Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Şanzıman Sorunu

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Şanzıman Sorunu

Merhaba değerli İnsignia severler.

Aracımda yerinden kalkış yaparken sanki arkadan bir şey vuruyormuş,ileri itiyormuş gibi bir şeyler oluyor.Dup diye hafifden bir ses gelmeye başlamış.bunun yanı sıra son hafta da 2 defa aracım ''Şanzıman-SERVİS'' uyarısı yaptı.İLk defa yaptığında Opel servise götürdüm yok bir şey ,her halde sistem hata yapmış dediler,o sesin de normal olduğunu söylediler.Ama 2-3 gün sonra tekrar yapınca aklımda sorular oluştu.Onun yanı sıra bu gün araç ESP-ABS hatası da yaptı

Daha önce aranızda böyle bir şeyle karşılaşan olmuşmu?Ne yapmamı önerirsiniz?
    ARAC 2009 2.8 Turbo Benzin 260 HP
    You do not have permission to view this gallery.
    This gallery has 2 photos.

Esp Problemi genelde Esp sensör kablosundan oluyor ucuz bir kablo değişince sorun kalkar yada bazen sensörler hatalı veri okuyabiliyor silmek için servise gitmeniz lazım yada akünün kutup başını sökün ve sonra tekrar takın bu tür hatalar silinir bu işlemi yaptıktan sonra hala hata düzelmez ise sorun devam ediyor sa işini bilen bir servise gidin ve gerekli kontrolleri yapın.

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX View Post
      Esp Problemi genelde Esp sensör kablosundan oluyor ucuz bir kablo değişince sorun kalkar yada bazen sensörler hatalı veri okuyabiliyor silmek için servise gitmeniz lazım yada akünün kutup başını sökün ve sonra tekrar takın bu tür hatalar silinir bu işlemi yaptıktan sonra hala hata düzelmez ise sorun devam ediyor sa işini bilen bir servise gidin ve gerekli kontrolleri yapın.
      Tesekkur ederim Fatih bey .Ayni sekil yaptim arizalar silindi.
      Yalniz beni ''şanzıman hatası'' uyarısı hala endişelendiriyor.Daha önce böyle bir şey yaşamış olan varsa lütfen bilgilendirsin.

Yorum

Demekki opel servisleri Türkiye'de de aynı Bakü'de aynı aynı cümleler
        [IMG width=500]http://i90.photobucket.com/albums/k276/deathroww_06/uye_imza/DBF5ED50-30E0-4F9F-B916-121DD52EB61C.jpg[/img]

Mondeo 2.0 240 hp selectiv

Yorum

Aracınızda performans yazılım var anladığım kadarı ile. Otomatik vitesli araçlara yazılım sadece motor-turbo yazılımı ile bitmiyor ne yazık ki. Bunu yanında şanzıman yazılımı da yapılmadığı zaman (Türkiye'de daha duymadım bunu yapan) vuruntu olması kaçınılmazdır. Sorununuz sanıyorum ki bundan kaynaklanmakta
          34 ST 579 '09 C180 Kompresor

BİR ZAMANLAR 34 KRR 79 1.6T Edition Elegance Teknik Gri

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ratip View Post
            Aracınızda performans yazılım var anladığım kadarı ile. Otomatik vitesli araçlara yazılım sadece motor-turbo yazılımı ile bitmiyor ne yazık ki. Bunu yanında şanzıman yazılımı da yapılmadığı zaman (Türkiye'de daha duymadım bunu yapan) vuruntu olması kaçınılmazdır. Sorununuz sanıyorum ki bundan kaynaklanmakta
            Hocam 2.8 260hp benim bildiğim fabrika çıkışı stock güç değil mi? Yazılım olduğunu nereden anladınız? Merakımdan soruyorum.
            Insignia Sport Line 1.6 CDTI 136 Hp AT6

Yorum

Hiç bir yazılım yok.Orğinal HP .Sorun şanzıman .Bu gün aynı arıza 3-4 defa tekrar yaptı .Yaptırırsam sizi de bilgilendiririm ve ya böyle satarım.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: mert1411 View Post

Hocam 2.8 260hp benim bildiğim fabrika çıkışı stock güç değil mi? Yazılım olduğunu nereden anladınız? Merakımdan soruyorum.
                2.0 olarak okumuşum. Özür dilerim.
                34 ST 579 '09 C180 Kompresor

BİR ZAMANLAR 34 KRR 79 1.6T Edition Elegance Teknik Gri

Yorum

Orjinal yazı sahibi: hunters View Post
                  Demekki opel servisleri Türkiye'de de aynı Bakü'de aynı aynı cümleler
                  Aynen gardaş,avrupada da bu sorunla ilgili forumları falan araştırdım .Kullanıcılar hepsi aynı cevap alıyor.Dün de akşam peş peşe aynı hataları yaptı araç,bu gün açılır açılmaz servise gittim yok bir şey. şu anda da qaza basınca araba bağırıyor ama eskisi gibi gitmiyor. Her halde araba tam durup yerinden kalkış yapamayınca o zaman söylerler arızasını...

Sizinle tanışmak güzeldi-zaten tek artı şeyi sizlerle tanışmam oldu.Ama Opel İnsignia-benim hatam.Şu ana kadar çok araba sürdüm,alman ,amerıkan,rus,japon arabaları beni bu kadar uraştıran huzursuz eden araba çıkmadı daha karşıma. Erken doğmuş bebek gibi -yapmışlar ama tam yapamamışlar

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Turaj Israfilov View Post

Aynen gardaş,avrupada da bu sorunla ilgili forumları falan araştırdım .Kullanıcılar hepsi aynı cevap alıyor.Dün de akşam peş peşe aynı hataları yaptı araç,bu gün açılır açılmaz servise gittim yok bir şey. şu anda da qaza basınca araba bağırıyor ama eskisi gibi gitmiyor. Her halde araba tam durup yerinden kalkış yapamayınca o zaman söylerler arızasını...

Sizinle tanışmak güzeldi-zaten tek artı şeyi sizlerle tanışmam oldu.Ama Opel İnsignia-benim hatam.Şu ana kadar çok araba sürdüm,alman ,amerıkan,rus,japon arabaları beni bu kadar uraştıran huzursuz eden araba çıkmadı daha karşıma. Erken doğmuş bebek gibi -yapmışlar ama tam yapamamışlar
                    Hocam sanırım araç 2.el. Bence sorun araçtan değil, sorun önceki sahibinden kaynaklanıyor olabilir. Ya arabayı hor kullandı, ya da bakımlarını aksattı gibime geliyor. Bence böyle hemen vazgeçmek yerine bir araştırıp işini iyi bilen bir ustaya gösterin aracı. Eminim ki problem çözüldükten sonra iyi ki satmamışım dersiniz.
                    Insignia Sport Line 1.6 CDTI 136 Hp AT6

Yorum

*Ara bilgi olarak giriyim dedim Superchips DSG için şanzıman yazılımı çıkardı ama Opel için yapacaklarını sanmıyorum tabiki.
                      InsigniaTEAM

Yorum

İşleniyor...
                      X