Duyuru

Collapse
No announcement yet.

2.0 cdti nb edition 2011 130 bg memnun kalırmıyım ?

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• 2.0 cdti nb edition 2011 130 bg memnun kalırmıyım ?

merhabalar arkadaşlarım abilerim aranıza yeni katıldım ve yeni insignia sahibi oldum.Aracım şu anda bakım ve kaportada sürme fırsatım olmadı ama kafama takılan şeyler var sizce araçtan memnun kalırmıyım verdiğim paraya değermi yakıt konusunda 1.6 fsi comfortline jetta idi eski aracım görüşleriniz için şimdiden teşekkürler aracım 90.000 km’de.

Hayırlı olsun.
    Donanım olarak çok fazla oyuncak sunmaz ama araç iyi durumdaysa "otomobil" olarak oldukça iyi bir araç. Yakıt konusunda da soru işareti olmasın, 1.6 fsi'dan daha az tüketecektir.

Yorum

Görüşleriniz için teşekkür ederim Ufuk bey

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Gazi2192 View Post
        merhabalar arkadaşlarım abilerim aranıza yeni katıldım ve yeni insignia sahibi oldum.Aracım şu anda bakım ve kaportada sürme fırsatım olmadı ama kafama takılan şeyler var sizce araçtan memnun kalırmıyım verdiğim paraya değermi yakıt konusunda 1.6 fsi comfortline jetta idi eski aracım görüşleriniz için şimdiden teşekkürler aracım 90.000 km’de.
        Edition Elegance seviyesinde araç, bir çok D sınıfının tam dolu donanım listesindeki donanımları standart olarak veriyor. Fakat, Cosmo'daki özellikleri gördükçe Edition Elegance insanı boş bir araçmış gibi hissettiriyor ama aslında öyle değil.

130luk aracın sizi üzeceğini düşünmüyorum. Yakıt olarak da şehiriçinde kullanımıza bağlı olarak 8 ile 12 litre arasında değişiyor. Benim bulunduğum yerde trafik berbat olduğu için 12'ye kadar çıkıyor ama düz trafikli yerde 9 10 civarında gezer.

Dün de 1350km'lik uzun yoldan geldim. Uşak-Muş arasında yol bilgisayarına göre 108km ortalama hızla yolculuğumu tamamladım. Yolun genelinde dijital hıza göre 120 sabit gittim. Zaman zaman 160-180 arasında gezdim 3-5 dk. Malatya-Muş arasında bir ara 215'i gördüm. Bir ara DPF temizliği de yaptı araç. Yardımcı olmak için 4. ve 5. viteste 15km kadar gittim. Tabi devir 3000-3500 üstünü görüyordu. Bu tabloda:

Uşak'tan Nevşehir'e kadar 5.1 litre ortalama ile geldim. Ortalama hızım 107 civarındaydı. Ortalama hızımı Konya şehiriçi trafiğine girmem düşürdü biraz. 108le girdim 103le çıktım.
        Nevşehir'den Malatya'ya geldiğimde 5.4 lt oldu. Malatya'da aracımın deposunu fulledim. 981 km de 55 litre mazot aldı.
        Muş'a geldiğimde de 5.6 lt oldu. Ortalama hızım da 108'di.

Uzun yolda bu aracın tüketimi 6 litreye kadar çıkabiliyor ama 5 litreye de inebiliyor. Bu tamamen size bağlı. Yokuşlarda vites düşmeden gitmesi ve gaza basınca bir çok araçtan iyi yürümesi sizi kurtarıyor.

Tabi 160lık ya da 195lik olsaydı zevki çok daha başka olur.

Ailemde yıllarca kullandığım, en son geçen hafta sürdüğüm 1.6 102 hp 2007 model Jetta da mevcut. Şehiriçinde Jetta'nın yumuşaklığı biraz daha iyi bizim aracımızdan.

Yalıtım, konfor, yolda gidiş olarak tabi ki Insignia çok çok daha iyi.

Arayacağınız tek nokta, Jetta'nın orjinal ses sistemi olacak. Tesisat varmışçasına yapılmış ses sisteminin eksikliğini Insignia'da hissediyorsunuz.

Araçta dikkat etmeniz gereken en önemli husus pasif DPF temizliği başladığında tamamlamasını sağlamak. Bunu anlamanın yolu aracın rolantisi DPF dolmaya yakın 900'e çıkıyor. Bir kaç gün sonra mümkünse o gün temizlik başlıyor. Rolanti 900 civarında oluyor yine. Araç erkenden ısınıyor. Hatta dijital hararet 90-91 dereceye çıkıyor rolantide de.

Anlık tüketim boşta 0.5 lt olması gerekirken 2.0 2.5 litreleri gösteriyor. Yolda giderken de 5 litre ile yürüdüğünüz yolu 10 litre ile yürüyorsunuz. Aracın radyatör fanı çalışıyor ve panelde ışık yanmasa da arka cam rezistansı çalışıyor. Bunları fark ettiğinizde düz yolda aracı 2000-2500 devir civarında ara ara yüklenmeli 15 km kullanırsanız pasif temizlik bitiyor.

