Orjinal yazı sahibi: Gazi2192
View Post
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
D ye Geçerken Tak Diye ses Lütfen yardım edin
Collapse
X
-
1. 2000 Volkswagen Passat 1.8T Comfortline, Manuel, Deniz Mavisi; 259.400km ----> Satıldı
2. 2012 Renault Fluence 1.5 dCi Business, Manuel, Gri; 81.500km ----> Satıldı
3. 2011 Opel Insignia 2.0 CDTI Edition Elegance, Otomatik, Beyaz, 88.500km ----> Satıldı
4. 2017 Volkswagen Polo 1.4 TDI Comfortline, DSG, Beyaz 46.000km ---->; Satıldı
5. 2013 Kia Ceed 1.6 CRDI Premium, Otomatik, Siyah, 98000km ---->; Satıldı
6. 2016 Opel Insignia 1.6 CDTI Cosmo+Stil, Otomatik, Siyah
-
Tabii ki her problem farklı bir sonuç doğurabilir ama ben fazla endişelenmeyin derim çünkü bizim araçtaki vuruntular sizinkinden çok daha sık ve şiddetli idi. Hatta bir keresinde ışıklarda ayağımı frenden çektiğimde öyle bir vuruntu oldu ve öyle şiddetli bir "tong" sesi geldi ki, arkadan bir araç bize vurdu zannettim. Bu olayın üzerinden 10.000 km geçti ve şu anda vuruntular sıfıra yakın.
Dediğim gibi belki sizinki farklı sonuçlar doğurur ama büyük ihtimalle sizin şanzıman da kolay kolay yolda bırakmaz. Yağ değişimi oldukça fark yaratıyor.
Yorum
-
Evet 7 litre yağ değiştirdiler araçtan Opel mar baya ilgilendi sağolsunlar şu anda hiç bir sıkıntı Yok çok şükür eskiden trafikte N-D yapmaya korkuyordum açıkcası şimdi içim rahat ama yinede tedirginlik var tabi biraz teşekkür ederim ilginiz için
Yorum
-
motor sesine bakarsak N ye almıyor, ama sanırım yükü de azaltıyor. eskisi gibi sıkıntılı durumlara sebep olmuyor.1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya KorumaFlexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: Gazi2192 View PostEvet 7 litre yağ değiştirdiler araçtan Opel mar baya ilgilendi sağolsunlar şu anda hiç bir sıkıntı Yok çok şükür eskiden trafikte N-D yapmaya korkuyordum açıkcası şimdi içim rahat ama yinede tedirginlik var tabi biraz teşekkür ederim ilginiz için1. 2000 Volkswagen Passat 1.8T Comfortline, Manuel, Deniz Mavisi; 259.400km ----> Satıldı
3. 2011 Opel Insignia 2.0 CDTI Edition Elegance, Otomatik, Beyaz, 88.500km ----> Satıldı
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: ufukkk View PostRica ederim, umarım sorununuz tekrarlamaz, aracınıza iyi günlerde binersiniz.
Bu arada trafikte N-D yapmanıza gerek yok diye biliyorum, zaten araç durduğunuzda ve frene bastığınızda N'ye alıyor. Yanlış biliyorsam arkadaşlar düzeltsin.
Ayak frende D'ye aldığımda 0'a düşüyor. 3-4 saniye ayak frende tam basılı beklerken 650-700 arasına çıkıyor. Ayağı frenden çeker gibi yapıp yük bindirince tekrar sıfıra düşüyor ve frende bekleyince artıyor.
Bu büyük oranda boşa çıkarıyor demek.
Ayrıca yine büyük oranda boşa çıkardığını anlık tüketimden de takip edebiliriz. Motor sıcak, Vites D'de ayak frende anlık tüketim 0.8 gösterirken 10 saniye kadar frende beklersek 0.6ya kadar düşüyor.
Yine freni kaldırır gibi yaparsak yük biniyor ve 0.8'e çıkıyor. Bekleyince 0.6'ya düşüyor.
0.6 iken N'ye alınca biraz daha düşüp 0.4-0.5 sayıyor anlık tüketim.
Geri viteste de aynısı oluyor.
Tam olarak boşa almıyor ama tüketimi azaltacak şekilde boşa çıkarma olayı mevcut.1. 2000 Volkswagen Passat 1.8T Comfortline, Manuel, Deniz Mavisi; 259.400km ----> Satıldı
- Beğenmeler 1
Yorum
-
Ben şöyle söylim Oğuzhan bey periyodik bakım motor temizliği şanzıman adaptasyonu şanzıman yağı değişimi detaylı iç dış yıkama 1100 lira ödedim ayrı ayrı söylicek olursam 40 Euro şanzıman adaptasyon/220 şanzıman yağı değilimi 500 lira periyodik bakım 100.000 bakım diyebilirim
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: oguzhanc64 View Post
OP-Com üzerinden şanzımanla ilgili sensörleri takip ediyordum. Boşta iken rolantide 750 devir civarında gösteren bir sensör verisi mevcut. Vites P'de iken 750 civarında sayıyor.
Ayak frende D'ye aldığımda 0'a düşüyor. 3-4 saniye ayak frende tam basılı beklerken 650-700 arasına çıkıyor. Ayağı frenden çeker gibi yapıp yük bindirince tekrar sıfıra düşüyor ve frende bekleyince artıyor.
Bu büyük oranda boşa çıkarıyor demek.
Ayrıca yine büyük oranda boşa çıkardığını anlık tüketimden de takip edebiliriz. Motor sıcak, Vites D'de ayak frende anlık tüketim 0.8 gösterirken 10 saniye kadar frende beklersek 0.6ya kadar düşüyor.
Yine freni kaldırır gibi yaparsak yük biniyor ve 0.8'e çıkıyor. Bekleyince 0.6'ya düşüyor.
0.6 iken N'ye alınca biraz daha düşüp 0.4-0.5 sayıyor anlık tüketim.
Geri viteste de aynısı oluyor.
Tam olarak boşa almıyor ama tüketimi azaltacak şekilde boşa çıkarma olayı mevcut.1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya KorumaFlexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control
Yorum
Yorum