Duyuru

Collapse
No announcement yet.

D ye Geçerken Tak Diye ses Lütfen yardım edin

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• D ye Geçerken Tak Diye ses Lütfen yardım edin

merhaba arkadaşlar aracım 2011 model 130 bg tam otomatik insignia aracımda anlamadığım bişey var daha önce başına gelen varsa yardımcı olursa çok sevinirim Aracımın soğukken vites geçişlerinden hiç sıkıntı YOk sıcakkende yolda giderken felan vites geçişlerinde en ufak sıkıntı yok ama araba 1 saat gibi yol gittikten sonr durduğum zaman sadece D ye alırken tak diye bir vurma sesi geliyor ve araç nerdeyse hareket edecek gibi kendini öne atıyor ve sallanıyor yardımcı olursanız sevinirim sadece durduğu yerde yapıyor yolda vites geçişlerinde Herhangi bi vurma sesi yada gecikme yok sadece durduğu yerde yapıyor

Eşimde de aynı model araç var, 2011 2.0 CDTI 130 ps. Bizim araçta da benzer sorunlar oldu, tavsiye üzerine sanayideki bir "şanzımancı" da 2 kez yağ değişimi yaptırdım ve oldukça azaldı. Daha sonra bu şanzımancının "Dexron III" yağ kullandığını ve yağ değişimini 1 kez yaptığını öğrendim. Oysa bizim araçlarda şanzıman yağı Dexron 6 olmalı ve yağ değişimi yağın sadece 3.5 litrelik kısmı (toplam 8 litre) boşaltılabildiğinden 2 kez yapılmalıymış. (Bir seferde 3.5 litre yağ boşalıyor. Bu yüzden yağ boşaltılıp 3.5 litre yağ eklendikten sonra araç biraz yürütülüp yağ karıştıktan sonra tekrar 3.5 litre boşaltıp doldurmak gerekiyor. Maalesef şanzımanın yapısı nedeniyle %100 yağ değişimi yapılamıyor.) Hafta sonu 3.5 litre Dexron 6 kondu ve aracın güç aktarımında ciddi iyileşme oldu. En kısa zamanda 1 değişim daha yaptıracağım.

Özetle, tavsiyem eğer yağ değişimi yapılmadıysa bir an önce yağ değişimi yaptırın derim.

Yorum

Bu hafta yaptırıcam inşallah ondandır teşekkürler

Yorum

Hocam "ondandır" diyemiyorum ama en azından yağ değişimi ile problem geçici de olsa gideriliyor/hafifliyor.

Yorum

Bu tür sorunlar şanzuman yazlımını güncellediğinizde de çözülebiliyor

Servisin yaptığı iş

Yazılım Güncelleme
          Yağ Değişimi
          En sonunda Şanzuman Repair kiti ile şanzumanı tamir etmek

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

"Repair kit" ile şanzıman tamiri yaklaşık ne kadar tutuyor bilginiz var mı?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ufukkk View Post
              "Repair kit" ile şanzıman tamiri yaklaşık ne kadar tutuyor bilginiz var mı?
              Bildiğim kadarıyla parçalar Opel'den geliyor, bir nevi şanzıman revizyon görüyor, pahalı bir işlem diye biliyorum.
              InsigniaTEAM

Yorum

Bakalım yarın 8.30 da Opel mardan randevu aldım detayları sizinle paylaşıcam teşekkürler

Yorum

Aynı model araç var bende de. 70-80 bin km civarında şanzıman yağ değişimi yaptırdım. Orjinal yağ kullandık. Bahsettiğiniz gibi sorun yaşamadım. Fakat bazı durumlarda P'den R konumuna geçerken eğer ki yük şanzımana binmişse bahsettiğiniz şekilde araç sarsılarak diğer konuma geçiyor. Özellikle rampa olan yerlerde önce N sonra el freni en son P konumuna alarak bununda önüne geçilebilir.

Yorum

Aracı yokuşta yada hafif eğimli bi yerde bıraktığım zaman yükü el frenine veriyorum hatta düzde bırakırken bile alışkanlık yine el frenine veriyorum ama düzlükte yine aynı şekilde motor sıcakken D ye alınca baya sarsılıyor araç öne atıyor kendini ve tak diye bir vuruntu sesi geliyor umarım şanzıman yağından yada şanzıman güncellemedendir büyük bir sıkıntı açmaz

Yorum

Benimde araç 2012 130luk otomatik şanzımanda vuruntu sorunum var konu açmıştım hatta, benimki biraz daha farklı uzun bir süredir çözmeye çalışıyorum bakalım sonuca ulaştığımda bilgi vereceğim. Vites konumları arasındaki geçişlerde bendede hafif vuruntu vardı, yağ değişiminden sonra ciddi şekilde azalma olmuştu.

Yorum

Merhabalar , ben düzyol yada rampa fark etmiyor. Her zaman önce N ye alıp 5 sn bekliyorum ve sonrasında P ye alıyorum.Araçta en ufak bir atma gibi şeyler olmuyor . Birde böyle deneyin .

Yorum

Sizin söylediğiniz vuruntuyla konuda bahsi geçen sorun farklı şeyler, arkadaş da zaten şanzımana yük bindirmediğini açıklamış.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ufukkk View Post
                            Sizin söylediğiniz vuruntuyla konuda bahsi geçen sorun farklı şeyler, arkadaş da zaten şanzımana yük bindirmediğini açıklamış.
                            Gerçi benim araçta vuruntu yada tak sesi yok.Ben standartta bu şekilde kullanıyorum.Arkadaşta bi denesin diye demiştim .

Yorum

Merhabalar arkadaşlar aracım Opel Mar servisinde bakıma gitti ve sorunu söyledim şanzıman yağını değiştirdiler 2-3 kere ve sonrasında programı güncellediler sorun gitti ama 1000 km sonra yine vuruntu yaparsa şanzıman beyninden kaynaklandığını ve 7-8 binlirayı bulur dediler ama %70 sıkıntının gittiğini aracı teste çıkartıp döndükten sonra bana ilettiler bu arada program artık ücretsiz değil 1 ay öncesine kadar ücretsiz olan program opelin Chevrolet ve citroen ile birleştiği için 40 Euro gibi bir ücret aldılar bilginiz olsun ilginiz için teşekkür ederim iyiki varsınız

Yorum

İşleniyor...
                              X