütörün yaydığı bir habermiş. Şimdi rahatladım.

Yorum

Bilgilendirme için teşekkürler

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Kaç litre yağ aldı. Gm dexia 1 gen 2 5 litre bulabildim internette . 1litreye henüz rastlamadim. Birde bu sitede yağ filtresi eski kasa için olan versiyon. 1.6 shl motora uyumuyor parça kodu

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Gökhan38 View Post
            Kaç litre yağ aldı. Gm dexia 1 gen 2 5 litre bulabildim internette . 1litreye henüz rastlamadim. Birde bu sitede yağ filtresi eski kasa için olan versiyon. 1.6 shl motora uyumuyor parça kodu
            5 lt yağı boşalttık üzerine yarım litre daha aldı. 4,5 lt yağ alıyor diye biliyordum ama fazla aldı bu sefer anlayamadım. Parçaları alırken şase numarası ile aldım.

Yorum

5.5 lt yağ alıyor, özel servise 6 lt alıp gidin.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ilker-82 View Post

5 lt yağı boşalttık üzerine yarım litre daha aldı. 4,5 lt yağ alıyor diye biliyordum ama fazla aldı bu sefer anlayamadım. Parçaları alırken şase numarası ile aldım.
                İlker bey linki paylaştığınız siteden mi aldınız ? Benim bakımda yakın 2015 sidi 1.6 170 bg makyajlı kasa aracım galiba sizin de de aynı. Benimde temin etmeme lazım 15000 bakımı için

Yorum

siz paylaşınca baktım da fiyat çok uygun geldi, ihtiyacı olan kaçırmasın derim
                  PSA 95518822 | Opel İnsignia 1.6 Benzinli Motor Debriyaj Seti Baskı Balata, 6.992,30 TL. Bu ürünü kredi kartına taksit kolaylığı ile satın alabilirsiniz.
                  ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

İlker bey linki paylaştığınız siteden mi aldınız ? Benim bakımda yakın 2015 sidi 1.6 170 bg makyajlı kasa aracım galiba sizin de de aynı. Benimde temin etmeme lazım 15000 bakımı için
                    Evet bu siteden aldım. 5 lt. almanız lazım bizim araçlar 4,5 lt alıyor.

Yorum

Yanlış biliyormuşum 5,5 lt.

Yorum

Gökhan bey 15.000 km bakım için geç bilginiz olsun 10.000 km'de bir yaptıyoruz

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ilker-82 View Post

Gökhan bey 15.000 km bakım için geç bilginiz olsun 10.000 km'de bir yaptıyoruz
                          Benim araba ikinci bakıma giricek ilki 7500 km de girmiş su an14500 mayısa kadar zamanı var fakat sizin side de bizim araç için olan filtre seti ilanı yok yada ben göremedim

Yorum

Hocam yalnız 10.000 km nereden çıktı anlayamadım ben.
                            Standart periyodik bakım prosedürü 15.000 km veya 1 yıldır. Ha eğer ki aracınızda yazılım vs. var ise inisiyatif kullanarak 10.000 km de bir götürebilirsiniz.
                            Şunu da belirtmeden geçemeyeceğim araçlarımızın yurt dışında bakım periyodu vauxhall sitesiden aldığım bilgiye göre 20.000 mil (32.186 km) ve ya yılda birdir. Bizim para seven distribütörlerimiz bunları 15.000 kmye indirmektedir.
                            Insignia Sport Line 1.6 CDTI 136 Hp AT6

Yorum

Arkadaşlar yarı sentetik yağlar mininmum 1 yıl 10.000km'de değişir. Maksimum 2 yıl 20.000 km. yani 18 ay veya 15.000 km yarı sentetik yağlar için idealdir.

Bizim kullandığımız tam sentetik yağlar ise minimum 1 yıl 15.000km maksimum 2 yıl 30.000km'de değişir.

Shell, Mobil 1 gibi üreticilerin tavsiyesidir.

Renault ELF gibi orta kalite yağ kullandığı halde Fluence'i 20.000km'de bir çağırırdı bakıma. Hesabı siz yapın.

Yıl dolmadıysa her 10.000km'de 200 lira yağ + 100 de filtreler toplam 300-350 lira harcamak bence fuzuli masraf. Km dolmadıysa yıl dolsa bile masraf 3-5 ay daha gezmek tasarruf yaptırır.

Ben 18 bin km'den önce değiştirmiyorum. Uzun yola çıkacaksam ve km de 17 18 bin olduysa değiştiririm. Son bakımımı geçen sene Haziran'da 66.500km de yaptım.

Mobil 1 ESP kullandım 0w40. Şu anda aracım 83000km'de 85.000e gelince değiştireceğim.

Bu süre zarfında yapılması gereken şey yağ çubuğundan yağın seviyesini kontrol etmek ve iki parmak arasında yağı gezdirerek özelliğini koruyup korumadığına bakmak.

1. 2000 Volkswagen Passat 1.8T Comfortline, Manuel, Deniz Mavisi; 259.400km ----> Satıldı
                              2. 2012 Renault Fluence 1.5 dCi Business, Manuel, Gri; 81.500km ----> Satıldı
                              3. 2011 Opel Insignia 2.0 CDTI Edition Elegance, Otomatik, Beyaz, 88.500km ----> Satıldı
                              4. 2017 Volkswagen Polo 1.4 TDI Comfortline, DSG, Beyaz 46.000km ---->; Satıldı
                              5. 2013 Kia Ceed 1.6 CRDI Premium, Otomatik, Siyah, 98000km ---->; Satıldı
                              6. 2016 Opel Insignia 1.6 CDTI Cosmo+Stil, Otomatik, Siyah

Yorum

İşleniyor...
                              X