Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Olmasaydı şaşırırdım.

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Olmasaydı şaşırırdım.

Elektrikli otomobillere MTV geldi

Elektrikli araçlara da artık Motorlu Taşıtlar Vergisi getiriliyor. Bu araçlardan MTV benzinli veya dizel motorlu halinin yüzde 25'i kadar olacak.

Yetmez hocam az bile. Elektrik dağıtım bedeli altyapı bedeli falan da yüklemeleri lazım ki tam olsun. Karinlari doymuyor bunların.
    İnsignia 1.6T Cosmo Metro Mavi DVD800

Yorum

Kayıp kaçak bedeli....

Yorum

Vergi olmaması için hiçbir neden yok. Neticede her iki araçda aynı işi yapıyor. Teşvik için ilk başka olmayabilir veya az olabilir ancak günün sonunda eşitlenecektir
        34HZD10

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Halilzade View Post
          Vergi olmaması için hiçbir neden yok. Neticede her iki araçda aynı işi yapıyor. Teşvik için ilk başka olmayabilir veya az olabilir ancak günün sonunda eşitlenecektir
          Dizel veya benzinli araçlardan vergi alınması o araçların doğaya saldıkları gazlardan dolayıdır. Yani doğayı kirletme bedelidir. Elektrikli araçlarda böyle bir kirletme olmadığı için vergi alınması saçma ve haksızlıktır.
          İnsignia 1.6T Cosmo Metro Mavi DVD800

Yorum

Orjinal yazı sahibi: murat121 View Post

Dizel veya benzinli araçlardan vergi alınması o araçların doğaya saldıkları gazlardan dolayıdır. Yani doğayı kirletme bedelidir. Elektrikli araçlarda böyle bir kirletme olmadığı için vergi alınması saçma ve haksızlıktır.
            Katılıyorum.

Yorum

Avrupa'da böyle diye gümrük vergi sınırını 22 Euro'ya çekmişlerdi.
              Elektrikli araçlarda da Avrupa'da vergi sistemi böyle miymiş?
              1. 2000 Volkswagen Passat 1.8T Comfortline, Manuel, Deniz Mavisi; 259.400km ----> Satıldı
              2. 2012 Renault Fluence 1.5 dCi Business, Manuel, Gri; 81.500km ----> Satıldı
              3. 2011 Opel Insignia 2.0 CDTI Edition Elegance, Otomatik, Beyaz, 88.500km ----> Satıldı
              4. 2017 Volkswagen Polo 1.4 TDI Comfortline, DSG, Beyaz 46.000km ---->; Satıldı
              5. 2013 Kia Ceed 1.6 CRDI Premium, Otomatik, Siyah, 98000km ---->; Satıldı
              6. 2016 Opel Insignia 1.6 CDTI Cosmo+Stil, Otomatik, Siyah

Yorum

Cari açığı kapatacak başka bir yer kalmadığı için sıra Elektrikli araçlara gelmiştir. Zaten vergi aldıkları en iyi ürünler araç ve benzin vergileri.. Bu pastanın azalacağını anladıkları anda elektrikli araçların yanında elektriğe de aynı benzindeki gibi vergilendirecekler. Bu kaçınılmaz son malesef.
                2013 İnsignia Cosmo 1.6T

Yorum

TRT payını unutmasınlar..

Yorum

Son haberlerle birlikte artık 1.6 sınıfı olarak değil,motor gücü olarak değerlendirileceği ve ona göre mtv ödemesi yapılacağı açıklandı. Yani kısaca bize denilen; "sizin 1.6 aracınız var ama 170bg olduğu için size özel muamele yapıp 2.0 motor vergisi kitliycez" deniyor. Benim anladığım bu.

Yorum

Daha sırada tork vergisi var hasss

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

Tam alıştık artık bari zevk alalım derken başka bir pozisyon geliyor)) Allah sonumuzu hayır etsin, yaşam kalitesi adına birşey kalmadı memlekette..
                        InsigniaTEAM

Yorum

InsigniaTEAM

Yorum

Orjinal yazı sahibi: cagri View Post
                            Yazacak yorum bulamadım... İsteyen arkadaşlar ................ boşluğu doldurabilir....

Yorum

Adamlar üstümüzde bildiğin Kamasutra tekniklerini deniyorlar

Yorum

İşleniyor...
                              X