Uzun veya kısa , hemen her yolculukta eşimle tartışırız, konu aşırı sür'at.
Duble tabir edilen iki şeritli devlet yolunda sür'at tahdidi var, bazen 90
bazen 100 km/s ,daha fazlasını isteseniz de 'radar' ensenizde olduğu için
ayağınıza sahip olmak zorundasınız. Otobanda % 10 toleransla azami
hız 130 km/s , bahsettiğim tartışmaların konusu işte bu kadar hızdır.
Bu yaz tatile (umumi arzu üzerine) eşimin arabası ile (Corsa E) gitmeye karar verdik.
Didim'e gidiş dönüş 1266 km yol kat ettik, İzmir Otoyolu' nda 120-160 km arası hız
yaptım, benim arabamda kavga gürültü hiç eksik olmazdı, bu defa kimseden ses soluk çıkmı-
yordu, şaştım. Nihayet daha fazla dayanamadım dedim ki: Yahu millet, ben kendi arabamla
120 km ile giderken yavaş ol, sakin ol diye bağırışıp duruyordunuz, şimdi 150-160 gidiyoruz
kimseden tık yok!
Eşim- Necmi Bey, senin arabanda bir gariplik var , sen 120 km diyorsun ama öyle değil, bize
sanki uçuyormuşuz gibi geliyor.
Bu beyan üzerine 17'lik delikanlıya baktım, baba dedi, annem doğru söylüyor, ben de öyle hissediyorum.
Arka taraftan minik Aytül lafa karıştı, annem ve ağabeyim doğru söylüyorlar baba dedi , ben tek kaldım.
Muhalefet üç, ben bir olunca oturup düşünmem gerektiği kanaatine vardım ve düşününce sanırım cevabı
buldum: Yolcuların hissettikleri rahatsızlığın sebebi İVME idi.
Corsa E 1,3 cdti , 95 hp bir araba, hızlanması da , yavaşlaması da ağır, ivmelenme hissedilmiyor
ve rahatsızlık ortaya çıkmıyor.
İnsignia (2010 1,6 T 180 HP, 2011 2.0 T 220 HP, 2012 2,0 cdti 160 HP, 2013 2.0 BiTurbo 195 HP, 2015
2.0 cdti 170 HP) yaklaşık iki kat daha güçlü, hızlanırken ivme , yavaşlarken eylemsizlik (Corsaya nazaran)
çok güçlü, yolcuları (ben hariç) rahatsız eden bu.
Sizler de bu konu ile ilgili düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim
Duble tabir edilen iki şeritli devlet yolunda sür'at tahdidi var, bazen 90
bazen 100 km/s ,daha fazlasını isteseniz de 'radar' ensenizde olduğu için
ayağınıza sahip olmak zorundasınız. Otobanda % 10 toleransla azami
hız 130 km/s , bahsettiğim tartışmaların konusu işte bu kadar hızdır.
Bu yaz tatile (umumi arzu üzerine) eşimin arabası ile (Corsa E) gitmeye karar verdik.
Didim'e gidiş dönüş 1266 km yol kat ettik, İzmir Otoyolu' nda 120-160 km arası hız
yaptım, benim arabamda kavga gürültü hiç eksik olmazdı, bu defa kimseden ses soluk çıkmı-
yordu, şaştım. Nihayet daha fazla dayanamadım dedim ki: Yahu millet, ben kendi arabamla
120 km ile giderken yavaş ol, sakin ol diye bağırışıp duruyordunuz, şimdi 150-160 gidiyoruz
kimseden tık yok!
Eşim- Necmi Bey, senin arabanda bir gariplik var , sen 120 km diyorsun ama öyle değil, bize
sanki uçuyormuşuz gibi geliyor.
Bu beyan üzerine 17'lik delikanlıya baktım, baba dedi, annem doğru söylüyor, ben de öyle hissediyorum.
Arka taraftan minik Aytül lafa karıştı, annem ve ağabeyim doğru söylüyorlar baba dedi , ben tek kaldım.
Muhalefet üç, ben bir olunca oturup düşünmem gerektiği kanaatine vardım ve düşününce sanırım cevabı
buldum: Yolcuların hissettikleri rahatsızlığın sebebi İVME idi.
Corsa E 1,3 cdti , 95 hp bir araba, hızlanması da , yavaşlaması da ağır, ivmelenme hissedilmiyor
ve rahatsızlık ortaya çıkmıyor.
İnsignia (2010 1,6 T 180 HP, 2011 2.0 T 220 HP, 2012 2,0 cdti 160 HP, 2013 2.0 BiTurbo 195 HP, 2015
2.0 cdti 170 HP) yaklaşık iki kat daha güçlü, hızlanırken ivme , yavaşlarken eylemsizlik (Corsaya nazaran)
çok güçlü, yolcuları (ben hariç) rahatsız eden bu.
Sizler de bu konu ile ilgili düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim
Yorum