Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Vayy vayy vayy yok böyle bir bakım

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Vayy vayy vayy yok böyle bir bakım

2015 model 1.6 T aracım 35 binde benden önceki sahibi 30 bin bakımını yaptırmamış. Yetili servisi aradım. Maliyet dudak uçuklatıcı.
    1) yağ-polen-hava filtresi
    2) bujilerin değişimi
    3) motor yağı değişimi
    4) karter kapağı
    TOPLAM 1200 LİRA
    5) Ön disklerin değişimi ve 4 balata 1500 LİRA İŞÇİLİK HARİÇ

YANİ TOPLAM 3000 LİRA İSTEDİLER.

Dedim ki Sahibinden Satılık BAKIMSIZ İnsignia. İşin şakası inanılmaz bir fiyatlandırma değil mi ya.

Velhasıl bana Sanayi yolları gözüktü.
    Parça marka önerilerine açığım

Filtreleri BOSCH alayım diyorum.
    Yağ MOBİL tercih edebilirim.
    Disk ve balatada kararsızım.

Şaka gibi, bakım buji dahil maksimum 400 lira, ön diskler ve balatalar da 700-800 lira falan tutar. Yağ olarak liqui moly öneririm. Benzinlide zaten sessiz olduğu için çok fark etmemiştim ama dizel aracımda motor sesi azaldı liqui moly ile.
    ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

Yağ olarak Liqui Moly olabilir, ben Motul tercih ediyorum.

Mobil, Castrol vb'leri biraz piyasa markası, LM ve Motul gibi markalar biraz daha kaliteli ürünler.

Bu arada piyasa markaları içinde Elf çok iyidir. "Fransız" malı ön yargısı nedeniyle pek bilinmez.

Yorum

Ben diğer ürünlerde Bosch'dan genelde uzak duruyorum çünkü sahtesi çok olan bir marka. Örneğin Ferrodo balatanın sahtesi zor bulunur ama Bosch'u herkes bildiği için sahtesi de bol.

Yorum

Hakikaten şaka gibi. Bence de servise gitmeyin bu şartlarda. Güvenilir bir yerden malzemeleri alın dışarda yaptırın. Ben yağ olarak kastrol tercih ediyorum ama motul ve lique moly de gayet güzel ve tavsiye edilen markalar. Filtreleri ben Bosch olarak aldım güvenilir bir yerden. işçilik için de Çankırı şartlarında 50 TL veriyorum. Dik ve balata için alternatifler çok diye biliyorum. Bence de bazı ürünler orjinalden daha kaliteli. Bilen birine danışıp ona göre marka tercihinizi yapın.
          Mondeo 2.0 Ecoboost 240 Bg Selective

Yorum

Merhabalar, gerçekten fiyatlar yüksek ama maalesef bunun sebebi dövize tabii girdiler (servisleri savunmuş gibi oldum ama). Bu platformda da yazılıp çizilmişti, GM etiketli ürünler kullanın başını ağrımaz diye (özellikle disklerde) çok fazla verim alınamıyormuş diye belirtildi. Zaten motor yağı en önemli konu

Yorum

Arkadaşlar önerileriniz için teşekkürler mutlaka değerlendireceğim. Valla inanılmaz fiyatlar opelin servis maliyetleri yıllardan beri fazla. Kur ile pek alakalı olduğunu düşünmüyorum. Çünkü başaka markalarda hali hazırda bu maliyetlere rastlamıyorum.Çevremde ki herkes bu fiyatları duyunca şoka girdi. Disk ve balata için tereddütlerim var tabi ki bunu da sanayide araştıracağım.

Yorum

İnternetten satış yapan opelgm, opelaksaray gibi satıcılardan çok daha ekonomik bir şekilde parçaları temin edip, güvendiğiniz ustanızda cüzi bir ücrete bakımınızı yaptırabilirsiniz. Son bakımımda opelgm sitesinden orjinal parça ve yağlar ile bakımı gerçekleştirmiştim.

Yorum

Biraz önce vw beetle 1.4 act 150 ps bakımı için sipariş ettiklerim liqui moly 5/30 yağ 124 TL, yağ filtresi, hava, polen filtresi, 107 TL, işçilik de 50 lira versem toplam 280 TL tutuyor. Serviste sanırım 1.000 lira falan tutar. Ama arabanın garantisi bitince aynı bakım için sizden 350-400 lira talep ediyorlar. Bu şerefsizlik değil de nedir?
                  ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

Bakım zamanımız gelmiş opelgm'den aldığım fiyatlar ;

Hava-Polen-Yağ filtre 173 tl
                    Motul 5w30 5 lt. 130tl
                    Ön disk Delphi 290 tl - TRW 350 TL - Bosch 430 TL
                    Balata Delphi 110 TL - TRW 150 TL - Bosch 120 TL

Ortalama 800 tl civarında tutuyor. Disk ve balata konusunda tavsiyeleriniz nelerdir?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ilker-82 View Post
                      Bakım zamanımız gelmiş opelgm'den aldığım fiyatlar ;

Hava-Polen-Yağ filtre 173 tl
                      Motul 5w30 5 lt. 130tl
                      Ön disk Delphi 290 tl - TRW 350 TL - Bosch 430 TL
                      Balata Delphi 110 TL - TRW 150 TL - Bosch 120 TL

Ortalama 800 tl civarında tutuyor. Disk ve balata konusunda tavsiyeleriniz nelerdir?
                      Bosch bir çok yere ürün yaptırdığı için hepsi aynı kalite olmuyormuş. Meyel balata yumuşak ve sessiz alman markası tavsiye ederim.

Yorum

Ford focusda orjinl trw balata çıkmıştı. 120000 km kullanmıştım. Trw taktıedım memnundum . Bosch a karşı antipatim var. Beyaz eşya markası olarak memnun kalmadığım için sanırım. Ama tercih meselesi tabiki. Sadece yağ ve yakıt filtrelerini orjinal alın. 20-30 lira fazla okur ama sıkıntı yaşamazsınız. Benim başıma geldi yan sanayi yağ filtresi corsada yağ lambasını yaktı. Yağ pompasını değitirmeye kalktı aynı usta. 700tl demişti. Orjinale döndük düzeldi.

Yorum

Benim aracım 16500km'de süre dolması sebebi ile 30000km bakımına İzmir karşıyaka arkas opel yetkili servisinde girmiş. 640tl gibi bi rakam çıkmış.Zaten 1500km sonrada aracı ben aldım. Sahibi bakım evraklarını falan teslim etmişti. Sizin söylediğiniz 1200tl çok yüksek. Belki servise göre fiyat politikası vardır.

Yorum

Benim aracım da otomatik 1.6t sidi 2014 88500km.de, birkaç gün önce 90bin bakımını yaptırdım opel özel servisimde.

Motor yağı, yağ filtresi, hava filtresi, ön ve arka balata işçilik felan 650tl tuttu.

Üst fiyat vererek gidelim; yağ 200, filtreler 150 tutsa 350 ediyor. Bujiler en çok 300 ediyor. 650 toplam. Geri bir bu kadar daha işçilik mi var??

Öte yandan bizim araçlarda orjinal gm balatalar ön ve arka 800 tl civarında. Diskler ise daha pahalı. 1500 lira balata ve diske az istemişler. Ya balatalar gm değil ya da fiyat dengesini yanlış kurmuşlar..her halükarda o servis fiyatı çok yüksek tutmuş..
                            @Murat
                            2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

Bunelan. Arabanın içine doğan / şahin sıkışmış.
                              CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
                              SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

İşleniyor...
                              X