Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Tanışma ve bir kaç soru

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Orjinal yazı sahibi: Alkantra View Post

Siz yazınca aklıma geldi, Insignia'da autohold fonksiyonu olmadığı için dur-kalk trafikte sürekli fren pedalına basmak yerine elektronik park frenine bir kere bassak aynı işlemi görür mü, gaza basınca da kendiliğinden freni bırakır mı(vites D konumunda)?
    Bunun bir zararı var mıdır?

Bir başka sorum da 1.6 dizel otomatikte start-stop bulunmadığı için gene dur kalk trafikte yakıt tüketimini azaltmanın bir yolu var mıdır? Vitesi N'ye almak veya manuele alıp kendin değiştirmek gibi.
    N'ye alıp el frenini çekebilirsiniz bunda sıkıntı yok. D'ye alıp gaza basınca zaten el frenini freni kendisi bırakıyor indirmeye gerek kalmıyor.

D konumunda el freni çekili iken araç sürekli yükte bekliyor. Zaten aracın arkası iniyor el freni çekili iken D'ye alınca. 5-10 saniyelik beklemelerde sıkıntı olacağını sanmıyorum ama araç sürekli yükte bekleyeceği için yağ ısınacaktır.

Ben çok dik yokuşlarda torkun gücünün yetmediği olabiliyor o zaman el freni ile kalkış yapıyorum yine eski usül. Vites D'de iken El frenini çekiyorum. Gaza dokunuyorum el freninin kendiliğinden tamamen inmesiyle birlikte kalkışı tamamlıyorum.

Start stop olmadığı için yakıtın fazla arttığına katılmıyorum. Yarım litre ancak fark eder bence. Ben 15 saniyeden uzun bekleyeceksem N'ye alıyorum. Kalkışa 6-7 saniye kala D'ye alıp devam ediyorum. Işıklarda P'ye alanları da biliyorum fakat acele ile R'ye takma ihtimali yüksek
    1. 2000 Volkswagen Passat 1.8T Comfortline, Manuel, Deniz Mavisi; 259.400km ----> Satıldı
    2. 2012 Renault Fluence 1.5 dCi Business, Manuel, Gri; 81.500km ----> Satıldı
    3. 2011 Opel Insignia 2.0 CDTI Edition Elegance, Otomatik, Beyaz, 88.500km ----> Satıldı
    4. 2017 Volkswagen Polo 1.4 TDI Comfortline, DSG, Beyaz 46.000km ---->; Satıldı
    5. 2013 Kia Ceed 1.6 CRDI Premium, Otomatik, Siyah, 98000km ---->; Satıldı
    6. 2016 Opel Insignia 1.6 CDTI Cosmo+Stil, Otomatik, Siyah

Yorum

Merhabalar tekrardan, pazartesi itibariyla 2016 Insignia 1.6 CDTI Otomatik Cosmo+Çevre Görüş Paketi aracımızı aldık, ilk görüşlerim olumlu

Alma sürecinde güvenlik önemli olduğu için çarpışma testleri sonuçları önemli haliyle, bu nedenle IIHS'ye mail attım: Insignia ve Buick Regal temelde aynı araç olduğundan dolayı çarpışma testinde de aynı sonuçları verir mi diye sordum ve Regal'in neden small overlap front testinin olmadığını da ekledim. Cevap biraz geç geldi ama dedikleri şu: Kısıtlı bütçeye sahip olduklarını ve small overlap testini her modele yapamadıklarını, önceliklerinin Amerika'da en çok satan modeller olduğunu yazmışlar. Insignia'yla Regal'in aynı güvenlikte olup olmadığına dair bir verinin de ellerinde olmadığını eklemişler. Cevap yazmaları bile mutlu etti beni..

Güvenlik konusuna benim gibi takık arkadaşlar varsa duyurulur

Yorum

İşleniyor...
      X