Yeni yeni basında haberleri de çıkıyor. Uber ve benzeri taşıma sistemleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Çalışanınız var mı? Kafamı kurcalamıyor değil?
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Uber vb. Sistemler hakkında ne düşünüyorsunuz?
Collapse
X
-
- Beğenmeler 1
Yorum
-
Hiç kullanmadım ama bence mantıklı. Nadiren iyi taksiciler çıksa da özellikle İstanbul'da birçoğu çakal ve korsan. daha önce 18-20 TL'ye gittiğim yolu korsan utanmadan 40 TL dedi. Uber güvenlik ve hizmet olarak daha iyidir tahminimce.
Hizmet veren olarak da mantıklıdır. Türkiye'de binek araç yok sadece minibüs çalışıyor diye duydum.InsigniaTEAM
Yorum
-
Bunun bir de scooter ile taşıyanı var. Adı Scotty. Arada kardeşim kullanıyor. Özellikle yoğun trafik saatinde köprü geçerken muazzam zaman kazandırıyor.
Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc
- Beğenmeler 1
Yorum
-
Taksi sektoru buyuk sehirlerde ciddi ticaret alanina giriyor bir plaka bir milyon tl civari o yuzden ubere sicak bakmiyor lar bunun disinda konforlu kaliteli hizmet veriyor uber
2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ
- Beğenmeler 1
Yorum
-
ABD'ye gidenlere şu soru sorulabilir : "Oradayken, Uber mi kullandın, taksi mi". Ben San Fransisco'ya gitmiştim ve tüm yolculuklarda Uber kullandım, benzer şekilde Avrupa'da da yaygınlaşıyor. Önümüzdeki aylarda bir Ukrayna gezisi planımız var ve tüm gezi yazılarında tavsiye Uber kullanılması şeklinde.
Kısaca ben sonuna kadar destekliyorum. "Taksi Plakası" denen garip rant / mafya unsuru da ortadan kalkmış olur böylece.
- Beğenmeler 1
Yorum
-
Uber'in vergi vermediği eleştiriliyor ama taksicilerde 900.000 tl lik plakayı 6 yılda 2.300.000 tl den satarken ve bu 6 yılda aylık kazançları asgari ücretlinin 10 katı iken verdiği vergi onda biri bile değil.Dolaylı vergiden bıktık.Bu meslektekilerin kazançlarını 10 yaşındaki çocuk bile biliyor.Uberde taksicilerde kazandıkları kadar vergi versin.Ama sorun sadece de vergi değil istanbuldaki taksicilerle ilgili.Düzgünlerini tenzih ederim ama toplu ulaşım şöförleri mafya tipli yolda magandalığın alasını yapan gece şöförlerinde bonzai içenler bile var.Yolda biz şöförlerin en son tartışmaya gireceği tipler bunlar.Uber bu konularda disiplin sağalatacaksa devletin yapamadığı disiplini sağlatsın.Adamlar çıkmış yolda gördükleri araçlara saldırıyor.Mağdur isen başvur mahkemeye.plakalar 3-4 misli artarken bir kuruş vergi ödemezken devletinden mutlusun.Yabancı şirketlerin yuduma girip paramızı alması hoş değil ama maalesef biz kendi işimizi fıtratımıza uygun yapmadığımız için mecbur kalıyoruz.Bu arada tüm sektörlerde bilişim rekabeti getiriyor.Ömür boyu hiç değişim yapmadan dandik araçlarla milleti taşıyacaklarını düşünüyorlarsa yanılırlar.Değişime ayak uyduramayan kodak gibi global firmaların sonunu biliyoruz.Devletin istanbul içinde canlı bomba gibi gezen taksi şöförlerini çok ciddi takip edip gerektiğinde plakasının iptali bile yapılmalı.Bakalım o zaman birşeyler içip millete bela oluyorlarmı? Yada yolda magandalık yapabileceklermi? Sözüm meclisten dışarı.Genelleme yapmayı sevmem.Düzgün taksici kardeşlerim abilerim de var.Ama onlar bile bıkmış meslektaşlarından.Opel İnsignia Sport Tourer Cosmo 1.6T 2010 Metro Mavi+Panoramik Cam Tavan
- Beğenmeler 1
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: oguz:) View PostUber'in vergi vermediği eleştiriliyor ama taksicilerde 900.000 tl lik plakayı 6 yılda 2.300.000 tl den satarken ve bu 6 yılda aylık kazançları asgari ücretlinin 10 katı iken verdiği vergi onda biri bile değil.Dolaylı vergiden bıktık.Bu meslektekilerin kazançlarını 10 yaşındaki çocuk bile biliyor.Uberde taksicilerde kazandıkları kadar vergi versin.Ama sorun sadece de vergi değil istanbuldaki taksicilerle ilgili.Düzgünlerini tenzih ederim ama toplu ulaşım şöförleri mafya tipli yolda magandalığın alasını yapan gece şöförlerinde bonzai içenler bile var.Yolda biz şöförlerin en son tartışmaya gireceği tipler bunlar.Uber bu konularda disiplin sağalatacaksa devletin yapamadığı disiplini sağlatsın.Adamlar çıkmış yolda gördükleri araçlara saldırıyor.Mağdur isen başvur mahkemeye.plakalar 3-4 misli artarken bir kuruş vergi ödemezken devletinden mutlusun.Yabancı şirketlerin yuduma girip paramızı alması hoş değil ama maalesef biz kendi işimizi fıtratımıza uygun yapmadığımız için mecbur kalıyoruz.Bu arada tüm sektörlerde bilişim rekabeti getiriyor.Ömür boyu hiç değişim yapmadan dandik araçlarla milleti taşıyacaklarını düşünüyorlarsa yanılırlar.Değişime ayak uyduramayan kodak gibi global firmaların sonunu biliyoruz.Devletin istanbul içinde canlı bomba gibi gezen taksi şöförlerini çok ciddi takip edip gerektiğinde plakasının iptali bile yapılmalı.Bakalım o zaman birşeyler içip millete bela oluyorlarmı? Yada yolda magandalık yapabileceklermi? Sözüm meclisten dışarı.Genelleme yapmayı sevmem.Düzgün taksici kardeşlerim abilerim de var.Ama onlar bile bıkmış meslektaşlarından.
- Beğenmeler 1
Yorum
Yorum