Şehiriçinde 300 km'de bir pasif temizlik yapıyor ortalama. Uzun yolda da 1000km'yi biraz geçiyor. 15 tatilde 3380km yol yaptım. 3 kere DPF temizliği yaptı aracım uzun yolda.

Dikkat etmezseniz ne olur?
        Gösterge panelinde "PARTİKÜL FİLTRESİ DOLU. SÜRMEYE DEVAM EDİN" uyarısı çıkar ve DPF ışığı yanar. Bu ışık sönene kadar aracı yine 2000 devir altına düşürmeden gitmeniz lazım. Hatta durmanız gerekiyorsa yine aracı boşta 2000 devir civarında gaz vermeniz gerekiyor.

Pasif temizliği tamamlamaya dikkat ederseniz bu sorunu yaşamazsınız. Ben aracımı geçen sene aldım 25.000 km oldu. Hiç ışık yanmadı dikkat ettiğim için.
        Son düzenleme: oguzhanc64; 05.02.2018, 19:30.
        1. 2000 Volkswagen Passat 1.8T Comfortline, Manuel, Deniz Mavisi; 259.400km ----> Satıldı
        2. 2012 Renault Fluence 1.5 dCi Business, Manuel, Gri; 81.500km ----> Satıldı
        3. 2011 Opel Insignia 2.0 CDTI Edition Elegance, Otomatik, Beyaz, 88.500km ----> Satıldı
        4. 2017 Volkswagen Polo 1.4 TDI Comfortline, DSG, Beyaz 46.000km ---->; Satıldı
        5. 2013 Kia Ceed 1.6 CRDI Premium, Otomatik, Siyah, 98000km ---->; Satıldı
        6. 2016 Opel Insignia 1.6 CDTI Cosmo+Stil, Otomatik, Siyah

Yorum

Şu anda bendede yanıyor araç kaporta bakımda olduğu için sürüş fırsatı yapamadım partikül filtresi dolu devam edin yazıyor yarın dediklerinizi durduğu yerde yaparım bilgileriniz için teşekkür ederim 110-120 hızları arasında 850 km yolu 1 depoya inebilirmiyim siZce

Yorum

2 litre vergisi ödeyip neden 130bg ile yetineyim dediğim oluyor bazen chip atsam mı diye düşünüyorum. Tabi bu kendi düşüncem araç gitmediği için değil tamamen daha keyifli bir hale gelmesi için.
            Kesinlikle 130luk normal kullanım için yetiyor, ben izmirde yaşıyorum şehir içi şehir dışı karma tüketimim 5000km'nin ortalaması 6.9litre. Bu arada kazasız belasız kullanın hayırlı olsun.

Yorum

Teşekkür ederim aracınızın maşallahı var allah sizede kaza bela vermesin.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Gazi2192 View Post
                Şu anda bendede yanıyor araç kaporta bakımda olduğu için sürüş fırsatı yapamadım partikül filtresi dolu devam edin yazıyor yarın dediklerinizi durduğu yerde yaparım bilgileriniz için teşekkür ederim 110-120 hızları arasında 850 km yolu 1 depoya inebilirmiyim siZce
                Bir depo ile uzun yolda çok rahat şekilde 1000km görürsünüz. Ben aşırı sıkıştırmalı yolculuk yapmıştım araçta 5 kişi vardı. Yolda arka balataları bitirdim. Ön balataları da yaktım sürekli hızlanmalı yavaşlamalı kullanımdan dolayı. Hatta frenler şişti ve iki kere araç uyarı verdi fren sistemi aşırı ısındı diye.

Bu şekilde bile pompadaki ortalamam 7.2 litre çıktı. Depo zaten 70 litre.

Arkadaşımızın da dediği gibi günlük kullanımda yetse de 2000 motor biraz daha güçlü olsun dediğiniz oluyor bazen

Dpf uyarısını sürerek geçiremezseniz çeşitli sıvılar kullanarak dpf temizliği yapılabiliyor. Benim tamircim 1.6 cdti astraya yaptı temizliği. Ortalama maliyeti 400 TL dedi.
                Egsoz sistemine ve depoya çeşitli katkılar koyup aracı yola çıkardı.
                1. 2000 Volkswagen Passat 1.8T Comfortline, Manuel, Deniz Mavisi; 259.400km ----> Satıldı
                2. 2012 Renault Fluence 1.5 dCi Business, Manuel, Gri; 81.500km ----> Satıldı
                3. 2011 Opel Insignia 2.0 CDTI Edition Elegance, Otomatik, Beyaz, 88.500km ----> Satıldı
                4. 2017 Volkswagen Polo 1.4 TDI Comfortline, DSG, Beyaz 46.000km ---->; Satıldı
                5. 2013 Kia Ceed 1.6 CRDI Premium, Otomatik, Siyah, 98000km ---->; Satıldı
                6. 2016 Opel Insignia 1.6 CDTI Cosmo+Stil, Otomatik, Siyah

Yorum

Anladım teşekkür ederim hayırlısıyla Aracım çıkınca detayları size aktaracağım

Yorum

İşleniyor...
                  X