Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Insignia Cosmo 1.6 CDTI (2016) Uzun Yol kullanımı yakıt tüketimi...

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Insignia Cosmo 1.6 CDTI (2016) Uzun Yol kullanımı yakıt tüketimi...

Sömestr'in 2. yarısında yurt dışına kayak tatiline aracımla gittim. Araçta 2 yetişkin bir çocuk, eşyalar, dolu yakıt deposu derken araç yaklaşık 2 ton ağırlığa ulaşmıştı.

Ciddi bir dağ tırmanışı, inişi dahil 1200 km yolda ortalama yakıt tüketimi yol bilgisayarında 5.0 Litre gösteriyordu. Gerçekte yani depoda ne oldu derseniz 5,5 litre oldu.

Dağ tırmanıp inen 2 tonluk bir araç için bana gayet makul geldi, siz ne dersiniz.
    You do not have permission to view this gallery.
    This gallery has 1 photos.

Kardeşimin 1.4 Toyota corollası İstanbul'da 9 lt yakıyor....

Yorum

arac otomatik mi hocam
      OPC Line Sport

Yorum

Arkadaşın koyduğu fotoğrafın sol alt köşede P yazıyor . Yani otomatik.

Yorum

Evet otomatik.

Ama tabii bu değerler benim kullanımımla, normal bir kullanıcı benim gibi gitmez. Aracı konfor ve güvenliği için aldığımdam genellikle sakin olarak kullanırım.

Ortalamanın 70'lerde olma sebebi yazdığım gibi dağa tırmanıp inmesiydi, dağa tırmanmadan önce ortalama 90'larda gezerken dönüşte 70'lere indi.

Yorum

imkansız gibi birşey, otoyolda bile görmek zor

InsigniaTEAM

Yorum

geneli otoyolda olmak uzere gecen gun ayni motorla 490 km yol yaptik, hizimizda 110 ile 135 km arasinda degisiyodu. tam tamina 30 litre yakit aldi. bakimdan onceydi bu, bakimdan sonra duser die umut ediyorum. ama yokus cikip inmeye gore gercekten guzel deger
              OPC Line Sport

Yorum

Orjinal yazı sahibi: mhmtzncrkrn View Post
                geneli otoyolda olmak uzere gecen gun ayni motorla 490 km yol yaptik, hizimizda 110 ile 135 km arasinda degisiyodu. tam tamina 30 litre yakit aldi. bakimdan onceydi bu, bakimdan sonra duser die umut ediyorum. ama yokus cikip inmeye gore gercekten guzel deger
                Sizinki de gayet güzel ortalama 6 litre gibi... Yolcusuyla, yakıtıyla 1800 küsür kg'lık bir araç için gayet iyi.

Araçla, gaz seviyesini (yani hızınızı) çok değiştirmeden yani gaza basıp basıp çekmeden çok hafif hareketlerle durmaksızın bir sürüş yapıldığında, yokuş bile çıksanız (yavaşlama-duraksama olmaz ise) yakıt ekonomisi çok çok iyi. Ancaak ne zamanki özellikle yokuşlarda (ya da şehir içinde) kamyonun arkasına takıl yavaşla, solla hızlan, gaza yüklen, frenle viraj dön sürecine girerseniz tüketim bir anda artıyor.

Yorum

İşleniyor...
                X