Merhaba arkadaşlar sürüş halinde iken TC uyari ışığı 1 hafta içinde değişik günlerde 3 4 kez kendiliğinden yandı ve ben düğme yardımı ile kapattım.Bundan sonraki süreçte sabahları aracı ilk çalıştırmada anlık tüketim değeri 4 5 lt.leri 20 sn. Civarı görmeye başladı ve sürüş halinde gaza basarken gaz pedalında devamli olmamakla beraber hafif bir titreşim hissediyorum.Yakin zamanda serviste turbo ile ilgili garantiden parca değişim yenileme ve sıvı değişimi yapılmıştı.Teknik bilgiye fazla sahip değilim sizce bu yaşadıklarım bir sorunun habercisimi.2014 1.6 sidi ve 43000 km.deyim.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Soğuk motor
Collapse
X
-
Bu olayların devamında motor ikaz ışığı tekrar yanmaya başladı. Nihayet bugün servise gitme imkanı yakaladım. Yapılan bilgisayarlı inceleme sonucunda biraz uzun bir hata listesi çıkardılar. Bunlar arasından en dikkat çekici olanı ve servis yetkilisinin de çok az rastlandığını söylediği Airbag ivmelenme sensörü hatası bu hatanın olması için sert bir şekilde kasislerden geçilmesi ve 4 lastiğin yerden kesilmesi gerektiğini öğrendim. Serviste aklıma gelmedi ama muhtemelen 1 ay içinde 2 kere aracı yanlış parktan çekmişlerdi ben buna bağladım. Hatalar sonucunda gaz kelebeği temizlenmesi yapıldı airbag kablo soket kontrolleri yapıldı ve araç beyninden hatalar sıfırlanacağı esnada akünün bittiğini öğrendim(Hata listesinde düşük voltajdan park sensörü ve bir kaç parça içinde hata kaydı vardı). Araç için değişim listesi yapmıştım aküde bunlar arasında vardı kısmet bugüneymiş ve GM marka 60 Amper akü de servis işlemlerine eklendi. Bir daha aynı hata olursa airbag beynini değişmeleri gerektiği söylediler. Sonuç olarak şu anda problem çözüldü bana bu servisin maliyeti 640 TL'ye geldi biraz fazla gibi ama neticede yetkili servis.
Yorum