Duyuru

Collapse
No announcement yet.

cosmo ve e. elegance hakkında birkaç soru

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• cosmo ve e. elegance hakkında birkaç soru

arkadaşlar yakın zamanda aracımı değiştirecem inşallah ve insignia dışında hiç araç bakmadım. cosmo ve e.e. arasındaki farkları yeterince araştırdım ancak ikisini de daha önce kullanmak kısmet olmadığı için net karar veremiyorum. birkaç sorum olacak (makyajlı kasa için konuşuyorum). manuel almak istiyorum ancak cosmoda manuel satılık ilan yok.

1. afl far ile bi halojen far arasında gerçekten çok mu fark var? (cosmo donanımdaki en cazip gelen ve kafamı en çok karıştıran nokta farlar)

2. araç üstünde standart gelen ses sistemleri (boss opsiyonu olmayan cosmo ile edition elegancedaki ses sistemi) arasında fark var mı?

3. e.e. donanımın stil paketli olmayanına internette satılan necvox navigasyondan(yaklaşık 2200 tl olan) alıp taksak, cosmodaki navigasyondan bir farkı olur mu?

4. araştırdığım kadarıyla tork konvertörlü şanzıman pek sorun çıkarmıyormuş ancak şanzımanda herhangi bir problemin olup olmadığını anlamanın pratik bir yolu var mıdır? (şanzıman dışında özellikle bakmam gereken başka bir nokta var mıdır araçta)

5. son olarak hangi donanım olursa olsun mutlaka lpg takılacak (yılda yaklaşık 20 bin km yapıyorum). e.e. donanımdaki 1.4. motor lpg ile gayet uyumlu ve lpg taktırmak ucuz (fabrika çıkışlı denk gelse tadından yenmez zaten). cosmodaki 1.6 motor ise ancak sıvı sistem lpg montajıyla çalışıyor ve 5000 liraya yakın bir ek maliyeti olacak. sormak istediğim temel konu da bu aslında. lpgli cosmo donanım ile lpg li e.e arasında yaklaşık 7-8 bin liralık farka değer mi?

(vakit ayırıp tecrübelerini paylaşanlara şimdiden çok teşekkürler.)
    OPC Line Sport

1.4 alacaksanız cosmo alamazsınız ama afl farlı still paket alabilirsiniz,1.6 alacaksanız kesinlikle cosmo almaya çalışın pişman olmazsınız.
    Bu arada cosmo larda standart navigasyon yok.Opsiyonel olarak var.Navigasyonu sonradan taktırırsanızda çok sorun olmaz hatta daha kullanışlı olduğunu söyleyenler bile çıkabilir.
    2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz 
    2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı

Yorum

hoşgeldiniz,

1- afl far bambaşka birşey mutlaka olmazsa olmaz denecek bir özellik. Cosmo düşünün.
      2- standart ses sistemi olan makyajlı sport donanım bir insignia sahibi arkadaşım benim aracı denerken ses sistemi muhteşem gerçekten çok fark var demişti. ben onunkini test etmedim. Ama olmazsa olmaz değil. Makyajlı kasalarda stil paket ile geliyor.
      3- cosmolarda standart olarak r700 intellilink sistemi geliyor navigasyon olan ise intellilink 900 de var buda opsiyonel bir seçenek. pek fazla bulamazsınız. makyajlı kasa için konuşuyorum. eski kasalarda bulunan navi dende çok memnun olacağınızı sanmam.
      4- şanzıman konusunda her ne kadar sıkıntı minimum olsada bu konuda en iyi servis yetkilisinin kontrolleri ve test sürüşü ile birşey söylenebilir.
      5- cosmolarda sadece sıvı lpg mecbur olup olmadığını bilemiyorum ama edition ile cosmo arasındaki 7-8 binlik fark değer kesinlikle.
      1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
      Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

Bir de 1.4T ile 1.6 arasında karşılaştırma istemişsiniz ama 1.4T'de otomatik şanzıman da yok.

Şu an hem Cosmo hem de Ed. Elegance kullanan birisi olarak ben "mutlaka Cosmo olsun" demiyorum, tabii ki olabiliyorsa Cosmo olsun ama önce düşük km.'li, yüksek modelli ve temiz bir araç olsun.

Yorum

Sorulara bir daha baktım da tam olarak hangi araçlara bakıyorsunuz ve bütçeniz nedir biraz daha bilgi vermeniz gerekiyor. Mesela makyajlı kasadaki standart ses sistemi çok çok iyi iken eski kasadaki standart ses sistemi çok çok kötü. 1.6 180ps ve 170ps olmak üzere 2 farklı motor var, siz hangi motoru düşünüyorsunuz?

Yorum

cevaplar için teşekkürler öncelikle. ilk mesajda makyajlı kasa demiştim ama gözden kaçmış olabilir. bütçem 80 bin lira kadar, mutlaka istediğim iki özellikte beyaz veya gümüş gri renk ile sunroof. bu özellikte zaten pek düşük km li araçta yok işin doğrusu. şuana kadar en sıcak baktığım ilan bu. https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...65303876/detay bu araç hakkında da yorum alabilirsem çok iyi olur. en az 5 6 sene binmeyi düşünüyorum o yüzden de keşke şu da olsaydı demek istemiyorum.
            OPC Line Sport

Yorum

Gözümden kaçmış, bir de 1.4T sorunca ortalık karışmış...

