En son yapmış olduğum Tekirdağ gezisinde kayınçomun Nissan Navara 4x4 aracını kullanma fırsatını buldum ve arabaya tutuldum...Şehiriçin de kullanmak için yüksek derece de pikap alma isteği oluştu...Geniş görüş açısı,güçlü motor,zengin donanımı konfor ve kullanım kolaylığı beni çok şaşırttı...Son dönemler hemen hemen pikapların büyük çoğunluğu şehiriçi kullanıma uygun hale getirilmiş .Özellikle Ford Ranger,Toyota Hilux,Nissan Navara aklımı çelenler.Wos wosa karşı antipatim olduğu için Amaroka bakmadım bile ki gereksiz bir pahalılığı var..Ayrıca tipten de kaybediyor...Arazi,offroad,yük taşıma amaçlı olmadığı,sadece binek amaçlı olduğu için 4x2 asfaltta iş görürmü bilmiyorum....Ranger çok yakışıklı,Hilux bilmeyen yok zaten,Navara konfor çok artmış....Pikaplar konusunda deneyimi ve bilgisi olan arkadaşlar tavsiye de bulunup deneyimlerini paylaşabilirlerse çok sevinirim...Hangisini tavsiye edersiniz..
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Pikaplar
Collapse
X
-
220bin km motoruna anahtar değmeden kullandık 98 model 4x2 Nissan Pickup'ı. 2013'ten bu yanada Toyota Hilux kullanıyoruz. İkisi de Japon malı. Diğer markaları bilmediğim için kıyaslama yapamıyorum. Fakat okuduklarımdan edindiğim bilgi kadarıyla Navara'nın güncel versiyonun arka tekerleklerde makas yok bildiğim kadarıyla. Emsallerine göre arka koltuklar daha rahattır. Birde Navara 2016 yılın Pickup'ı ödülü verildi.
-
4x4,ler de vergi konusunda maalesef çok insafsızca...4x2,ler daha insani....Yakıt konusun da en kötüsünün amarok olduğu söyleniyor...Hilux ve Navara bu konuda daha iyi,Ranger ise bunların arası bir yerdeymiş.Netten edindiğim bilgiler bu yönde.Kullananların tamamına yakını bağımlılık yaptığını söylüyor..Gerçekten de kullanım olarak bu kadar iyi olacağını tahmin edememiştim...
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: Insignia View Postİlk virajda bütün hevesin kaçar.
Yorum
-
Bütün alfabeyi taksan o tip araçlara nafile.L200,navara ve mazda tecrübem var eskiden işyerinde kullandığımız.Hepsinde arkada kum torbasıyla dolaşırdık.Eli yatkın olsa insanın güzel yan verilir aslında.
Yine de keyifli araçlardır.Kullanım tarzına göre üstteki sıkıntı gözardı edilebilir.Kamyonetten dolayı dezavantajları olmasa ben tekrardan işyerine alabilirdim.
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: mozarto View PostEvet Navaranın arka tekerlerde makas yok....4x2 olması sıkıntı yarattı mı...Hiluxta 4x2,mi peki...
Insignia Çok keyifli oluyor, yeri geliyor 3. viteste dahi patinaj yaptırabiliyorsunuz. Araca verilen zarar hat safhada tabi.
Yorum
-
Bilgilendirme için teşekkürler...Yükseklik ve buna bağlı olarak ağırlık merkezinin yukarıda olması tabi ki virajlar da sıkıntı yaratacaktır...Kasanın hafif olması ekstra olumsuzluk katar...Sizinde uyguladığınız gibi ağırlıktan falan söz ediliyor...Bu işlem kısmen işe yarıyormuş...
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: balkes View PostMercedes vito öneririm. Hem yüksek hem de yol tutuşu ford focustan ve astradan daha iyi. Ancak geyik testi gibi ani manevra açısından devamlı tetikte olmak gerekiyor. (takip mesafesi ve hız konusunda) Tedbirli olunursa o konuda da başarılı.
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: kingdragon View Postalacaksın bi ranger 3.2 wildtrak günbatımı veya mavi, tadından yenmez, ama çok yakıyormuş, vergisi vs zorlar insanı. Bir de bizde olmayan Raptor versiyon varmış
Yorum
-
benimde beğendiğim bir suv olan hyndai tucson 2015 model full bir araç aldı arkadaş. 106 bin tl ye geldi. 20.000KM de. Araç full. c180 den geçiş yaptı. Keşke önceden alsaymışım diyor. keyifli sürüş güvenli ve tok diyor. otomatik parkına kadar herşey var araçta. bende ileride suv düşünüyorum. Ama daha erken. pickup ta yük taşımayacaksanız bence gereksiz. güven yükseklik dolgunluk ise o tarz araçlar memnun edecektir.1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya KorumaFlexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control
Yorum
Yorum