Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Normal mi?

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Benzine harcanan bu kadar bedellere yazık. Dizel araçla aynı mesafelerde en az 700 km bir depoyla yol yaparsınız. Ortalamanız ne yaparsanız yapın 8 lt yi geçmez.
    https://www.youtube.com/watch?v=Jem11GNnbzg

''Fidan dikmek için en iyi zaman yirmi yıl önceydi.Sonraki en iyi zaman ise şimdi'' İhtiyar Balıkçı

Yorum

Orjinal yazı sahibi: canbaz View Post
      Benzine harcanan bu kadar bedellere yazık. Dizel araçla aynı mesafelerde en az 700 km bir depoyla yol yaparsınız. Ortalamanız ne yaparsanız yapın 8 lt yi geçmez.
      Öyle olmuyor işte. Ortalamanız ne yaparsanız yapın 8 litrenin altına düşmüyor desek daha doğru olurdu.
      Trafik var, trafik var. Geçen sene agresif kullanırdım. Kışın 12 litre yakardı aracım. 2 km işe gidiş 2 km dönüş. Motor ısınmıyor. Dönüşte yokuş yukarı dur kalk. Araç 3. vitese çıkıyor tekrar 2ye düşüyor hemen. O kadar kötü bir trafiğimiz var.
      Bu sene çok sakin kullanıyorum. Şu anda 8.5 9larda geziyor ortalaması.
      1. 2000 Volkswagen Passat 1.8T Comfortline, Manuel, Deniz Mavisi; 259.400km ----> Satıldı
      2. 2012 Renault Fluence 1.5 dCi Business, Manuel, Gri; 81.500km ----> Satıldı
      3. 2011 Opel Insignia 2.0 CDTI Edition Elegance, Otomatik, Beyaz, 88.500km ----> Satıldı
      4. 2017 Volkswagen Polo 1.4 TDI Comfortline, DSG, Beyaz 46.000km ---->; Satıldı
      5. 2013 Kia Ceed 1.6 CRDI Premium, Otomatik, Siyah, 98000km ---->; Satıldı
      6. 2016 Opel Insignia 1.6 CDTI Cosmo+Stil, Otomatik, Siyah

Yorum

Dizelde ortalamayı 8 in altına indirip şehir içinde kullananlara hayranım bir biz beceremedik bence o hız ortalamasıyla o yakıt çok normal daha motor ısınana kadar siz varış noktasında oluyorsunuz.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ilbey kurt View Post
          Dizelde ortalamayı 8 in altına indirip şehir içinde kullananlara hayranım bir biz beceremedik bence o hız ortalamasıyla o yakıt çok normal daha motor ısınana kadar siz varış noktasında oluyorsunuz.
          Ortalamam 6-6,5 lite ( 7000 km ) 1.6 ehdi. Çoğunluk şehir içi
          CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
          SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Ortalama hızım 20-22km. Günlük ev-iş yeri arası mesafe gidiş 6 km dönüş 6km. Işık, dur kalk trafiği, yokuş in çık var. Sabah motor soğuk, hava soğuk. Yakıt 14lt/100km. diyor. Önceki 1.4t de aynı güzergahta 12-13lt diyordu. Bu güzergahta 10lt ye inmesi bile mümkün değil..aracım dizel olsaydı pek bi şey değişeceğini sanmıyorum. Motor ısınmadan varış yerine gelmiş olacaktım. Bir arkadaşta 1.6 dizel corolla var, 2010 veya 2011 model, o da 5km+5km mesafeden aynı iş yerine gidip geliyor, kışın hiç kaloriferi açmak nasip olmuyor diyor, ben en azından yarı yoldan itibaren kaloriferi açabiliyorum..

Sürüş şekli, aracın durumu, klima kullanımı, aracın yüklü olması, yol durumu, hava koşulları, mesafe, yokuş-trafik lambası gibi etmenlerin her biri ayrı etkiliyor. Yakıtı az yaksın diye insignia almadım, fazla yakıyor diye de aracımı satacak değilim. Çünkü bu şartlarda bence bu tüketim gayet normal.
            @Murat
            2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

Benim ölçümü uzun yol 800 km ortalama 7 litre. Şehir içi 150 km ortalamam 13 litre. Yalnız benimde çok kısa mesafe günlük 5 km

Yorum

Uzun yolda fabrika verisini tutturan veya yaklaşan bir aracın hiçbir sorunu yoktur kanaatindeyim.
                @Murat

Yorum

2016 cosmo 1.6 cdti kullaniyorum komple sehir ici 6.4 ortalamam .

