Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yeni Aracım 2013 Insignia 1.6 170hp

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Yeni Aracım 2013 Insignia 1.6 170hp

Merhabalar herkese, bundan 2 yıl önce 1.6 180hp e.elegance insignia ile başladı insignia sevdam. Sonrasında aldığım 2011 c180 bana araba gibi gelmemişti o canavardan sonra. Bu süre zarfında farklı marka ve modellere bindim fakat aklım hep Insignia'daydı. Geçen ay içinde tekrar Insignia'ya döndüm. İyi ki de dönmüşüm Yeni aracım 2013 SIDI A/T + sunroof + park&go + 19" gtc (yıldız) jant + sprint booster + çift egzoz çıkışlı bir aygır.

Performansına söyleyecek bir şey yok zaten herkes biliyor. Performanslı araç kullanan biri olmamama rağmen sprint booster'ın bu araç için olmazsa olmazı olduğunu söyleyebilirim.
    Tek sıkıntım aracın yakıt tüketimi, aslında 10lt/100km civarı bir ortalamam var fakat günlük 100km (Darıca - Göztepe) yolum olduğu için bu yakıt çok büyük problem oluşturdu. Bunun çözümü için de uzun araştırmalar sonucunda Lpg taktırdım. İlk başta sıvı sistem lpg takmak niyetindeydim fakat Prins'in artık kit üretimini durdurması, Marjet'in artık SIDI motorlara (yaşadıkları problemlerden dolayı) uygulama yapmıyor oluşu beni mecburen karma sistemlere itti. Şuan aracımda Prins'in direkt enjeksiyonlu araçlar için yeni çıkardığı VSI2-DI kiti takılı. 5500tl fiyata taktırdım.
    Hala sistem araca uymuş değil zaman zaman araç hiç bir uyarı ve ikaz vermeden turboyu devreden çıkartıyor. Stop & start sonrası düzeliyor. Yani anlayacağınız "limp mode" durumu söz konusu. Yakın zamanda bu durumun düzeleceğini temenni ediyorum.
    Yakıt tüketimine gelince, 28 kuruş/KM LPG sarfiyatı var. LPG ilk takılırken %3-%5 arasında benzin sarfiyatı olacağı söylenmişti fakat sistem tam oturmadığından kaynaklı sanırım benzini biraz fazla tüketiyor. Bu da 6 kuruş/KM şeklinde. Yani karma tüketim 34-36 kr/Km bence mantıklı bir rakam fakat şu turbo olayı canımı çok sıkıyor. Bir an önce düzelirse uzun zaman sorunsuz bineceğim bir araca sahibim diyebilirim.

Aracı, otoparkta özellikle tek araçlık yerlere park etmeye çalışıyorum ki başına olumsuz bir şey gelmesin. Aracı park ettikten sonra şöyle bir dönüp bakıyorum, her defasında çok iyi bir karar vermişim diyorum. İşyerinde aracı pencereden görebileceğim bir yere koyuyorum, çünkü araca bakmak mutluluk veriyor bana Sanırım Insignia sevdası böyle bir şey.

Herkese selamlar.

Hoşgeldiniz.. aracınız hayırlı uğurlu olsun.. lpg ye 1.4t lar daha uyumlu pek sorun sıkıntı çıkarmıyor.. lpg 1.6 t larda çoğu zaman problem yaratıyor.. forumda bu konu ile ilgili yüzlerce konu var.. fakat yaptığınız km çok olduğu için mecbur kalmışsınız.. ben yerinizde olsam taktırmazdım.. uzun yolda hız sabitleme ile 10 lt yakmaz.. 5500 iyi para.. uzun dönemde faydası görülebilir fakat yaşadığınız sorunlar sizi araçtan soğutabilir..

1.4 T EDİTİON ELEGANCE + AFL+18 jant +NAVİ+sprintbooster+ses sistemi+opc sinyal çerçeveleri+turn push+kaliperler app +full led aydınlatma... vs..

Yorum

Aracınız hayırlı olsun. Güzel günlerde binmek nasip olsun.

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

Hayırlı olsun güzel araba.Bence bu arabaya binmek isteyen yakıtı düşünmeyecek.

Yorum

Hayırlı olsun yeni arabanız, güle güle kullanın. Varsa birkaç fotoğrafını ekleyebilirmisiniz
          InsigniaTEAM

Yorum

Hayırlı olsun, benzin lpg aynı anda yakan kitten sanırım, şuan 100 km de kaç litre lpg, kaç litre benzin harcıyor acaba.

Yorum

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
              Lpg taktırmak da taktırmamak da bir seçimdir. Hangi araca binmeye ya da binmemeye karar vereceğim gibi...
              En kısa zamanda aracımın fotolarını atacağım. Temiz bir anını bekliyorum
              Yakıta gelecek olursak benzinde çok fazla yakıt hesabı yapamadım fakat kabaca söylemek gerekirse, 100 tl lik benzin ortalama 1.500 km götürdü. Yani hesapladığımızda 1,2 lt / 100km gibi bir ortalama yapıyor. Lpg’de ise 9,5-10,5 arasında ortalama tükemim var. Benzin tüketiminin daha da düşeceğini düşünüyorum.

Yorum

Fotoları ancak çekebildim
                You do not have permission to view this gallery.
                This gallery has 2 photos.

