Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Kış Lastiği Hakkında

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Kış Lastiği Hakkında

Arkadaşlar merhaba ,

Aracım 1.6t cosmo 2014 insignia . kış lastiği için ebat ve marka önerir misiniz? İstanbuldan uzun yola, bolu ve ankaraya gideceğim . Birde en mantıklısı nereden temin etmektir. Şimdiden cevap yazan herkese teşekkürler.

Kış lastiklerinde Nokian, Continental gibi markalar genelde testlerde birinci oluyor.

Ucuz markaların ürünleri genelde karda başarılı iken, kuru ve ıslak zeminlerde fena çuvallıyor. Maalesef tüketiciler bu durumun farkına varamıyorlar, aldıkları ucuz lastikle karda yolda kalmadıklarında internetteki tüm forumlarda "x marka lastik aldım şahane, daha fazla para vermeye gerek yok" diyorlar.

Benim eşimde de Insignia olduğu ve onun aracı dizel olduğu için kendi aracıma kış lastiği seçerken ucuz ancak iyi bir lastik seçmek için çok araştırdım. Piyasadaki çoğu ucuz lastik karda oldukça başarılı iken (örneğin Kormoran karda çoğu premium lastikten bile iyi) kuru ve ıslak zeminde çok çok kötü sonuçlar alıyor, bu durumu aşabilen ve Türkiye piyasasında satılan tek ucuz marka Sava idi, ben de Sava tercih ettim. Günümüzde üretim yeri eskisi gibi belirleyici olmasa da, Almanya'da üretilmiş olması da bence ufak da olsa bir fark yaratıyor... 4 tanesini 5 taksitle 1300 liraya aldım. (245/45 R18)

Yorum

Peki nereden aldınız ? internetten mi yoksa bir lastikçiden falan mı ?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ufukkk View Post
        Kış lastiklerinde Nokian, Continental gibi markalar genelde testlerde birinci oluyor.

Ucuz markaların ürünleri genelde karda başarılı iken, kuru ve ıslak zeminlerde fena çuvallıyor. Maalesef tüketiciler bu durumun farkına varamıyorlar, aldıkları ucuz lastikle karda yolda kalmadıklarında internetteki tüm forumlarda "x marka lastik aldım şahane, daha fazla para vermeye gerek yok" diyorlar.

Benim eşimde de Insignia olduğu ve onun aracı dizel olduğu için kendi aracıma kış lastiği seçerken ucuz ancak iyi bir lastik seçmek için çok araştırdım. Piyasadaki çoğu ucuz lastik karda oldukça başarılı iken (örneğin Kormoran karda çoğu premium lastikten bile iyi) kuru ve ıslak zeminde çok çok kötü sonuçlar alıyor, bu durumu aşabilen ve Türkiye piyasasında satılan tek ucuz marka Sava idi, ben de Sava tercih ettim. Günümüzde üretim yeri eskisi gibi belirleyici olmasa da, Almanya'da üretilmiş olması da bence ufak da olsa bir fark yaratıyor... 4 tanesini 5 taksitle 1300 liraya aldım. (245/45 R18)

Yorum

butce musaitse nokian wr d4 gayet guzeldir. 245/45/18 alip mevcut jantlara takabilirsin hocam. ya da 4 tane yeni jant alip 225/55/17 olculerini daha makul fiyata getirebilirsin. ya da benim yaptigim gibi lastikcilere bakip 2. el olarak temin edebilirsin. 245/45/18 continental kisliklarla 4 adet alman uretimi janti 2000 liraya bulmustum. ustunde uc dort ay kaliyo ve yaz lastigiyle dolasmaktansa ucuzda olsa kis lastigi kullanmak evladir.
          OPC Line Sport

Yorum

Forumda Petlas alıp memnun kalan da çok. Biri de benim. 225/55/17 tercih ettim, 3 sezonda beni tehlikeye düşürmedi. Kış lastiği ve 17" olduğunu göz önünde tutarak kullanıyorum tabi.

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

Ben 2 yıldır Falken kullanıyorum.Kışın en sert zamanlarında yolda bırakmadı ,kuru ve sıcak havalardada eksi bir yönünü görmedim,20 derecede Antalyada baya yol yaptım.Ülkemizde üretilme avantajı ve fiyat avantajı ile tercih edilebilir bir marka.Ayrıca yeni çıkarmış olduğu kış lastiğinin dahada iyi olduğu söyleniyor.Değerlendirebilirsiniz.,
              2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz 
              2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Ferman View Post
                Ankara Şaşmaz'da bir lastikçiden aldım. İnternette bile daha ucuz fiyat yoktu, tesadüfen çok iyi bir fiyata aldım. Şahsen hiç bir testi olmayan markaları almaya içim elvermedi.

Yorum

5 yıl petlas snowmaster kullanıyorum memnunum.. kışlık olarak petlas iyidir..

1.4 T EDİTİON ELEGANCE + AFL+18 jant +NAVİ+sprintbooster+ses sistemi+opc sinyal çerçeveleri+turn push+kaliperler app +full led aydınlatma... vs..

Yorum

Lastikler de telefonlar gibi yıl bazında pazarlanıyor aslında. Tamam yol tutuşu da değişiyor ama öyle bariz bir fark yok genelde. Geçen haftalarda bu konuyu çok detaylı araştırdım. Bugün çok pahalı olmayan bir lastik marka ve modeli için biz "iyi değil" deyip tercih etmeyebiliyoruz ancak o lastikler de yıl bazında yeni model ve desenleri çıkıyor. Yani aynen Iphone 8 varken hemen aynı özelliklere sahip IPhone 7 almak gibi. 2-3 yıl önceye ait testlerde çok iyi puanlar almış bir lastik bugün eski model olduğundan çok daha ucuz fiyatlara satılıyor. Bunları gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.

Yorum

İşleniyor...
                    X