arkadaslar aracim 2016 model 1.6 dizel. bazen arac ilk marsta motorda birseyler patlar gibi calisiyo. bunu hep yapmiyo. sicak soguk motor cok farketmiyo gozlemledigim kadariyla. sizin araclarda boyle bi problem varmi, normal midir? isitma falan yapmadan calistiriyorum ondan midir? arac henuz 9 bin km de bu arada
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
1.6 cdti ilk calistirmadaki problem
Collapse
X
-
Acil yetkili servis. Her çalıştırmada zarar. Mazot bırakıyor olabilir enjektörler. Karter havalandırma bir ihtimal tıkalı olabilir. Marj motoru, volan, akü, herşey olabilir.CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE
Yorum
-
Geçmiş olsun. Isıtma yapmadan çalıştırıyorum derken nasıl ısıtarak çalıştıracaksınız ? sesi merak ettim açıkçası. Patlamaya örnek teşkil edecek bir tanımlama yapabilir misiniz?1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya KorumaFlexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: selcuktuncer View PostGeçmiş olsun. Isıtma yapmadan çalıştırıyorum derken nasıl ısıtarak çalıştıracaksınız ? sesi merak ettim açıkçası. Patlamaya örnek teşkil edecek bir tanımlama yapabilir misiniz?OPC Line Sport
Yorum
-
-
https://youtu.be/PpSi8zHlweg baska bir arkadas paylasmis. ses tam olarak bu. servisteki arkadaslar 1.6 cdti larda ilk calismada boyle bi problem oldugunu, birkac arac geldigini herhangi bir problem olmadigini soylediler ancak bana kalirsa bu kesinlikle bir problem. baska forumlarda da paylasilmis ancak sebebini de cozumunu de bilen yok malesefOPC Line Sport
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: mhmtzncrkrn View Posthttps://youtu.be/PpSi8zHlweg baska bir arkadas paylasmis. ses tam olarak bu. servisteki arkadaslar 1.6 cdti larda ilk calismada boyle bi problem oldugunu, birkac arac geldigini herhangi bir problem olmadigini soylediler ancak bana kalirsa bu kesinlikle bir problem. baska forumlarda da paylasilmis ancak sebebini de cozumunu de bilen yok malesefMondeo 2.0 Ecoboost 240 Bg Selective
Yorum
-
o ses zincir gergisinin yağ basıncı ilk çalıştırmada yağı tam basmadığından gerilmemesinden oluşan şarrr diye ilk başlangıç sesi ,yağ ilk startta soğuk ve tam olarak akışkan olmadığından yağ pompası lifter lara yeterli yağı göndermemesine sebep oluyor ,motor ısınıp stop eder ve bir süre sonra motor tam olarak soğumadan tekrar marş yaparsanız o ses olmaz çünkü yağ daha akışkan olduğundan pompa yeterli yağı basar ama süreyi uzatır ve motorun soğumasını beklerseniz yine şarıltı yapar.bu sorun değil motorun tasarım karakteristiğinden kaynaklanıyor.insignia 1.6 cdti sport AS + ÇG 2 paketi
- Beğenmeler 1
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: ulas79 View Posto ses zincir gergisinin yağ basıncı ilk çalıştırmada yağı tam basmadığından gerilmemesinden oluşan şarrr diye ilk başlangıç sesi ,yağ ilk startta soğuk ve tam olarak akışkan olmadığından yağ pompası lifter lara yeterli yağı göndermemesine sebep oluyor ,motor ısınıp stop eder ve bir süre sonra motor tam olarak soğumadan tekrar marş yaparsanız o ses olmaz çünkü yağ daha akışkan olduğundan pompa yeterli yağı basar ama süreyi uzatır ve motorun soğumasını beklerseniz yine şarıltı yapar.bu sorun değil motorun tasarım karakteristiğinden kaynaklanıyor.OPC Line Sport
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: drdilmen View Post
Evet benimde bahsettiğim ses aynen bu. Ben önemsemiyordum ama sizin ve videonun altındaki yorumları okuyunca ben de işkillendim şimdi Dediğiniz gibi bir çözüm de yok. Ben de zincirden geldiğini düşünüyorum. Çok kısa sürdüğü için ilerde bir arızaya sebebiyet vermezse önemli değil gibi ama sıkıntı çıkarsa çok üzülürüm. Benim araç da daha 10000 km de bu arada.OPC Line Sport
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: mhmtzncrkrn View Post
hocam her soguk marsta yapmasi gerekmez mi bu durumda? cogu sabah inci gibi sorunsuz mars alirken birkac kezde sicak motorda oldu bu ses.insignia 1.6 cdti sport AS + ÇG 2 paketi
Yorum
Yorum