Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Acil - İnsignia ST hk yorumlarınız

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Acil - İnsignia ST hk yorumlarınız

Arkadaşlar merhaba. Bir konuda yorum ve fikirlerinize ihtiyacım var.
    Daha önce insignia 1.4T aracım vardı, eylülde satıp dizel focus aldım ama mutlu değilim.
    Bir tane 2012 insignia ST Cosmo buldum, 1.6T 180 hp, 62.000 km de, orjinal hatasız siyah renk, içi bej. Cam tavanlı ve sadece kaskodan cam tavan değişmiş. Arabanın şeklini kullanışlı olmasını çok beğendim.
    Araca 55.000 km de iken lavato obd lpg takılmış.
    Araç için 60 a anlaştık gibi.
    Araç nasıldır? 180 hp olmasına rağmen ağırlığından ötürü hantallık vs varmıdır?
    2.eli çok iyi değil onu biliyorum ve sorun değil her malın bi alıcısı vardır sonuçta.
    Bu hafta içi karar verip almayı düşünüyorum.

Özellikle ST kullanmış arkadaşların yorum ve fikirlerini rica ediyorum.
    Insignia 1.4T Edition Elegance + Stil + 18" + AFL + Navi

Yaklaşık 50bin km 2011 model ST kullandım. Seviyordum, gayette memnundum. Gaza gelip sattım. Bu süre zarfında bana bir sıkıntı çıkartmadı(2900 km'de ilk sahibinden almıştım).
    Tüpe ben karşıyım ama tercih meselesi. Bu konu hakkında daha deneyimli arkadaşlar yazar.
    Hantallık konusunda gene tecrübeli arkadaşlar yazar. Benim gördüğüm "bizim burada aynı yıl cosmo,edition (sedan) ve st araç karşılaştırmasında edition ne hikmetse aramızdan ayrılıp gidiyor. Kısa mesafede ben onu geçemedim mesela. Ama sedan cosmo da geçemediydi Zaten teknik verileri de farklı. Ama hantal bir araçta değil.
    2. eli iyi olmayabilir ama satılıyor. Bende satılmaz diyerek aldım, ama sattım. Diğer hızlı giden araçlar (misal vw) gibi kar beklemeden satılınca satılıyor. Dikkat çeken, beğenilen yakışıklı bir araç.
    Hayırlısı olur inşallah.
    2011 1.6 T Cosmo Sports Tourer

Yorum

Bahsedildiği gibi ST çok yakışıklı bir araç , sedan dan uzatıp gelişi güzel yapılmamış bir görüntüsü var. 1,5 yıldır ST kullanıyorum ve kesinlikle çok keyifli bir araç olduğu söyleyebilirim.
      Dezavantajları ebatı yüzünden park ederken biraz zor olabiliyor , her yere girmiyor araç , ayrıca ST olması sebebi ile yol sesiniarka taraftan biraz fazla alıyor. Davlumbaz için izolasyon yapılması şart gibi birşey. Siyah araba başkasında olunca güzel bence =) bakımı çok zor her türlü kusuru çiziği belli ediyor. Renk konusu zevk meselesi tabi. Cam tavan sıcak bir memlekette oturuyorsanız biraz dert olabiliyor zira epey büyük bu sebeple sera etkisi yapıyor içeride zira sizin baktığınız araç siyah daha fazla güneş çekecektir.
      Her ne kadar son zamanda çok kaliteli LPG aktivasyonları çıktığı söylensede benzinli motorun fıtratına aykırı bir ürün ile çalışması bence orjinal performansını veremeyeceği kanaati oluşturuyor. Kaldıki tonajlı bir araç ST , LPG li olarak ne kadar memnun kalırsınız o durumu bir yorum yapamayacağım. Benim aracım cam tavan ,19 jant flex 2.0 cdti ve gidişinden gayet memnunum . 200 e kadar yorulmadan gidiyor ve bu benim için gayet makul bir seviye. LPG li olarak ST kullanan var ise sorunuza daha rahat cevap verecektir.
      İstanbul da iseniz test sürüşü için yardımcı olabilirim , en azından fikriniz olur. ST ile ilgili her türlü şeyi danışabilirsiniz , elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım. Saygılar.

