Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Lastik hava basıncı hakkında

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Lastik hava basıncı hakkında

Merhabalar,aracımın lastikleri 245 40 19" hava basıncı kaç bar olmalı. Benim tahminim 38 ile 40 arası. Sizce kaç olmalı.Yanlış basıp lastikleri öldürmeyelim.

Merhabalar hava basıncının birimi önemli zira 38 dediğiniz hava birimi psi dır. 38psi Bar cinsinden ise 2.7 bara denk geliyor. Bana sorucak olursanız 34 psi hava kullanıyorum. Kullanıdığınız yol şartlarına göre değişiklik gösterir bu değerler. Bunlara ek olarak sürücü kapısının içinde bulunan etikette fabrika tarafından belirlenmiş değerler bar cinsinden belirtilmekte...
    Insignia 1.6T 2010 Cosmo Teknik Gri
    +DVD 800 Navi
    +19" Jant
    +Prins Vsı 1.0

Yorum

Lastik basıncının normali 30-34 arası değişir

Basınç yükseltme araçta yolcu ve bagaj dolu ise 38-44 arası basılabilir ekonomi ve performans sağlar

Eğer araç boş ise yüksek basınç performansı biraz artırır buna karşılık yol tutuşu biraz kaybolur ve yoldaki en ufak problemi hissedersiniz

Bu yüzden normal değerler en ideal degerlerdir

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Sol ön kapı içindeki etikette değişik koşullarda tavsiye edilen basınçlar var, o aralıklarda konfor - tüketim tercihinize göre seçim yapın.

Yorum

Ben de diyecektim 38 bar hava basmaya kalkmayın, Allah muhafaza başınıza iş almayın

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

Anlıyorum,fakat 38-40 yazma sebebim kullanma klavuzunda verilen değerler böyle olduğu için.Hatta aracın aldığımdan beri üstündeki basınçlar 39'a denk gelmekte. Acaba ölçüler 245.40 19" olduğu içinmidir?

Yorum

aynı jant lastik kombinasyonunu ben de kullanıyorum. 32 basıyorum ben. benim etikette yazan ön arka 38 34 şeklinde. fakat 32 den memnunum
              Insignia 1.6 T Cosmo // Safire Black // Flexride // Bej + Maun Deri Döşeme // Koltuk Isıtma // Sunroof

Yorum

Biraz sürüş tarzınız, birazda güzergahınıza bağlı olarak değişir aslında. Bizde 34 veya 36 kullanıyoruz şehir içinde.
                34HZD10

Yorum

ön 35 arka 34 kullanıyorum. 45 45 18 benim abtlar
                  Ergün GÜRBÜZ

Yorum

Aynı hava basıncı farklı marka lastiklerde aynı tepkiyi vermiyor bu nedenle lastiğin ideal havasını kendiniz deneyerek tespit etmelisiniz.
                    İnsignia >> 2010 >> 1.6 T Cosmo >> Teknik Gri
                    Vw  CC  >> 2013 >> 1.4 TSİ BMT >>  Beyaz

Yorum

Düşük hava dürenci dolayısıyla yol tutuşunu ve konforu arttırır ancak lastik ömründen yer, yüksek basınç ile konforu ciddi ölçüde düşürür, direnci azaltır, yol tutuşunu da kısmen azaltır ama lastik ömrünü arttırır. Eco diye önerilen basıncı 245/45/18 lastiklerde uyguladım İstanbul şehir içinde konfor ciddi ölçüde azaldı, öyle olunca konforu tercih ettim yani ön 33 arka 35 hava bastım konfor çok fark etti, çok arttı.

Burada tüketim de çok etilenmeyecektir muhtemelen, basınç'tan en çok etkilenen araç konforu oluyor, tercihinize göre basıncı değiştirebilirsiniz ancak 39 çok yüksek diyebilirim.

Yorum

Bilgilendirme için teşekkür ederim .

Yorum

İşleniyor...
                        X