Hocam sizin baktığınız araç gibi ben de 3 ay önce 1.6 SIDI Cosmo aldım. Aracım 2013 model ancak 15.000 km'deydi. Aldığım fiyat 75 ve 1 takım da jant vardı yanında ki onun da ederi 2.000 lira falan sanırım... (Üstelik araç benim içime çok sindiği için satıcıyla hiç pazarlık etmedim) Diyeceğim o ki bu fiyata, bu aracın 15-20.000 km olanlarını bulabilirsiniz. Bugüne kadar hep 0 araç kullandım, ilk kez 2. el araç aldım ama inanın aldığım zevk 0 araçlarla aynı idi çünkü bu km'lerdeki araçlar 0 km'den pek de farklı olmuyor. Aracın kokusu bile henüz azalmamış, buram buram "0 araç" kokusu var.

Araca gelirsek, ben inanılmaz memnunum. Dizelle arasında 15-20.000 lira fark vardı ve ben yılda 15.000 km altı yapacağım için bu farkı da göz önünde bulundurarak benzinli aldım. Aracın yakıt tüketimi performansına, ağırlığına ve otomatik şanzımanına göre inanılmaz düşük. Otoyolda 7 lt civarında, şehirler arası normal yollarda 6 lt civarında, şehir içinde ise 7.5-10 lt arasında yakıyor. (Tabii sürekli performanslı kullanımla bu değerleri 2'ye de katlayabilirsiniz.)

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ufukkk View Post
                Gözümden kaçmış, bir de 1.4T sorunca ortalık karışmış...

Hocam sizin baktığınız araç gibi ben de 3 ay önce 1.6 SIDI Cosmo aldım. Aracım 2013 model ancak 15.000 km'deydi. Aldığım fiyat 75 ve 1 takım da jant vardı yanında ki onun da ederi 2.000 lira falan sanırım... (Üstelik araç benim içime çok sindiği için satıcıyla hiç pazarlık etmedim) Diyeceğim o ki bu fiyata, bu aracın 15-20.000 km olanlarını bulabilirsiniz. Bugüne kadar hep 0 araç kullandım, ilk kez 2. el araç aldım ama inanın aldığım zevk 0 araçlarla aynı idi çünkü bu km'lerdeki araçlar 0 km'den pek de farklı olmuyor. Aracın kokusu bile henüz azalmamış, buram buram "0 araç" kokusu var.

Araca gelirsek, ben inanılmaz memnunum. Dizelle arasında 15-20.000 lira fark vardı ve ben yılda 15.000 km altı yapacağım için bu farkı da göz önünde bulundurarak benzinli aldım. Aracın yakıt tüketimi performansına, ağırlığına ve otomatik şanzımanına göre inanılmaz düşük. Otoyolda 7 lt civarında, şehirler arası normal yollarda 6 lt civarında, şehir içinde ise 7.5-10 lt arasında yakıyor. (Tabii sürekli performanslı kullanımla bu değerleri 2'ye de katlayabilirsiniz.)
                sunroof varmıydı hocam sizin araçta? olunca üstüne birkaç lira daha koyuyolar.
                OPC Line Sport

Yorum

Sunroof yok. Benim yorumun fiyattan ziyade km için hocam. 2-3.000 lira ile kimse zengin olmaz ama 0 gibi bir araç alırsanız keyfi çok farklı olur.

Sunroof genel olarak çok sevilen bir donanım, eşimin Insignia'sında da var. Bana eksikliğini hissediyor musunuz diye soracak olursanız cevabım net hayır olur. Her şeyden önce ses yapıyor, e ben zaten D segmenti araca sessiz, konforlu ve güvenli olsun diye biniyorum. Cam tavanı bilmem ama benim gözümde sunroof kesinlikle 2-3.000 lira verilecek bir ekstra değil. Koltuk ısıtma/soğutmaya verilir, şerit takip asistanına ya da kör nokta uyarı sistemine verilir ama sunroof'a verilmez. (Tabii Türkiye'de genel algı tam tersi, güvenlik donanımları fazla para etmez ama gösteriş ve keyif donanımları çok fark eder.)

Yorum

hocam aracin disina kattiklarinin yaninda ic mekani da daha ferah yaptigini da gormezden gelmeyelim diger aracimizda var, suan kullandigim aracta yok. bana kalirsa aradaki 2 3 bine kesinlikle deger
                    OPC Line Sport

Yorum

Genel olarak açıklamalar yapılmış. Benim ekleyeceğim de şu; makyajlı E.Elegance'da stil pakette AFL bulunmuyor. Yani makyajlıda AFL için Cosmo şart. Ayrıca düz vites SIDI ilanları da mevcut.

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

dün 2.5 yıl kullandığım aracımı (2006 vectra elegance) sattım. gelen arkadaşlar sanayiye expertize göstermeden alıp götürdüler. insanların böyle birbirinin sözüne güvenip iş yapması gerçekten güzel. (bunda aracın en ufak noktasına kadar söylemiş olmamın da etkisi olabilir bilmiyorum.) inşallah yakın zamanda güzel bir araç denk gelir de tadını çıkarmaya başlarım yeniden opelin
                        OPC Line Sport

Yorum

İşleniyor...
                        X