Merhaba arkadaşlar,
Daha önceki konunun içine eklemeye çalıştım ancak beceremedim. bende yeni bir konu açtım.
Öncelike bu aracı ş.içinde kullanılacak, otomatik, küçük ve hem eşimin hem benim kullanabileceğim bir araç ihtiyacından aldım. Aracı daha ilk çıktığı yıllardan beri beğeniyor, sahibi olmak istiyordum.
internette dolanırken bu minik canavarın ilanını gördüm ve Bursa'dan gittim aldım.
Öncelikle aracın genel durumu hakkında bilgi vereyim. 2003 mpdel, 150.000km de iki parça çizik boyalı, yaşına göre diri, kazasız bir araç. motor ve şanzıman kondüsyonu iyi, şuan sanırım 120hp falan kalmış . koltuklarında yırtık yok, tirimlerinde çizik kırık bulunmamakta.
Gelelim kuru fasulyenin faydalarına, sakin sürüşte 2000 deviri geçmenize izen vermeden vitesi çabucak değiştiriyor, bu devirde çok rahat Ankara yokuşlarını tırmanabiliyor. 4 vites olması her ne kadar handikap olsa da 100km hızlara kadar ekonomik olmayı başarıyor. gaza asıldığınızda bir saniye sonra inebildiği maksimum vitese kadar inip başlıyor patilemeye kafa kayması bir kaç saniye sürüyor.
belki youtune videolarından da görmüşsünüzdür, 3. viteste 190km hıza ulaşanlar olmuş. ben o kadar deneyemedim.
Konfor, konusunu açmadan kapatalım tam bir gaz tenekesi, sert süspansiyonlu, yalıtımsız bir japon. Yalıtımsız olması mekanik tüm sesleri ve turbonun sesini çok rahat duyuyorsunuz.
Yol tutuş her nekadar sert süspansiyonla artırılmaya çalışılsa da pek güven vermiyor, ancak frenleri gayet yeterli.
100 km de ş.içi 9 lt, ş. dışı 7-7.5lt lerde yakıtı var.
En begendiğim özellikleri ise direksiyondan vites değişimi ve cam tavanı. içi çok ferah ve aydınlık.
Yorum