2.0CDTİ 130 HPLİK aracımı 1 hafta önce aldım ve aracın içeriye verdiği sesten oldukça sıkıntılıyım.daha evvelde 2.0 motor araç kullanmıştım ama hiç biri bunun kadar dış ortamın sesini(araç korna lastik motor vs vs vs)içeriye vermemekteydi.acaba 0 alındığı içinmi yada motor yeni olduğu içinmi diycem ama diğerlerinide sıfır almıştık.ses yalıtım yapıım diyorum ama araca bu kadar para verdikten sonra bi masraf helede böylesine bi masraf saçma geliyo.başka 2.0cdti kullanan arkadaşlar yada yardımcı olacak arkadaşların abilerin yardımlarını ve yorumlarını rica ediyorum.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Lütfen Yardım Rica Ediyorum!!!
Collapse
X
-
Ynt: LÜTFEN YARDIM RİCA EDİYORUM!!!
bende de 2.0 cdti var ama dediginiz gibi asiri bir ses olmadi 1.5 senedir bende.sadece triptonik kullanirsam 3.500 devirden sonra oluyor ki normal o da galiba.forumdan arkadaslar her turlu sorununu odak da halledebiliyor okudugum kadariyla istanbuldan arkadaslara da bir danisin bence.Insignia 2.0 CDTI 160 hp cosmo + 19'jant + sunroof+dvd 800
-
Orjinal yazı sahibi: 34SRK612.0CDTİ 130 HPLİK aracımı 1 hafta önce aldım ve aracın içeriye verdiği sesten oldukça sıkıntılıyım.daha evvelde 2.0 motor araç kullanmıştım ama hiç biri bunun kadar dış ortamın sesini(araç korna lastik motor vs vs vs)içeriye vermemekteydi.acaba 0 alındığı içinmi yada motor yeni olduğu içinmi diycem ama diğerlerinide sıfır almıştık.ses yalıtım yapıım diyorum ama araca bu kadar para verdikten sonra bi masraf helede böylesine bi masraf saçma geliyo.başka 2.0cdti kullanan arkadaşlar yada yardımcı olacak arkadaşların abilerin yardımlarını ve yorumlarını rica ediyorum.
Lastik sesi derken kendi aracınız için mi yoksa yanınızdan geçen araçların çıkardığı seslerden mi rahatsız oldunuz? Eğer kendi aracınız ise hangi marka lastik kullanıyorsunuz? Brigstone lerin yol sesi biraz oluyor hız arttıkça evet, ama araçlarımız öyle çokta rahatsız edici boyutta yol sesi almıyor içeri.. 16'' lastiklere sahip bir VW passat bile asfalt sesini bizim araçlardan daha fazla alıyor... Bence araçlarımız bu konu da da yeterince başarılı.
Ama hepsini geçtim de eğer sesinden rahatsız olduğunuz şey motorsa eğer, dizel araçlar benzinlilere oranla daha çok motor sesi alırlar ki bu da normaldir. Bu durumun aracınızın yeni olmasıyla çokta bi ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Ben dizel İnsignia Cosmo da kullandım ve motor yol vs sesinden özellikle yol sesinden hiçte rahatsız olmadım ..ve akustiği de gayet başarılıydı. ama motordan içkabine gelen seste çok rahatsız etmedi. diğer bazı markalarında dizel araçlarını kullandım nerdeyse hepsi birbirine yakınlar bu anlamda. ama şunu söyleyebilirim ki VW nin dizel motoru iç bölüme motor sesini diğer kullandığım dizel araçlara göre ve İnsignia dizellerden bile daha az oranda iletiyor. Bunu da söylemeden geçemem.
Sonuç olarak araçlarımızın ses yalıtımı ve izolasyonu, akustiği vs oldukça başarılı bol keyfli şürüşler..
INSIGNIA Cosmo 2010 1.6 Turbo + DVD800 Navi.
Yorum
-
otomobil üreticileri bildiğim kadarıyla,yeni bir aracı çıkardıktan belli süre sonra yavaş yavaş belirli parçaları eksiltiyor.Motor kaputundaki ses ve ısı yalıtımı yapan malzemelerde bunlardan biri.Bence bu aksamları bir kontrol edin.Bende de 1.4 var kesinlikle ses olayında başarılı buluyorum.Motordan gelen sesde bana keyifli geliyor.Ama normal kullanımda ne motor sesi nede sışarıdan rahatsız edici bir ses duymak çok zor.Geçmiş olsun umarım bir çözüm bulunur.Daha evvel dizel olarak 407 kullandım 1.6 motordu ama sesi çok fazlaydı.Belki dizellere has bir sestir.2014 BMW 5.20I M +comfort+premium
2011 otomatik opel astra 1.4 cosmo sunroof
2013 Chevrolet Captiva LTZ
Yorum
-
bence arabayı aşırı dinliyorsun ondan sana cok ses geliyor benim arabada ben senin bassettiklerini hiç duymadımHayat bisiklete benzer,Pedal çevirmeyi bıraktığın an düşmeye mahkümsun...
[img height=150]http://i1096.photobucket.com/albums/g322/emrezxr/144_zps71fffeb4.jpg[/img]
Yorum
-
Bu tür konularda pek iddialı değilim, (şirket arabası kullandimda ) aracımda turbo Benzinli bence ses pek almıyor. Camlar kapalı iken müzik sesi biraz açık ise dışarıdan korna sesini bile duymamıyorum. ( benim şikayetimde bu)
Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
Şimdi F30 Modernline Sunroof
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: sedat 8266Bu tür konularda pek iddialı değilim, (şirket arabası kullandimda ) aracımda turbo Benzinli bence ses pek almıyor. Camlar kapalı iken müzik sesi biraz açık ise dışarıdan korna sesini bile duymamıyorum. ( benim şikayetimde bu)Hayat bisiklete benzer,Pedal çevirmeyi bıraktığın an düşmeye mahkümsun...
[img height=150]http://i1096.photobucket.com/albums/g322/emrezxr/144_zps71fffeb4.jpg[/img]
Yorum
-
Ynt: Lütfen Yardım Rica Ediyorum!!!
Orjinal yazı sahibi: emrezxrOrjinal yazı sahibi: sedat 8266Bu tür konularda pek iddialı değilim, (şirket arabası kullandimda ) aracımda turbo Benzinli bence ses pek almıyor. Camlar kapalı iken müzik sesi biraz açık ise dışarıdan korna sesini bile duymamıyorum. ( benim şikayetimde bu)
Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
Şimdi F30 Modernline Sunroof
Yorum
-
Ynt: Lütfen Yardım Rica Ediyorum!!!
bizim araç 1.6 turbo rolantiyi hele hiç duymuyorum devir göstergesinden anlıyorum... 4000 den sonra aracın içine ses girmeye başlıyor desem yeridir hele müzik biraz açık ve kalorifer/klima da 2. veya 3. kademedeyse içerde hiç motor sesi ve rüzgar sesi olmuyor, aracınız yeni olduğu için olabilir, ben de 2.0 130luklara baktım öyle bir sorunu yok araçların, ses yok yani pek, siz bi kontrol ettirin...
Yorum
Yorum