Yorum

Orjinal yazı sahibi: levent vardar View Post
                    2016 cosmo 1.6 cdti kullaniyorum komple sehir ici 6.4 ortalamam .
                    Güzergah Git-Gel KM si
                    Sayaçta ki Toplam yapılan yol
                    Ortalama Hız.
                    Şehir içi ama neresi?
                    Trafik durumu

Yukarıda ki verileri istanbula göre doldurursak imkansız 6.4

sizin değerleri merak ettim.
                    1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
                    Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

Aracın yaklaşık 10.000 km ortalaması %90 istanbul içi (fatih-barbaros bulvarı sabah akşam 7 km.)-%10 ş.dışı 12,5 lt.Trafiğin yoğun olduğu yerdeyim ortalama hızım 15-19 km arası.Keşke istanbul dışında yaşasaydım aracımla ortalamam 10 lt. civarı olurdu.

Yorum

Dizel 7.5 gösterir 8.7 yakar , benzinli 10 gösterir 10.5 yakar.

Net ölçümler

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ilker-82 View Post
                          Aracın yaklaşık 10.000 km ortalaması %90 istanbul içi (fatih-barbaros bulvarı sabah akşam 7 km.)-%10 ş.dışı 12,5 lt.Trafiğin yoğun olduğu yerdeyim ortalama hızım 15-19 km arası.Keşke istanbul dışında yaşasaydım aracımla ortalamam 10 lt. civarı olurdu.
                          O zamanda benzinlinin tadı çıkıyor abi 11 in altı zor bu araçlarda

Yorum

Konu dizel-benzinli'ye dönüşmüş, aslında konu başlığı farklı.

Biz yıllardır şu tüketim kıyaslamasını öğrenemedik, herkes "ortalamam şu" diye yazıp çıkıyor, ondan sonra ortalık karışıyor çünkü herkesin kullandığı güzergah farklı, kullanım alışkanlıkları farklı, "sıkışık" veya "yoğun" trafik'ten kastı farklı. Mesela Ankara'nın düzlük bir bölgesinde şehir içinde 6 lt ortalama elde eden bir araç Çankaya civarındaki bol yokuşlu bir bölgede çok rahat 1-2 litre üstünü görür. Aynı şekilde; yoğun trafikte 2 km gidip park edilen araç, o trafikte 20 km yol giden aracın 1-2 litre üstünü görür. Sürekli dip gaz-fren kullanan bir sürücünün aracı, arkasına yaslanıp müziğini dinleyen ve kendi şeridinde sakince süzülerek giden kullanıcının aracının 1-2 litre üstünü görür. O yüzden direk olarak tüketim değeri vermek doğru değil...

Hem konu da bu değil aslında, konu SIDI motorun soğuklarla birlikte tüketiminde ciddi bir artış olması.

Yorum

Sidi aracımda aynı güzergah ve mesafede benzer koşullarda kullanım ile sıcaklık 5-10 derece arası düşüş gösterince yakıtta da 1-1.5lt artış gözlemledim. Sıcaklık değerleri biraz yükselince yakıtta da 1-1.5lt düşüş oldu. Bu bilgi son 15-20 gün içinde olanlar. Haftaya iyice soğuyacak diyor. O zaman tekrar bakacağım.
                              @Murat

Yorum

Biturbo 12 model
                                ortalama hız 38 kmh ortalama yakıt tüketimim 7,7
                                ama ne hikmetse havalar soğuduğundan beridir sanki bende çok yakmaya başladım, geçen hafta elazığa gidip geldim yaklaşık 1400 km yol yaptım ortalamam 5- 5.5 tu 500 lira yakıt yaktım normal olduğunu hiç sanmıyorum dizel araca göre 500 lira çok meblağ.. servise götürüyorum araban kokluyo diyolar 1.6 cdti lerle aynı oranda tüketim yapıyosun diyolar.. her ne kdr eskiden daha az yakıyodu desemde dinletemiyorum..

Yorum

İşleniyor...
                                X