Yorum

Aracınız hayırlı olsun, hayırlı günlerde kullanın
                  2011 MODEL ,1.6T 180hp, DVD800

Yorum

jantlar yakıyor, güle güle kullanın
                    ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

Hayırlı olsun. Lpg işi sizi araçtan soğutmaz inşallah Kazasız belasız iyi sürüşler...
                      2013 İnsignia Cosmo 1.6T

Yorum

Teşekkür ederim, aracın rengine ve jantlarına alışmak biraz zaman aldı ama sevmeye başladım ikisini de. Benim istediğim renk lacivertti fakat istediğim gibi bulamamıştım.

Yorum

Öncelikle aracınız hayırlı olsun. Ben de 2014 modelinden aldım 7-8 ay oldu. Aracın benden önceki sahibi sıvı sistem lpg montaj yaptırmıştı araca, marjet marka, ilk 1 ay sorunlar yaşayıp çözdükten sonra sorunsuz şekilde 25bin km kullanmış aracı. Ben de satın aldıktan sonra ilk 5bin km sorunsuz kullandım ama devamındaki sorunlar yüzünden lpg yi söktürme noktasına geldim. Şu anda araç lpg de sorunlu olduğundan benzinde kullanıyorum. Bu konuda en büyük mesele sistemi taktırdığınız şehirde o markanın servisi olması. Veya yakın bir şehirde olmalı. Trabzona en yakın servis Samsunda orası da yeterli değilmiş. Sonraki en yakın yer Çorum da. Git gel 1000 km mesafe var. Orası da yeterli olmayabilirmiş. Bunları Maraş ana bayi söyledi. Hadi Çorum olsa da lpg ile yılda yapacağım karı o yola vermiş olacağım, o nedenle artık yolum düşerse..belki de çok basit bir parça sorun çıkarıyor ancak servis çok uzakta olduğu için çözmek de bir o kadar uzak..

Sıralı sistem lpgde ise çok iyi ayar yaptırmanız gerekiyor. Yoksa güçte kayıp ve diğer sorunlar yüzünden üzülebilirsiniz. Herkes ve her sevis anlamıyor bu işten.

Uzun lafın kısası ben olsam bu araca kesinlikle lpg yi bulaştırmam. Şu anda ev-iş yeri mesafem 6km.de olduğu için ort.hızım 20 km ve yakıt 13-14lt gösterdiği halde hiç kafaya takmıyorum. Aracı Elazığ dan alıp Trabzona gelirken dağ bayır inip çıktığım ve bastığım halde araç 7.5lt gösterdi. Farklı istikametten gelmiştim yolu uzatarak. Uzun yolda 10 lt yakmaması lazım aracınızın..

Lpg için servis sorununu çözebilecek durumda olsanız da bence iyi düşünün derim. Hem lpg tankı en çok 40-42lt yakıt alacağı için ve benzine göre daha erken biteceği için daha sık benzin istasyonuna gideceksiniz. Benzinde bu süre kesinlikle daha uzun. Bir de lpg tankı bagajı kesinlikle küçültüyor. Alttan yukarı mesafe daralıyor. 2 adet büyük bavul yerine 1 adet büyük bavul koyabileceksiniz. Olumlu yanı ise benzine göre %45 daha az yakıt ödüyorsunuz. Ancak benim yaşadıklarımı yaşamış olsaydınız o paranın mislercesini ödeyeyim de keşke bunları yaşamamış olaydım derdiniz.

Ben yaşadıklarımı anlattım size. Son karar sizin. Hayırlısı olsun..
                          @Murat
                          2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

Teşekkürler yorumlarınız ve iyi dilekleriniz için. Aracı lpgsiz kullanma konusunda hemfikiriz.
                            Keşke en pahalı benzini kullanmasak da bu alternatiflere hiç girmesek. Bu araçlar için lpg ayarı tutturmak gerçekten çok zor.
                            Bu arada bi yanlış anlaşılma var, benim günlük yaptığım 100 km. yol şehir içi diyebiliriz. İstanbul trafiğindeyim hergün. Nispeten daha akıcı bir yol kullanıyorum fakat ortalama hızım 35 km civarında. Bu şekilde 10lt yakıyorum.
                            Lpg maalesef bir zorunluluk benim için. Yıllık minimum 30.000 km yolum var. Lpg Servisi konusunda bazı sıkıntılarım var, 2. SIDI motorlu montajları benim aracım. Tek avantajı Prins’in yurtdışındaki genel merkeziyle direkt bağlantıları olması ve aracın problemlerini oranın verdiği önerilerle çözüyor olmaları.
                            Şuanda turbonun devreden çıkma durumu ortadan kayboldu fakat bazen ani gaza basıldığında yakıt yetişmiyor, sanırım bu da çözülürse bir şey kalmayacak.

Yorum

35km ortalama bana nasip olmadığı için bi şey demem zor ama o ortalama ile 10 lt tüketim sanırım normal. Öte yandan ben 30bin km yıllık yol yapsam gözüm kapalı dizele yönelirim. Asla lpg ile uğraşmam. Insallah sorunsuz kullanırsınız. Montaj sonrası desteksiz kalmamanızı dilerim.
                              @Murat
                              2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

İşleniyor...
                              X