Yorum

Insignia ST kullanıcısı değilim ama ne kadar hantal olabilir ki; ağırlık farkı 70-80 kg kadar diye biliyorum; bu da yaklaşık 1 yolcuya denk gelir. Açıkçası tur zamanı falan ölçmüyorsanız hissetmezsiniz diye düşünüyorum.

Yorum

Cam tavan ve ST olması sebebi ile ilave ağırlık var.

bunun haricinde LPG ye tam uyumlu bir araç.

*Doğru kit seçimi,
          *Kusursuz montaj
          *ve AFR ayarı ile sorunsuz kullanırsınız.

ST ihtiyacı varsa başka araca yönelmek yanlış olur.

Mikemmel
          Fikrin kadar varsın!

Yorum

sınıfının en yakışıklı sw si lakin lpg den ötürü bişey diyemem hakkınızda hayırlısı olsun
            Bir zamanlar 34 KTN 03 (Biz kırmızı başlıklı kızın hikayesinde bile kurttan yanayız)

Kasabadaki en iyi silahşör olunca,herkes sizinle boy ölçüşmek ister cool cool

F10 Msport

Yorum

Bende cam tavanlı 3,5 yıl kullandım. Satarkende zor olmadı.Araç resimlerden daha afilli. Cam tavan bu araçta başka bir hava veriyor.Hantallığı ile ilgili ağırlığı vs. bir sürü yorum yapıldı.Kullandığınız araç ve kullanma alışkanlığınıza göre hantal durabilir.Ben Sprint Booster kullanıyordum.Fabrika verileri 0-100 9 saniye olsa da 0-30 eski 1,6 vectram gibi, ağır kalkıyor. Sedanlara hatta yeni insignialara göre kesinlikle çok daha fazla dikkat çeken bir araç.Bu aracın muadili a4 allroad olabilir.LPG taktırmadım.Olumlu da olumsuzda bir çok yorum var sitede.Ama şu bir gerçek ki hem iyi usta hem iyi bir bilgi ve bolda kısmetli olmanız gerekiyor sorunsuz lpgli araç sahibi olmak için.İkinci eli Alırken zaten özelliklerine göre ucuz olacak. Satarkende enflasyon oranında güncel değeri ile satarsınız.Benzinli muadil markalardan çok farklı bir piyasa kaybı yok. Yeterki opele satmayın.
              Opel İnsignia Sport Tourer Cosmo 1.6T  2010 Metro Mavi+Panoramik Cam Tavan

Yorum

Oğuz bey “yeterki opele satmayın” sözünüze sonuna kadar katılıyorum
                Aracın siyah olması benim gibi takıntılı bir insan için zor. Çiziğe tahammülüm yok çünkü.
                Aracı test ettim, ilk iki viteste sanki aracı arkadan bişey çekiyor gibi, yürümüyor araç. Hızlandıktan sonra iyi gidiyor. Aracı sırtımda taşıyormuşum hissi yaratıyorsa o araç beni yorar ve İstanbul içinde kesinlikle yoracaktır. Cam tavan ve bagajdan ötürü içeriye bir hayli yol ve dış ortam sesi alıyor. Trim sesleri bozuk yollarda bir hayli geliyor.
                Özetle çok heveslendiğim bir araç olmasına karşın vazgeçtim.

Değerli vaktini ayırıp yorum yapan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Yorum

Araç otomatikse ilk 2 viteste bir hantallık oluyor. 3. vitesle birlikte araç adeta ipinden kurtulmuş gibi fırlıyor.

Yorum

Deniz Abi,
                    Sonunda senin alacağın araç 1.6cdti cosmo gibi geliyor bana. ya da yakıt masrafını göz ardı edip 170 hp cosmo +stil.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: emrekaya88 View Post
                      Deniz Abi,
                      Sonunda senin alacağın araç 1.6cdti cosmo gibi geliyor bana. ya da yakıt masrafını göz ardı edip 170 hp cosmo +stil.
                      Galiba öyle olacak Emre. Cosmo+stil güzel olur, benzinli yada dizel farketmez. Dizel bütçe dahilinde biraz zor. Yeni kasa Mondeo 1.5 Ecoboost Yakut kırmızı da fena durmuyor, niyetlenmiyor değilim. Bakalım ne bulucaz, hayırlısı.

Yorum

İşleniyor...
                      X